Gensyn med Natportieren afsnit 4

Se, det er der det helt særlige ved Natportieren er at det hele tiden er personerne, deres følelser og konsekvenserne af deres handlinger der er i fokus. Selve kameraindstillingen er også konsekvent helt op i ansigtet på skuespillerne og bliver der, så vi får alle nuancer med af hvad personerne mon tænker og føler.

Så hvad afslørede vores kære modsætningsfyldte karakterer denne gang?

natportieren4

Jonathan går rogue:
Jonathan Pine hedder nu Andrew Birch på foranledning af Richard Roper, der skulle bruge et nyt navn og ansigt til at gennemføre en noget voldsom våbenhandel. Hvordan det rent teknisk foregik, er jeg ikke kvik nok til at kunne gennemskue, men budskabet er, at Jonathan lader sig selv blive mere og mere involveret i Ropers forretninger udenom Angela Burr. Men det er bare slet ikke det værste af det hele!

Jonathan og Jed:
Som forudset endte det med at Jonathan og Jed gik i seng sammen. Eller op af en væg sammen. De havde lige fem minutter før de skulle tilbage til Roper og mere skulle Jonathan heller ikke bruge;-) Men Roper er nærmest også selv skyld i deres eskapader. Han befaler hele tiden at de to skal gå ture sammen, når han skal lave business, og det virker mig en lille smule mistænkeligt: Hvorfor sender en gammel mand som Roper konstant sin unge smukke kone afsted sammen med den unge smukke Mr. Mysterious på drinks osv.? Ikke særlig kløgtigt… Så er det for at teste deres loyalitet? Skygger han dem? Vil han have de ender sammen? Ikke desto mindre, så har de to bevæget sig ud på endnu farligere grund. Heldigvis er de sammen om det, og det skal nok hjælpe dem i sidste ende.

jed

Jed spiller dobbeltspil:
Som Jonathan sagde helt rigtigt, så er det vigtigt at Jed ikke mistænkeliggør sig selv og kan holde facaden overfor Roper. Det gør hun så også i uhyggelig grad, og hendes skæbne bliver mere og mere tragisk i alt det her. For imens hun er forelsket i Jonathan skal hun samtidig lade sig prostituere sig selv af den gamle mand. Som hun selv formulerede det, lod hun sig ”købe” af Roper, og nu sidder hun i saksen. Og selvom Jonathan sagde til hende, at han IKKE er hendes vej ud, så er han alligevel fordi: 

Jonathan går endnu mere rogue:
Fordi Jonathan ikke kan holde sig fra Jed, har han overskredet den gyldne grænse – never go too deep! Men det er heller ikke let, for hun bliver jo også ved, den kære Jed, med både telefonopkald og nattebesøg. Og derfor vil Angela med rette have Jonathan ud af operationen, for ”The Spy Who Loved Jed” er ikke længere til at stole på. Det havde hun ret i! For ikke nok med at han sladrede til Roper om at politiet(Mi6) holdt øje med dem på hotellet, så slog han også én af dem ned. Alt dette skal der åbenbart til for at Jonathan til slut kan få ram på Roper, for de har ikke noget på ham mm. Jonathan er med hele vejen. Men det er ikke kun derfor, han ikke vil hjem. Jonathan har tydeligvis en mission med at få Jen væk fra Roper, så hun også kan få sig et forhold til sin anden søn og selvfølgelig til Jonathan selv. Eller måske bruger han Jed for at komme tæt på Roper og er egentlig ikke interesseret i hende overhovedet? Vi får se!

Og så var der Corky – Lille forbigåede Corky der ikke længere kunne holde alle sine buldrende drifter i ro. Paranoid over Jonathans egentlige motiver plus den voksende seksuelle tiltrækning til ham, blev ham simpelthen for meget. For som Roper sagde til Jonatham.: ”Hvad han ikke ville give for en nat med dig” – men det ved Corky godt ikke vil ske, og nu gik han endelig helt amok. Mest gik det udover den sagesløse tjener der måtte se sig ydmyget af Corkys verbale tæsk. Det må også være frustrerende at være smålun på en mand man ikke kan få, og som samtidig er en trussel for dit liv! Sikke nogle følelser at slås med.

Men Corky har jo ret! Han har luret Jonathan. Luret at han også er lun på Jed! Jonathan er lige præcis som Corky sagde til Roper: en håndgranat lige foran ham- og han kan sprænge hele deres foretagende og liv i stumper og stykker. Nu venter vi bare på han slipper sikringen, så vi kan være vidner til et sandt festfyrværkeri.

Hvad Corky nu gør bliver virkelig spændende. Han er en fantastisk karakter, og scenen med ham i restauranten er lige præcis grunden til de 6 stjerner!

Angela, Halo og Felix: Nu vil jeg prøve at formulere det, så jeg selv forstår det: Halo og Felix er dæknavne på de to sleske fyre fra River House, der er en del af den britiske efterretningstjeneste. De lader åbenbart Roper handle med våben, så de selv får en bid af kagen og er derfor ikke interesserede i at Angelas mission får succes. Hun blev i dette afsnit klar over hvem Halo og Felix er i virkeligheden, og det blev de også selv klar over. Det gjorde dem noget antsy, og med det de er i stand til, vil de selvfølgelig ikke læne sig tilbage og lade sig dømme for landsforræderi. Angela får noget at se til på begge sider, men hun vil med hendes dedikation til sagen der udelukkende handler om retfærdighed og næstekærlighed, forhåbentligt i sidste ende få alle involverede ned med nakken. Det kan bare ikke lade sig gøre uden vores kære helt, Jonathan. Spørgsmålet er hvordan! Glæder mig til søndag!

Natportieren sendes på DR1 hver søndag kl. 20:00 – og du kan se afsnit 1-4 på dr.dk hvis du mangler et afsnit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like