Har du ikke fået set Game of Thrones sæson 7? Så kom igang!

Så er endnu en sæson af Game of Thrones slut!

Og hvilken slutning! Jeg tror ikke jeg lyver når jeg siger, at siden Sam Tarly så hæren af de døde og The White Walkers i finalen i sæson 2, har vi ventet på at se slutscenen i denne finale.

Game of Thrones er som et skakspil, hvor hvert eneste træk flytter brikker rundt og placerer dem der, hvor de skal stå til at fremkalde størst mulig effekt til sidst. I denne sæson fik vi lov at se noget, vi har ventet længe på – nemlig at se de fleste af hovedrollerne i samme scene, i det store topmøde i King’s Landing, hvor Lannisters, Starks og Targaryans mødes. Vi fik genfundet gamle venner, der havde været forsvundet i flere sæsoner. Vi fik set folk, vi har heppet på i flere år endelig få den straf, de fortjente. Og først og fremmest fik vi at se, helt præcis hvor dødbringende og effektive drager kan være i krig… og det uanset, hvad side de er på! Så har jeg ikke sagt for meget…

Finalen af denne sæson var den slags TV, hvor man det ene øjeblik pumper en knytnæve i luften og hvisker ”yes!” – og i næste øjeblik råber af skærmen, fordi historien endnu engang har formået at overraske og komme bag på en. Man kan næsten høre Benny fra Olsen-Banden i sit indre øre sige ”Hva’ fa’en, har de taget røven på dig igen?” For ja – det har de.

Læs også: Øgler,rustninger & whatever

Serien, som jo for længst har overhalet de bøger, den er baseret på, er nu tvunget til at finde på plottet selv, uden at George R.R. Martin kan give baghistorien. På mange måder er det dog logisk, hvor historien har ført os hen. Vi har alle vidst at Dany og Jon Snow ville mødes på et tidspunkt. Vi har alle vidst, at det ville afsløres, hvem der var Jon Snows virkelige forældre. Og vi har alle vidst at der ville komme et endeligt slag mellem menneskerne og The White Walkers. Sidstnævnte må vi dog vente endnu en sæson på. Og det er næsten ubærligt længe at vente.

Der er nemlig nu kun en sæson tilbage af serien, som på mange måder har omdefineret hvad man kan gøre med TV drama. Indspilningen af den sidste sæson er ikke gået i gang endnu, men er sat til at starte i september 2017 – med en mulig premieredato i 2019. HBO vil ikke sige noget præcist, da de hellere vil bruge den tid der skal til for at få dem lavet ordentligt. Det bliver længe at vente på at få slutningen af historien – men selvfølgelig ikke nær så længe som dem, der har været med, siden den første bog blev udgivet i 1996.

Uanset om du har siddet og ventet på at sæsonen skulle slutte, før du så alle episoderne på en gang – eller om du har siddet uge efter uge og ventet spændt, når afsnittet blev frigivet midt om natten – så er det nu tid til at se sæsonen færdig. At se alliancerne blive dannet og den store krig begynde. At se brikkerne indtage pladserne til den sidste og afgørende kamp. Og se dragerne… åh, ja, dragerne. Men dem siger jeg ikke mere om.

Du må selv se afsnittene.

Og så ses vi i 2019…

Læs også: Game of Thrones og seriernes åbenhed

Læs også: Hvad skal vi se på HBO Nordic?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like