Hvordan ville en ny sæson af Twin Peaks se ud? Og går der over 25 år før den kommer?

(Foto: Agent Cooper/You Tube)

Twin Peaks er en serie, der ligesom hos mange inkarnerede fans verden over, fylder en hel del i min hukommelse. Igår var det den officielle Twin Peaks dag. Det er d.24 februar hvert år. Det er dagen, hvor vores højtelskede FBI Agent Dale Cooper krydsede byskiltet og bjergtinderne i den populære men også meget besynderlige by i det nordvestlige USA for en del år tilbage.

Jeg brugte dagen på at hælde spandevis af kaffe i mig, og selvom jeg også burde have spist et stykke kirsebærtærte og en donut, blev det kun til en kardemommesnegl. Der var åbnet et eller andet hypet bageri på Østerbro, som min mor der var på besøg fra Jylland absolut mente skulle besøges. Og de solgte åbenbart kun dette ene produkt. Imponerende at der var kø ud på gaden for et så begrænset udvalg, men han har vidst været kok på en Michelin restaurant, ham der ejer bageriet..Nå anyway tilbage til Twin Peaks. Jeg og resten af redaktionen har længe gået og vendt og drejet slutningen af den meget omdiskuterede nye sæson af serien. For det var noget af en slutning, hvis man kan kalde det en slutning? Eller en ny begyndelse? Eller blot endnu et loop i en forvirrende tidslinje? Ja – Twin Peaks er og bliver Twin Peaks, og jeg blev ikke meget mere afklaret i forhold til den narrative del af plottet, men til gengæld blev jeg endnu en gang beriget med et stykke verdensklasse og nyskabende seriekunstværk.

Læs også: Anmeldelse af Twin Peaks The Return

(Kaffe & kardemommesnegl på Twin Peaks dag)

( Der er både spoilers til slutningen af The Return og til bogen The final dossier)

Slutningen af The Return og en mulig ny sæson

Med ovenstående advarsel burde der være fri bane til at give den fuld gas med mine teorier. Twin Peaks The Return sluttede med det uhyggelige skrig fra Laura Palmer og sætningen what year is this? fra Agent Cooper. Hvad der skulle have været den mest tårefremkaldende og smukke genforening mellem mor og datter i dette tilfælde Sarah og Laura Palmer med Agent Cooper som vores white knight, viste sig at være endnu en blindgyde eller endnu et forgæves forsøg på at stoppe ondskaben. Den gode intention der virkede til at lægge bagved at ændre Laura Palmers grusomme skæbne, endte blot med at give bagslag for Agent Cooper med den barske konklusion at Laura Palmer stadig har lidt og sikkert ville lide uanset hvordan historien ender.

I afsnit 17 er der en bizar scene, hvor Freddie Sykes (der i virkeligheden er en britisk You Tuber)  knockouter dæmonen over dem alle: BOB, med hans magiske grønne handske. Den scene er så bizar, at man næsten tænker, at den ikke er virkelig. Dette underbygges af at vi ser Agent Coopers hovede dukke op som en slags silhouette, efter han har afsløret at Naido og Diane ( leg bare lidt med bogstaverne i de navne) er de samme. Han siger derefter sætningen: We live inside a dream.

Min hovedteori med The Return er, at vi hele tiden har været fanget i en drøm, og at den mission som Agent Cooper har været på med at stoppe den ultimative ondskab, der tidligere var karakteriseret ved BOB er slået fejl, fordi han ikke selv var i stand til at bekæmpe sin egen frygt og se sine dæmoner i øjnene. Derfor straffes Agent Cooper med at genopleve det samme igen og igen, og hans snedigt udtænkte plan med at forhindre mordet på Laura Palmer, endte blot med at sende ham selv og andre personer over i en anden tidslinje. I den tidslinje eksisterer byen Twin Peaks stadigvæk, og der synes stadigvæk at være problemer og måske endnu flere problemer end tidligere. I den tidslinje er Laura Palmer angiveligt forsvundet, hun lever formentligt mere eller mindre lykkeligt som servitricen Carrie Page i Texas. Hendes mor er tynget af sorg og slås med gevaldige misbrugsproblemer imens hendes far Leland har begået selvmord.

Måske er Cooper stadigvæk fanget i en drøm, og måske er Cooper faret forvirret rundt og prøvet sig frem med forskellige løsninger til hvordan han redder Laura de sidste 25 år uden den store succes. For så blot endnu en gang at blive skuffet til den store finale, hvor han faktisk troede han havde løsningen. Det er en anelse dystert og meget forvirrende, men omvendt er det da egentlig dejligt betryggende at vide, at såfremt Cooper stadigvæk løber rundt i et rødt rum med zigzag gulve i et loop, så ser vi ham da nok igen….måske?

(Foto: Agent Cooper/You Tube)

 

En potentiel fjerde sæson

Det hele synes at bygge på gentagelser og nådesløst gådefulde tidslinjer, der efter alt at dømme skabes af Judy/Jowday på den mørke side og The Fireman på den lyse sideLidt forsimplet kan man vel sige, at det er den evige kamp mellem det gode og det onde, der ligesom dualitet og gentagelser stadigvæk spiller den mest centrale rolle i Twin Peaks-universet. Det skulle gøre det muligt, at tage os med på endnu en rejse til Twin Peaks, Montana, Las Vegas, New York eller Buckhorn i South Dakota. Ja – serien flyttede hjemmefra med den nye sæson, og den tillod os aldrig rigtigt at blive genforenet med den familiære og trygge ramme, som den ellers ret uhyggelige serie skabte for os i starten af 90`erne. Det er frygten i at give slip i os alle som David Lynch og Mark Frost legede med i The Return. 

En ting er sikkert, hvis vores hjerner skal vrides rundt endnu en gang, så skal det være af begge de to herrer, hvis jeg skulle have noget at sige. Serien ville aldrig fungere, hvis den skulle overtages af nye manuskriptforfattere og instruktører, hvilket ellers er populært i disse dage. En anden ting der skal fungere, er et fintunet plot. Det var fint nok, at det ikke blev en ny whodunnit, for det var som sådan interessant at følge Cooper vs Cooper, men efter vi formentligt fik afsluttet den duel, så kan vi give slip på den. Det efterlader os med kampen mod Judy, og kampen for at sikre at Twin Peaks ikke forfalder til smuds, narkohandel og korruption, hvilket ellers ville holde Dr.Amps aka Dr.Jacoby`s forretning indenfor Shovel your way out of the shit-skovle kørende på skinner.

Jeg er også overbevist om, at Tamara Preston ( Chrysta Bell) vil spille en central rolle i en ny sæson ligesom Gordon Cole ( David Lynch selv). Desværre bliver vi nødt til at nøjes med referencer og gamle klip eller sammenklip, når det kommer til karakterer som The Log Lady ( Catherine Coulson), Carl Rodd ( Harry Dean Staunton)  og Albert Rosenfield ( Miguel Ferrer), der desværre alle er døde.

Jeg er rent faktisk godt tilfreds med hvor det hele sluttede i The Return. Men ligesom med Star Wars-sagaen, så er jeg også åben for mere. For når alt kommer til alt, så er jeg bare en fanboy og en kæmpe Twin Peaks-nørd. Så hvilket år er det vi ser den nye sæson? Jeg ved det ikke, men der behøver ikke gå 25 år.

Hvis du er ægte Twin Peaks-nørd ligesom os andre, så vil du måske kunne li` disse produkter i vores webshop:

   Owl from the lodge posterKøb den her

Two birds with one stone t-shirt – Køb den her

Læs også: En update på True Detective sæson 3.

Læs også: Hvorfor er krimiserier så f***ing populære?

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like