Branchens bedste bloopers

(Foto: Game of Thrones/HBO)

Skuespillere skal typisk lære en masse replikker på meget kort tid, og det er ikke altid lige let at holde styr på dem alle – særligt ikke, hvis medskuespillerne improviserer eller bare ikke kan holde masken. Selvom fraklip – også kaldet bloopers – koster tid og dermed penge, er de nogle gange så ekstremt sjove, at de næsten sætter mere gang i lattermusklerne end selve serien. Herunder har vi samlet vores favoritfraklip, både fra serier, hvor man kunne forvente en masse ballade under optagelserne, men også fra dem, hvor de færdige scener er noget mere alvorlige.

Friends

(Foto: Friends/NBC)

Her skal vi lidt tilbage i tiden, men denne nostalgiskabende NBC-klassiker er nærmest definitionen på old but gold, og det samme er dens fraklip. I videoen herunder har Fame Focus inddelt sjove bloopers for hver karakter, hvilket giver et godt indblik i, hvad der typisk får hver skuespiller til at ødelægge en scene. David Schwimmer (Ross) med sin tilfældige, skingre stemme og Courteney Cox (Monica), der snubler over ordene. Jennifer Aniston (Rachel), der bryder ud i en fantastisk, fængende latter og smider om sig med bandeord eller Matt LeBlancs (Joey) fails med physical comedy. Lige så skønne er Matthew Perrys (Chandler) improviserede indskydelser og Lisa Kudrows (Phoebe) forfjamskede øjeblikke og højlydte latterudbrud. Sækkepibe-fraklippet nær slutningen er nærmest historisk efterhånden og kan ses igen og igen.

The Office (US)

(Foto: The Office/NBC)

Efter at have arbejdet sammen i så mange år lader det til, at skuespillerne har fundet et trick, der kan hjælpe dem med ikke at bryde ud i latter – at undgå øjenkontakt, som det ses på billedet. På seriens officielle YouTube-kanal findes en liste med en masse fraklip fra de forskellige sæsoner i stil med videoen herunder, og det er næsten umuligt ikke at se dem alle, når man først er begyndt. At dømme ud fra videoen lader det til, at der er en radius på få meter omkring især Rainn Wilson (Dwight), Brian Baumgartner (Kevin) og Steve Carell (Michael), som får alle i nærheden til at grine ustyrligt. Det er særligt forfriskende at se Angela (samme navn i serien) grine højt, hvilket hun sjældent gør i showet. Har man set serien, er det et vidunder med alle de skøre påfund, at der overhovedet er sat noget sammen, som er mere sammenhængende end disse fraklip.

Breaking Bad

(Foto: Breaking Bad/AMC)

Fans af Breaking Bad ved, at selvom serien har sine morsomme øjeblikke, er den størstedelen af tiden mørk og intens. Derfor er det herligt at se, at produktionsholdet har formået at have det sjovt, mens de filmede det – ellers havde det næsten også været for meget alvor. En defekt opkastslange og en noget alternativ vandpistol, Anna Gunns (Skyler) sensuelle stund med en plastichånd og Aaron Paul (Jesse), der forudser sine fraklip – det går rent ind.

Game of Thrones

(Foto: Game of Thrones/HBO)

Ligesom med Breaking Bad er Game of Thrones et eksempel, hvor det er lidt sværere at forestille sig, at de bryder sammen af grin under optagelserne. Som det ses i videoerne herunder, er det dog bestemt tilfældet. Glemte eller forkludrede replikker, useriøse skuespillere med danseoptrin, væltende folk og defekte rekvisitter er åbenbart hverdagskost for holdet bag den største serie nogensinde. Det er godt at se, at der er plads til sjov, selvom man producerer indhold på så storslået en skala.

Der er rig mulighed for selv at gå på opdagelse blandt andre bloopers. Parks and Recreation, How I Met Your Mother og Sherlock er for eksempel gode bud, der minder om dem, vi har valgt her. Listen kunne blive ved, og det tror jeg, vi er mange serieelskere, der er glade for. En god blooper kan gøre underværker.

Læs også: Spoilerkultur

Læs også: Visuelle effekter – et kig bag kulisserne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like