Film | Guides

Redaktionen anbefaler: 5 film du skal se på Prime Video

Af
Signe Bjørg Granberg
18. oktober 2023
'Meter i sekundet'
Sofie Torp og Thomas Hwan i Hella Joofs populære komedie 'Meter i sekundet' / Foto: Martin Dam Kristensen

Del artikel

Det bugner med gode film i denne måned på Prime Video, fra danske 'Ustyrlig' til Spielbergs 'The Fabelmans'. Vi har samlet fem af de bedste film, du kan se på streamingtjenesten lige nu.

Ustyrlig

Det barske, danske drama, Ustyrlig, tager os med til 1930’ernes Sprogø, hvor unge kvinder blev interneret og steriliseret midt i den danske landidyl. Filmen viser den strukturelle, institutionelle misogyni og de ramte kvinders desperate kamp for frihed. Det er stortalentet, Malou Reymann, der har instrueret, og på rollelisten finder man blandt andre Emilie Kroyer Koppel, Jessica Dinnage, Lene Maria Christensen, Anders Heinrichsen og Danica Curcic.

The Fabelmans

Med den fiktionelle skildring af sin egen barndom finder Spielberg tilbage til den magiske og legesyge stil, der igennem årtier har været en del af hans varemærke. At se The Fabelmans er at forstå Steven Spielberg, og hvor instruktørens finurlige opfindsomhed samt kærlighed til film, stammer fra. Filmen var nomineret til 7 Oscar-statuetter, og på rollelisten finder man blandt andre Michelle Williams, Paul Dano og Seth Rogen.

Hvor flodkrebsene synger

Daisy Edgar-Jones (Normal People) spiller den ensomme pige, Kya, der er opvokset alene i North Carolinas farlige marskområde. På vej ind i voksenlivet bliver hun tiltrukket af to unge mænd fra den lokale landsby og opdager en ny og spændende verden. Men da en af mændene bliver fundet død, bliver hun straks anklaget for forbrydelsen. Foruden Edgar-Jones medvirker blandt andre Taylor John Smith og Harris Dickinson.

Meter i sekundet

Hella Joof har omsat Stine Pilgaards populære roman til en fin og hjertevarm film med Sofie Torp i hovedrollen som københavneren, Marie, der modvilligt flytter til Velling på grund af hendes kærestes (Thomas Hwan) nye job. Mens han hurtigt bliver optaget af højskolelivet i det jyske, oplever Marie et væsentligt større kulturchok. Foruden Torp og Hwan medvirker blandt andre Bodil Jørgensen, Lotte Andersen og Anders Agger.

The Burial

Filmen er baseret på virkelige begivenheder og handler om Jeremiah O’Keefe (Tommy Lee Jones), ejeren af et lille begravelsesfirma, der overvejer at sælge familieforetagendet til et stort begravelseskonglomerat. Men big business forsøger at tryne den lille, og snart er der uenighed om kontrakten. Et medrivende retssalsdrama udspiller sig som følge deraf med Jamie Foxx som O' Keefes karismatiske advokat, Willie Gary.

Del artikel

Læs mere omPrime VideoFilm

Andre Film | Guides