Guf til lytteferien: 5 lydbogsanbefalinger til børn og unge

AfVi Elsker Serier
9. februar 2024
5 lydbøger til vinterferien
Foto: Mofibo
https://imgix.vielskerserier.dk/2023-12-18/mofibo.png
Hvad end det er transporttiden i bilen eller flyet, der skal udfyldes, eller familien mangler et lytteprojekt sammen i ferien, så har vi anbefalingen klar fra Mofibos store udvalg.

Vinterferien banker på, og det betyder en uges fri fra skole for børnene. Hvad skal al den herlige fritid bruges på?

Måske skal man ud at rejse med familien, og hvordan fordriver man transporttiden på en god måde, uden at det ender i firkantede øjne fra at sidde og kigge på en skærm.

Lydbøger er svaret. Mens ørekanalerne bliver forkælet med sjove indtryk, er øjnene frie til at tage omgivelser ind. Måske hører man dem ikke alene, men snarere bliver det en hel familiebegivenhed sammen i bilen for eksempel.

Men hvad skal man høre? Frygt ej semi-paniske forældre, vi har din ryg.

Vi har nemlig været på skattejagt i Mofibos fyldige udvalg af gode lydoplevelser og fundet frem til fem anbefalinger til enhver lejlighed, stemning og aldersgruppe.

Få adgang til +600.000 e- og lydbøger

Betal én fastpris og få adgang til tusindvis af gode historier for dig + 1 familiemedlem. Prøv 14 dage gratis - herefter 169 kr./måned. Opsig når som helst. Gælder for nye kunder.

Vigtig viden til bilturen (anbefalet alder: 4+): Sebastian Klein – Verdens 100 mærkeligste dyr

https://imgix.vielskerserier.dk/2024-02-06/9788711708439.jpg
'Verdens 100 mærkeligste dyr'
Foto: Mofibo

En af de bedste børneformidlere i Danmark er uden tvivl unikummet Sebastian Klein. Med stor viden og endnu større entusiasme kan han få selv de mest tørre stykker information til at virke som magisk viden, man bare ikke kan få nok af.

Derfor er hans lydbog Verdens 100 mærkeligste dyr ideel til en lang biltur. Her kan man blive klog på, hvilke dyr er de mærkeligste, og når man er færdig med den, kan man springe videre til de farligste/vildeste/gådefulde og så videre.

Det er en af den slags lydbøger, man med fordel kan sætte på højttaleren, så resten af familien kan høre med, mens man snakker om de forskellige dyr, Sebastian Klein introducerer lytterne til.

Lyt til 'Verdens 100 mærkeligste dyr' hos Mofibo her.

Klassikere i ny indpakning (anbefalet alder: 5+): Rune T. Kidde – Bedstemor Bob og Søde Sally Sukkertop

https://imgix.vielskerserier.dk/2024-02-06/9788741517742.jpg
'Bedstemor Bob og Søde Sally Sukkertop'
Foto: Mofibo

H.C. Andersen og Brødrene Grimms eventyr kan de fleste fra ende til anden på den ene eller den anden måde, og derfor er det måske ikke nær så spændende at høre originalerne mere.

Derfor kan man passende kaste sig ud i Rune T. Kiddes skønne og vanvittige alternative versioner i Bedstemor Bob og Søde Sally Sukkertop-historierne.

Søde Sally Sukkertop elsker eventyr, men kan ikke tåle at høre ordet ’Rødhætte’. For så sprænger hun Bedstemor Bob i luften, og Bedstemor Bob har det med at flette det ord ind i alle de eventyr, hun fortæller. Det er vidunderlig galskab i den kuleskøre serie med ækle æventyr, der er grimmere end Grimm og anderledes end Andersen.

Som slagkraftigt supplement eller alternativ, kan Elias og Agnes Våhlund medrivende Håndbog for superhelte-serie om pigen Lisa, der sætter sig for at blive en superhelt.

Lyt til 'Bedstemor Bob og Søde Sally Sukkertop den komplette samling' hos Mofibo her.

Den til, når far er pinlig (anbefalet alder: 6+): Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen – Sallys far

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-07-10/sallys-far.jpg
'Sallys fars fede ferie'
Foto: Mofibo

Forældre er bare pinlige. Ligegyldigt, hvor meget de forsøger, er det en forældres lod, at de altid vil fremstå pinlige i deres børns øjne, præcis som de selv syntes, deres forældre var.

En af de fremmeste børnebøger de seneste år til at skildre det karikerede i en pinlig forældre, er Thomas Brunstrøms og Thorbjørn Christoffersens geniale historier om Sallys far.

Sallys far kan en masse ting, eller det mener han i hvert fald selv. For selv om han er fuld af idéer, er de ikke nødvendigvis alle sammen lige gode, og det er ellers ikke fordi, han mangler gåpåmod. Sallys far kaster sig nemlig fuldt ud i alt, hvad han gør med herligt sjove resultater til følge.

Lyt til 'Sally far' hos Mofibo her.

Den til dig, der har hørt meget Harry Potter (anbefalet alder: 9+): Rick Riordan – Percy Jackson og olymperne

https://imgix.vielskerserier.dk/2024-02-06/9788711409046.jpg
'Percy Jackson og lyntyven'
Foto: Mofibo

Percy Jackson er ikke en helt almindelig 12-årig knægt. Han er en halvgud, og hans far er den græske gud Poseidon.

Efter Percys magiske kræfter begynder at vise sig, starter han på en sommerlejr for børn, der enten er halvt eller helt magiske. Det bliver starten på en masse eventyr, der strækker sig over flere bøger og år.

Alle er kendetegnet ved på elegant vis at kombinere græsk mytologi med den moderne verden pakket ind i et medrivende ungdomseventyr, hvor intensiteten stiger i takt med, at Percy bliver ældre igennem historierne.

Er man til noget lidt mere nede på jorden, er Jeff Kinneys uovertrufne underholdende historier om Greg Heffley Wimpy Kid et genialt alternativ.

Lyt til 'Percy Jackson og olymperne' hos Mofibo her.

Den til de ældste børn i familien (anbefalet alder: 13+): Suzanne Collins – The Hunger Games

https://imgix.vielskerserier.dk/2024-02-06/9788702130508.jpg
'The Hunger Games - Dødspillet'
Foto: Mofibo

De fleste teenagere har nok stiftet bekendtskab med Hunger Games-filmene, hvor Jennifer Lawrence langer øretæver ud som den rebelske Katniss Everdeen, der forsøger at få det fascistoide styre under ledelse af den diktatoriske Præsident Snow ned med nakken.

Men Suzanne Collins romanforlæg rummer en masse detaljer, der ikke blev plads til i filmene, og derfor bør erfarne fans og nybegyndere give sig i kast med lydbøgerne.

Der er spænding, romance og opsigtsvækkende øjeblikke i en lind strøm, når børnene fra de forskellige distrikter kæmper på liv og død i de navnkundige lege, hvor der kun kan være en, der slipper levende ud af arenaen.

Lyt til 'The Hunger Games' hos Mofibo her.

Del artikel