Banshee – Anmeldelse af sæson 4

Så nåede vi tilsyneladende til vejs ende i serien Banshee. Meget tyder på, at der ifølge HBO, ikke kommer flere sæsoner af serien.

Banshee
Foto: HBO / Carrie Hopewell

Jeg har tidligere anmeldt de foregående 3 sæsoner af serien og været ret begejstret (læs anmeldelsen her). Primært har jeg været imponeret over skuespillerne, heriblandt danske Ulrich Thomsen og de mange skæve karakterer i den lille by Banshee, som ligger i staten Pennsylvania.

Ulrich Thomsen, som spiller den ultra bizarre stjernepsykopat Kai Proctor, som med hård hånd styrer både over -og underverdenen i byen, som selvfølgelig er en generel syndflod af korruption, mord og intriger.

Banshee
Foto: HBO / Kai Proctor

I sæson 4 er Kai Proctor kommet helt til tops og er blevet borgmester i byen, imens Lucas Hood er gået under jorden. Jeg vil ikke levere spoilers til jer, der ikke har fået set serien, så lad mig gå direkte til min anmeldelse.

De første 3 sæsoner af serien var generelt ikke noget substantielt mesterværk, der rummede endeløs dybde og et metaforisk kringlet univers, som var ment til mange timers  dybdegående viderefortolkning, og dette billede ændrer sig egentlig heller ikke i sæson 4. Men det er også helt ok, for nogle gange er alt, hvad man har brug for også bare en masse rå action, god underholdning, mord og sex.  I sæson 4’s tilfælde krydres dette med en jagt på en seriemorder, så der får instruktøren allerede gaflet nogle lette point hos mig.

Lucas Hood fortsætter med at være den forpinte hovedrolleindehaver med den barske og lukkede facon men stadigvæk med antiheltens klassiske og likeable attitude. Ulrich Thomsen alias Kai Proctor er ikke blevet mindre kynisk og sadistisk, på trods af hans nye embede som borgmester i byen.

Der er mange storslåede og interne kampe, imellem store personligheder i denne sidste sæson og generelt masser af action og masser af blod hele vejen igennem. Jeg synes, at især sidste afsnit til forskel for mange andre store serier, rundes rigtigt flot af med en af de bedste sæsonafslutninger, jeg har set længe.

Der mangler heller ikke sexede Femme Fatale kvinder, som Lucas Hood i vanlig stil har svært ved ikke at blive engageret med i den ene eller anden forstand.

Serien kan ses på HBO Nordic. Se trailer her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like