5 lydbogsanbefalinger til en skærmfri ferie med børn

AfVi Elsker Serier
13. juli 2023
Nyd sommeren med gode lydbøger sammen med dine børn
Nyd sommeren med gode lydbøger sammen med dine børn / Foto: Mofibo
https://imgix.vielskerserier.dk/2023-07-10/mofibo_logo_rgb_black.png
Når behovet for en pause fra alle sommeraktiviteterne melder sig for de mindste i familien, kan en god lydbog sørge for både fordybelse og underholdning.

Mofibo

Mofibo er Danmarks største tjeneste for e- og lydbøger samt podcasts.

Med et bibliotek på over 600.000 titler har Mofibo noget for enhver smag – ligegyldigt om du er til krimi, romance, sande historier, selvudvikling eller noget helt andet.

Gå på opdagelse i Mofibos katalog her.

For de fleste er sommerferien lig med en masse tid med familien – enten på ferie ude i verden, eller i mere vante omgivelser. Og selvom fællesaktiviteter er både hyggelige og mindeværdige, kan vi alle få brug for en pause fra socialt samvær. For mange familier er skærme en fast del af pauserne i hverdagen, men i ferien er der ofte mere tid, og mere tid kan passende bruges på en god lydbog.

Slip for den dårlige skærm-samvittighed

Med en lydbog slipper forældre og bedsteforældre for den dårlige samvittighed, der kan melde sig, når man ”planter” barnet med en iPad. I stedet kan hele familien sætte pris på en pause, hvor barnet kan forsvinde ind i en verden af viden, hvad enten det er i form af fakta eller fiktion. Lydbogen kan tages med på farten, nydes i hængekøjen eller sågar gøres til en fælles familieoplevelse på bilferien.

Vi har samlet fem forskellige lydbøger fra Mofibo til en god, skærmfri ferie med børn. Lige nu kan du få 50% på den første måned ved oprettelse af et abonnement hos Mofibo her.

Sallys fars fede ferie

Af Thorbjørn Christoffersen og Thomas Brunstrøm (oplæst af Anette Støvelbæk)

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-07-10/sallys-far.jpg
'Sallys fars fede ferie'
Foto: Mofibo

Når stemningen midt på den tyske autobahn er ekstra presset, kan det anbefales at få et godt fællesgrin i bilen. Løsningen kunne være at smide Thorbjørn Christoffersens og Thomas Brunstrøms Sallys far-bøger i ørerne eller på højtaleren. Bøgerne handler om pigen Sally, hendes lillebror Eddie og deres pinlige, politisk ukorrekte, men også rigtig sjove, far. Der er et væld af historier at vælge imellem, og fælles for dem alle er, at de er fortalt i en let og underholdende tone, hvor det ikke kun vil være børnene, der trækker på smilebåndet, men hele familien.

Foruden Sallys fars fede ferie findes der 13 andre bøger i fortællingen om Sallys far. Find bogen hos Mofibo her.

Brødrene Løvehjerte

Af Astrid Lindgren (oplæst af Ellen Hillingsø)

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-07-10/brodrene.jpg
'Brødrene Løvehjerte'
Foto: Mofibo

Går turen til vores naboland, Sverige, er det oplagt at give en af Astrid Lindgrens hjertevarme børnebøger et lyt. Den ikoniske forfatter er kendt for at skabe fantastiske karakterer og verdener, som man kan drømme sig væk i – hvad enten det er i de sjove historier for de mindste om Pippi og Emil eller de mere eventyrlige fortællinger til de større børn om Ronja Røverdatter, Mio min Mio eller Brødrene Løvehjerte. Sidstnævnte fortæller historien om brødrene, Karl og Jonathan, der efter at have oplevet dødelig sygdom i den virkelige verden mødes igen i eventyrlandet Nangijala, hvor alt kan ske

Find Brødrene Løvehjerte hos Mofibo her.

Harry Potter og De Vises Sten

Af J.K. Rowling (oplæst af Jesper Christensen)

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-07-10/harryp.jpg
'Harry Potter og De Vises Sten'
Foto: Mofibo

Der har alle dage været noget eventyrligt ved at rejse, og ferietid kan være den bedste tid at fordybe sig i en god fortælling langt fra virkelighedens verden. Er man til fantasy, må man derfor ikke snyde sig selv – eller sine børn – for J.K. Rowlings spændende og fascinerende fortælling om den forældreløse dreng, Harry Potter. Harry viser sig at være troldmand og begynder på Hogwarts-skolen for heksekunster og troldmandsskab. På skolen starter et eventyrligt liv, hvor han lærer et hav af magiske tricks og får både bedste venner og dødsensfarlige fjender.

Harry Potter og De Vises Sten er første bind ud af syv om Harry Potter. Find bogen hos Mofibo her.

Vitello rejser på charterferie

Af Kim Fupz Aakeson (oplæst af Nicolas Bro)

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-07-10/vitello.jpg
'Vitello rejser på charterferie'
Foto: Mofibo

Når der skal slappes af på solstolen i sydens sol mellem dyk i poolen og is nummer 117, vil de fleste børn med garanti kunne hygge sig med Kim Fupz Aakesons Vitello. I denne historie er Vitello og hans Mor blevet inviteret på en ægte charterferie, og Vitello glæder sig helt vildt, for det har han aldrig prøvet før. Historierne om Vitello er sjove og fjollede, og de er fortalt i et sprog, de fleste børn kan relatere til og grine af. Det er skuespiller, Nicolas Bro (Retfærdighedens Ryttere), der har indtalt bogen, og hans indlevelsesevne tilføjer et ekstra element til lytteoplevelsen.

Foruden Vitello rejser på Charterferie er der andre 31 andre bøger i fortællingen om Vitello. Find bogen hos Mofibo her.

Sigurd fortæller Danmarkshistorie

Af Sigurd Barrett

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-07-10/sigurd.jpg
'Sigurd fortæller Danmarkshistorie'
Foto: Mofibo

Hvis ferien skal tilbringes i Danmark med lokal sightseeing og ny viden om den danske kulturarv, kan både børn og vokse lære noget af Sigurd Barrett! Barrett har lavet en række bøger, hvor han fortæller om alt mellem himmel og jord - fra dyr og planter til nordiske guder. I bogen om Danmarkshistorien bliver vi taget med helt tilbage til istiden, hvor vi møder neandertalerne; de første mennesker der menes at have betrådt dansk jord. Og derfra går det over stok og sten i følgeskab med vikinger, konger, dronninger, landsforrædere og helte, indtil vi stopper i en nær fremtid.

Find Sigurd fortæller Danmarkshistorie hos Mofibo her.

Del artikel

Mest læste