Serier | Guides

Redaktionen anbefaler: 5 af de bedste danske komedieserier

AfRedaktionen
1. maj 2024
Josephine Park i anden sæson af 'Skruk' på Netflix
Josephine Park spiller hovedrollen i den sjove dramakomedie 'Skruk' på Netflix / Foto: Netflix

Del artikel

Der er mange, sjove danske komedieserier at vælge imellem, når man kigger tilbage i seriekataloget. Vi har udvalgt fem af de bedste, man kan se eller gense lige nu.

I anledning af, at der netop har været premiere på de to komedieserier, Orkestret på DR og Kald mig far på Viaplay, har vi samlet fem andre sjove komedieserier fra den danske andedam, du kan se eller gense lige nu.

Klovn

'Klovn'
'Klovn' af Casper Christensen og Frank Hvam
Foto: Per Arnesen / TV 2

Casper Christensens og Frank Hvams Klovn er en af de mest ikoniske danske serier inden for komediegenren. Serien følger de to komikere, venner og samarbejdspartnere, Casper og Frank – ikke helt ulig virkelighedens Casper og Frank, men i opskruede og karrierede versioner.

Serien har desuden et væld af mindeværdige bikarakterer, der alle er med til at løfte serien til en af de bedste i dansk serieregi.

Klovn kan ses på TV 2 Play.

29

'29'
'29' af Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag
Foto: Kenneth Nguyen / YouSee

I Julie Rudbæk og Jesper Zuschlags fremragende coming of age-komedieserie, 29, spiller de selv hovedrollerne som de to københavnere, Julie og Jesper, der prøver at finde vej i tilværelsen som voksne tæt på de 30 med alt, hvad der dertil hører af kærlighedskvaler, venskabsfnidder og hverdagsproblemer.

Hvis man ikke kan få nok af Julie og Jesper, kan man også kaste sig over deres nye komedieserie Bag enhver mand på DRTV.

29 kan ses hos YouSee.

Guru

'Guru'
'Guru' af Simon Kvamm
Foto: The Bunch og Henrik Ohsten / DR

I en perfekt satirisk spidning af hele selvhjælpsbranchen, gestalter multitalentet, Simon Kvamm, på fornem vis lifecoachen Andreas Mertz, der flytter tilbage til barndomsbyen Silkeborg, hvor han forsøger at slå igennem med sin nye selvhjælpsgesjæft.

Foruden Kvamm selv medvirker blandt andre Frederik Cilius fra Orkestret, Kirsten Lehfeldt og Finn Nørbygaard.

Guru kan ses på DRTV.

Skruk

https://imgix.vielskerserier.dk/2024-03-18/231101_nikolaj_netflix_637.jpg
Josephine Park i anden sæson af 'Skruk' på Netflix
Foto: Netflix

I Skruk formår fertilitetslægen Nana (Josephine Park), i en ordentlig brandert at inseminerer sig selv med sin ekskærestes sæd. Den uheldige episode gør Nana gravid, men i et forsøg på at holde graviditeten hemmelig, vokser hendes løgne sig til sidst så store, at hun ikke selv kan navigere i dem.

Foruden Josephine Park som Nana, kan man også opleve blandt andre Tammi Øst som Nanas mor og Simon Sears som ekskæresten Mathias.

Skruk kan ses på Netflix og der kommer en ny sæson senere i år.

Rita

'Rita'
Mille Dinesen og Lise Baastrup i 'Rita'
Foto: Martin Dam Kristensen

TV 2’s komedieserie Rita med Mille Dinesen i hovedrollen som den storrygende og politisk ukorrekte folkeskolelærer er efterhånden blevet lidt af en klassiker.

Rita er ikke just enhver forælders drøm, men eleverne elsker hende – og det samme gør man som seer, også selv om det koster lidt krummede tæer undervejs!

Serien er sjov og charmerende, ikke mindst takket være Mille Dinesen og de øvrige skuespillere, bl.a. Lise Baastrup, Carsten Bjørnlund, og Ellen Hillingsø.

Rita kan ses på TV 2 Play og Netflix.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel