Annonce |

Film | Guides

5 gode grunde til at se årets familiefilm, 'Wonka'

Af
Vi Elsker Serier
5. december 2023
Wonka
Timothée Chalamet i 'Wonka' / Foto: Warner Bros.
https://imgix.vielskerserier.dk/2023-12-05/warner_bros._logo_2023.svg_.png
Vi varmer op til vinterens helt store film for hele familien og har fundet frem til 5 gode grunde til, hvorfor du skal se 'Wonka'.

Vinteren bider hårdt i marv og ben, men der er én film, der i den grad kan give en varmen tilbage i kroppen. Liv, glæde, skønsang og et sprudlende eventyr, man ikke kan tage øjne eller ører fra, er blot nogle af de mange roser, som årets uden sammenligning hyggeligste og hjertevarme familiefilm skal have.

Wonka fortæller historien om, hvordan Roald Dahls berømte excentriske chokolademager startede karrieren, og før han fik sin navnkundige fabrik. Filmen kan således ses som både en forgænger til de to Charlie og chokoladefabrikken-film – Willy Wonka & the Chocolate Factory (på dansk Drengen der druknede i chokoladesovsen) fra 1971 og Charlie and the Chocolate Factory (Charlie og chokoladefabrikken) fra 2005 – men også som sin helt egen unikke begyndelse på en ny filmserie.

Premieredatoen er 14. december 2023, og indtil da har vi fundet fem ekstraordinært gode grunde til, at du enten selv, sammen med nogen, du holder af, eller hele den pukkelryggede familie skal tage ind og se den exceptionelle familiefilm Wonka.

Køb billetter til Wonka her.

1. Film for hele familien

Wonka udspringer af forfatter Roald Dalhs børnebogsklassiker Charlie og chokoladefabrikken. Derfor skal alle naturligvis også have mulighed for at se denne nye film.

Man har muligheden for at se den med original tale eller danske stemmer. Det ville også være en skam, hvis nogen skulle gå glip af vinterens helt store familiefilm, fordi de ikke kunne forstå, hvad der blev sagt.

Så der er ingen undskyldning for ikke at se Wonka, hvor humoren og handlingen er, så alle kan være med, børn som voksne, og stadig få en enestående oplevelse ud af det.

Køb billetter til Wonka her.

2. Timothée Chalamet

Det er nogle store sko, den 27-årige verdenstjerne skal udfylde. Tidligere har komedieskuespiller-ikonet Gene Wilder og Johnny Depp indtaget rollen som den navnkundige chokolademager.

Uden at afsløre for meget er Timothée Chalamet en oplevelse udover det sædvanlige, hvor skuespilleren i den grad viser sig som en værdig arvtager.

Det er en charmerende præstation, man ikke kan andet end at blive besnæret af, ja, ligefrem knuselske. Der er mange gode ting ved Wonka, men det absolutte trumfkort er vidunderlige Timothée Chalamet.

Køb billetter til Wonka her.

Wonka
Timothée Chalamet i 'Wonka'
Foto: Warner Bros.

3. Stjerneparade

Udover Timothée Chalamet vrimler det med stjerner i Wonka. Olivia Colman, Rowan Atkinson (Mr. Bean), Jim Carter (Mr. Carson fra Downton Abbey), Sally Hawkins (Paddington-filmene) og ikke mindst Hugh Grant pryder rollelisten i Paddington-instruktøren Paul Kings uovertrufne film.

Det er en af den slags oplevelser, hvor man sidder og smiler, hver gang der dukker et ansigt op, man kender. Og hvis ikke man var fan af dem før, er man det helt klart efter at have oplevet dem i Wonka.

Det er folk, der både kan levere skuespil af den dramatiske og komiske slags, samtidig med at de synger med indlevelse og gusto, så der ikke er et øje tørt, og hænderne har svært ved at holde sig i ro af bare begejstring.

Køb billetter til Wonka her.

4. Altid mindeværdige Hugh Grant

Den britiske skuespiller har underholdt publikum verden over med mindeværdige præstationer i Fire bryllupper og en begravelse, Notting Hill og ikke mindst juleklassikeren Love Actually.

Og meget skal gå galt, hvis ikke også rollen som den hidsige og stolte Oompa Loompa Lofty bliver endnu en af dem, man husker med stor glæde. Hugh Grants karakteristiske tørre levering er en perfekt kontrast til det meget fantasifulde og magiske univers.

Hver gang Lofty er i scenen, sidder man tilbage flad af grin. Enten over noget, han siger eller hans mange påfund for at få fat i de mange chokolader, han mener, at Willy Wonka skylder ham. Det er kostelig underholdning!

Køb billetter til Wonka her.

Wonka
Calah Lane og Timothée Chalamet i 'Wonka'
Foto: Warner Bros.

5. Et fantasifuldt univers

Det er en verden fuld af farver og opfindsomme påfund, som instruktør Paul King og medforfatter Simon Farnaby har hevet ud af fantasiens verden.

Der er knald på farverne, og Willy Wonkas karakteristiske hat er fyldt med overraskelser. Endda ting, chokolademageren ikke engang selv har styr på, ligger deri. De farvestrålende kostumer fanger ens øje med deres formidable detaljer, og man finder hele tiden nye pudsige ting, man ikke har lagt mærke til før.

Karaktererne i Wonka er rent ud sagt magiske. Skurke-trioen af konkurrerende chokolademagere er den fine kombination af komisk latterlige og nederdrægtige, så man køber dem som troværdige modstandere til Willy Wonka og vennerne.

Chokoladerne er også et kapitel for sig, hvor ingredienserne altid har været af den spektakulære slags. For eksempel skal der jo bruges mælk, men Wonka skal selvfølgelig ikke bruge komælk. Næh, det skal være giraf! Og så er der Hugh Grant som den gnavne lille orange mand med grønt hår, Oompa-Loompaen Lofty. Skuespilleren hygger sig tydeligvis som den velklædte, stolte og arrogante mand, der har et horn i siden på Wonka.

De gode og fantasifulde islæt bliver ved med at komme i en lind strøm, og smilet bliver bare større og større.

Der er simpelthen ingen vej udenom, man skal i biografen og se vinterens uden sammenligning største og bedste familiefilm.

Køb billetter til Wonka her.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel