De bedste krimiserier på HBO Nordic

I vores aktuelle fokus på krimiserier er vi nu kommet til udbuddet på HBO Nordic, som bugner af kvalitet, når det kommer til denne genre. Af serier, der trods høj kvalitet og et fokus på kriminalitet ikke har fundet vej til den endelige liste, kan nævnes Twin Peaks (og The Return) og Billions. Fem andre stærke kandidater er foretrukket – tre amerikanske, en tysk og en rumænsk. Listen er ikke i prioriteret rækkefølge og jeg vil forsøge at undgå de store spoilers.


(Foto: American Crime/ABC Studios mfl.)

American Crime

Første bud på en stærk krimiserie på HBO Nordic er American Crime skabt af John Ridley, der blandt andet stod bag mega-succesen 12 Years a Slave, for hvilken han vandt en Oscar for bedste filmatisering. American Crime, der havde premiere i foråret 2015, fokuserer på temaer som race- køns- og klassekamp. Den grundlæggende kriminalsag i første sæson drejer sig om et hjemmerøveri hos en amerikansk krigsveteran og udruller derefter sagens indvirkning på en række af seriens centrale karakterer. Af medvirkende kan nævnes Felicity Huffman (Desperate Housewives) og Timothy Hutton (Ordinary People). Serien er en antologi-serie, og sæsonerne kan altså ses uafhængigt af hinanden.

Se trailer til American Crime her.


(Foto: Bad Banks/Iris Productions mfl.)

Bad Banks

Fra det amerikanske rykker vi til Europa. For en gangs skyld er det ikke en ‘nordic noir’ jeg prøver at pushe jer, men derimod en tysk produktion. Bad Banks omhandler kort fortalt den unge investeringskonsulent Jana Liekam – spillet af Paula Beer – der rodes ind i en vidtrækkende sag om fusk og manipulation i bankverdenen. Serien behandler temaer som magt, informations-lækager og sam- eller modspillet mellem karriere og moral.

Se trailer til Bad Banks her.


(Foto: True Detective/Anonymous Content mfl.)

True Detective

På en liste over de bedste krimiserier på HBO Nordic er True Detective selvskreven. Første sæson, hvor man følger detektiverne Cohle (Matthew McConaughey) og Hart (Woody Harrelson), er blevet en moderne klassiker. De to detektiver vikles ind i en sag, hvor deres personlige liv til ekstrem grad påvirkes af jagten på en hæslig seriemorder, der kombinerer misbrug af og drab på kvinder og børn med mystiske og djævelske ritualer. At anden sæson af True Detective ikke formåede at bære faklen videre på overbevisende vis, gør ikke den oprindelige sæson dårligere, og har du endnu ikke set denne, ja så har du et mesterværk i vente!

Se trailer til True Detective her.


(Foto: Umbre/HBO Europe mfl.)

Umbre

Fra det mystiske Louisiana-univers i True Detective rykker vi tilbage til det europæiske kontinent. Jeg måtte love Kim at medbringe den rumænske serie Umbre på denne liste, for som han sagde: “rumænerne har ikke præsteret SÅ godt siden VM i 1994”. Umbre (på engelsk Shadows) er instrueret af Igor Cobileanski og har Serban Pavlu i hovedrollen som Relu. Relu er en såkaldt tough guy for den rumænske mafia, og plottet er klassisk: Han lever et dobbeltliv, hvor hans kriminelle levevej søges hemmeligholdt for familien. Dette bliver – som du nok kan gætte – udfordret gevaldigt og selvom grundidéen måske er set før, så fungerer det faktisk rigtig godt og Umbre er bestemt værd at dykke ned i.


(Foto: The Wire/HBO mfl.)

The Wire

Mange krimifans vil nok allerede for længst kende til eller være færdige med at se The Wire. Serien, der kørte fra 2002 til 2008, er af mange kritikere anset som en af de absolut bedste tv-serier nogensinde. The Wire er skabt af David Simon, og selvom alle fem sæsoner udspiller sig i den notorisk kriminalitetsramte storby Baltimore, præsenteres man hver sæson for et nyt overordnet tema. De fem temaer er handel med stoffer, industri i havneområder, politik og bureaukrati, uddannelse og medier. Serien er blevet hyldet for den høje grad af realisme, dens funktion som indspark i den amerikanske samfundsdebat og at den på det nærmeste er en visuel roman. Du må ikke snyde dig selv for denne klasse-serie!

Se trailer til The Wire her.

Læs vores anmeldelse af True Detective sæson 1 og 2

Læs om De bedste krimiserier på Netflix

God fornøjelse med din næste krimi.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like