Film | Guides

Redaktionens udvalgte: Leonardo DiCaprios 10 bedste roller

AfRedaktionen
18. oktober 2023
Killers of the Flower Moon
Leonardo DiCaprio i Martin Scorseses storfilm 'Killers of the Flower Moon' / Foto: ©2023 Apple

Del artikel

I anledning af premieren på Martin Scorseses nye storfilm 'Killers of the Flower Moon' med Leonardo DiCaprio i hovedrollen rangerer vi den populære skuespillers 10 bedste roller gennem tiden.

Når man kigger på Leonardo DiCaprios CV, er det svært ikke at blive imponeret. Manden har leveret den ene vilde præstation efter den anden og arbejdet sammen med tidens bedste instruktører så som Quentin Tarantino, Martin Scorsese og Steven Spielberg.

Alligevel er det "kun" blevet til én Oscar-statuette for Alejandro G. Iñárritu-filmen The Revenant til trods for, at DiCaprio har været nomineret yderligere seks gange.

Med Martin Scorseses Killers of the Flower Moon er der lagt i kakkelovnen til endnu en Oscar-nominering, men inden vi når så langt, har vi her på redaktionen kigget tilbage på DiCaprios bedste roller gennem tiden og rangeret de 10 allerbedste fra bund til top:

10. The Aviator

Der var lidt uenighed på redaktionen om, hvorvidt The Aviator hørte til på top 10 eller ej, men den sniger sig alligevel lige ind. DiCaprio leverer en god, om end lige lovligt karikeret, præstation som den excentriske aviator, Howard Hughes. Præcis som i Killers of the Flower Moon, er det Martin Scorsese, der står bag, og DiCaprio vandt da også en Golden Globe for rollen.

The Aviator kan ses på Netflix og Prime Video.

9. Titanic

Mangt og meget er skrevet om Titanic i tidens løb, og James Camerons filmmastodont deler vandene. Alligevel kan man ikke komme udenom den, når man tænker på Leonardo DiCaprio, og filmen var immervæk med til at sende ham ud i superstjerne-stratosfæren. Og så må vi ikke glemme den gode kemi, der opstod med medspilleren, Kate Winslet. En kemi de to sammen udfoldede på fineste vis igen i Revolutionary Road nogle år senere.

Titanic kan ses på Disney+ og Revolutionary Road kan ses på SkyShowtime.

8. Catch Me If You Can

Som det også var tilfældet i Titanic spiller DiCaprio i Steven Spielbergs finurlige dramady fra 2002 en "easy going" og charmerende ung mand, man har svært ved at stå for. Det klæder DiCaprio med de roller, hvor det hele ikke bliver for tungt at danse med, og således er rollen som fupmageren, Frank Abagnale Jr., perfekt til ham. Det er ikke blevet til flere film med Spielberg efterfølgende, men måske det var på tide?

Catch Me If You Can kan ses på Netflix og SkyShowtime.

7. Romeo + Juliet

I Baz Luhrmanns farverige og syrede version af Shakespeares klassiske værk spiller DiCaprio hjertet ud af Hawaiiskjorten, så ikke et teenagepigeøje er tørt. I en blanding af højspændt action og klichéfyldt kærlighedsdrama udfoldes det gammeldags Shakespearske sprog i nutidens Los Angeles, akkompagneret af moderne musik og smæk for skillingen. Og DiCaprio er ikke til at tage øjnene fra.

Romeo + Juliet kan ses på Disney+.

6. What's Eating Gilbert Grape

DiCaprio var blot 18 år gammel, da han spillede den mentalt handicappede dreng, Arnie, i Lasse Halmströms tåreperser af en film. Den indbragte ham en fortjent Oscarnominering for bedste mandlige birolle og gav en smagsprøve på, hvor alsidigt hans talent er – hvis han får lov at udfolde det. Mange mener, han burde have vundet Oscaren for sit fine portræt, men sådan skulle det ikke være.

What's Eating Gilbert Grape kan ses på Filmstriben, Pluto TV og TV2 Play/SkyShowtime.

5. The Departed

Denne Scorsese-film er udråbt som en af de bedste krimithrillers, der er lavet, og den vandt da også fortjent en Oscar for bedste film tilbage i 2006. Det vrimler med stjerner i det plottunge gangsterdrama med Jack Nicholson, Matt Damon og Mark Wahlberg i front, men det er Leonardo DiCaprios subtilt underspillede undercover-betjent, Billy, der stjæler billedet overfor de øvrige machomænd.

The Departed kan ses på HBO Max, Prime Video og Viaplay.

4. Django Unchained

Nogle på redaktionen argumenterede for, at DiCaprios præstation i Tarantino-filmen fra 2012 faktisk er hans allerbedste. Det er i hvert fald indtil videre kun dér, at DiCaprio har fået lov til at spille et gennemført usympatisk og dumt svin. Og han spiller rollen til perfektion! Slaveejeren Calvin Candie har lige præcis nul gode sider, og det er enormt forfriskende at se Hollywoods goldenboy i netop dén rolle.

Django Unchained kan ses på Netflix og Viaplay.

3. Once Upon a Time in Hollywood

Fra én Tarantino-basker til den næste. Og en af de allerbedste, hvis man spørger flere på redaktionen. Filmen er en hyldest til filmmediet og til Hollywood, og hvem er mere passende til at spille hovedrollerne som falleret skuespiller og hans ditto stuntmand, end de to hjerteknusere, Leonardo DiCaprio og Brad Pitt? Dynamikken imellem dem er exceptionelt god, og hver en scene er en fryd (for øjet OG sindet!)

Once Upon a Time in Hollywood kan ses på Viaplay.

2. The Revenant

Endelig endelig endelig! Sådan udbrød alle DiCaprio-fans, og velsagtens alle, der nogensinde har beskæftiget sig med filmmediet, da "Leo" vandt en Oscar for sin fysisk krævende og stærke præstation i Alejandro G. Iñárritus The Revenant. Er det hans bedste rolle? Ja, det er nok tæt på, som placeringen på listen også indikerer – Oscaren var i hvert fald helt og aldeles fortjent.

The Revenant kan ses på Disney+ og Prime Video.

1. The Wolf of Wall Street

Vi starter og slutter med en Scorsese-film. Og hvilken en! I en tre timers tour-de-force spiller Leonardo DiCaprio med alt, han har lært, både når det kommer til at fyre den ene rablende talestrøm af efter den anden, vælte rundt på stoffer og ramme balancen mellem humor og drama lige på kornet. Der er EN årsag til, at DiCaprio ikke vandt en Oscar for rollen som Wall Street-hajen, Jordan Belfort, og det er Matthew McConaughey. Men ikke desto mindre tøver vi ikke med at kalde denne rolle DiCaprios allerbedste.

The Wolf of Wall Street kan ses på Netflix, SkyShowtime og Prime Video.

Killers of the Flower Moon har biografpremiere 19. oktober.

Del artikel

Andre Film | Guides

Mest læste