En hyldest til Family Guy

Family Guy

Det er aften, vi ligger i sengen. Endelig sammen, det har været en lang dag. Jeg holder om hende, dufter til hendes bløde hår der stadig afgiver en sødme fra den balsam hun brugte i morges. Vores øjne lukkes i. En beroligende sang i baggrunden akkompagnerer vores romantiske tosomhed:

“You have aids…

not H.I.V. but really

full blown aids…”♫

Sangen er sunget af Peter Griffin, familiefaren fra Family Guy, der i en af sine tilbageblik giver en aids-patient den tragiske nyhed igennem et muntert musical-nummer, fordi lægen ikke rigtig vidste, hvordan han ellers skulle sige det! Min kæreste og jeg falder i søvn med det største smil på læben, fordi det er simpelthen så sjovt. Sådan er det næsten hver aften. Vi ser Family Guy, lige indtil vi falder i søvn.

Min kære kæreste kendte ellers ikke rigtig til Family Guy i begyndelsen af vores forhold, og jeg vedkender mig, at det da også er et sats at præsentere en forsigtig pige med den slags underholdning, uden hun kender mig endnu. Jeg ville bare så gerne dele det med hende, og hvis hun nu synes, jeg var en psykopat, fordi jeg – dengang en mand sidst i tyverne – så tegnefilm med aids-jokes, så hellere før som siden, ikke? Det viste sig, at hun, ligesom jeg, også elskede det fra starten. Og nu har vi set alle sæsoner og afsnit sammen, om og om igen, og vi bliver ved med at synes, at det sjovt. Der er så mange jokes i hvert enkelt afsnit, som vi umuligt kan huske alle sammen, så ved både andet, tredje og endda fjerde gensyn med samme afsnit, opdager vi hele tiden noget nyt at grine af.

Før jeg så Family Guy, så jeg rigtig meget The Simpsons, men hvor The Simpsons slap, tog Family Guy over. At Family Guy har tyvstjålet hele deres grundidé direkte fra The Simpsons, lægger de heller ikke skjul på. F.eks. siger Peter Griffin på et tidspunkt: ”We act like we didn’t take anything from The Simpsons, but we took A LOT from The Simpsons!”. Og det er også helt rigtigt. Men i The Simpsons-universet er det upassende at lave jokes med at Homer i sin dumhed brænder et børnehospital ned, eller at Bart konstant tænker på, hvordan han kan dræbe sin mor. Men sådanne jokes er vi vant til i Family Guy. Her er der ingen begrænsninger, og der er ingenting, der ikke kan bruges i en joke. Et andet godt eksempel er joken om Michael J. Fox’ Parkinsons sygdom. I et af Peters mange tilbageblik får han en underskrevet check af Michael J. Fox, men Peter er ikke sikker på den kan indløses, for håndskriften er komplet ulæselig!

Family Guy er for voksne der godt kan lide at blive overrasket over, hvad man kan komme til at grine af. Joken med Michael J. Fox overraskede virkelig mig over hvad jeg synes var sjovt, for jeg synes, det er så synd, at Michael J. Fox lider af Parkinsons. Alligevel fik den joke mig helt ned i brædderne, og jeg griner af den igen lige nu! Eller hvad med dengang en kvinde udenfor tv-billedet skreg: ”My baby is dead!”, da vi hørte lyden af Peters retarderede hest gå amok på væddeløbsbanen og i sin retarderet-hed rammer barnet. Og inden da havde den samme hest gået ind i soveværelset til Peter og slikket ham på måsen, imens han sov, hvortil han i søvne smilte og spurgte konen legende: ”What made you come around, Lois?”. Og dengang den gamle pædofile nabo, Mr. Herbert, der er hemmeligt forelsket i unge tykke Chris Griffin, hviskede til sig selv, imens Chris gik væk fra ham: ”Get your fat ass back here…”. Og hunden, Brian Griffin, der er en fuldstændig parodi af alle wannabe-kunstnere (ligesom mig), og som ønsker at blive anerkendt som forfatter, men uden at talentet og indsigten rækker til det (igen ligesom mig)! Han vil så gerne signalere overfor sine omgivelser – ikke mindst pigerne – at han er politisk korrekt og kulturelt oplyst, hvilket er langt fra sandheden. På et tidspunkt siger han, at han læser alle de store klassikere, men Stewie, familiens baby, der længe har gennemskuet ham, spørger ham hånende: ”So what are you reading right now?”, hvortil Brian svarer: ”Oh, I’m in-between books.” Det vil jeg svare næste gang nogen spørger mig hvad jeg læser!

En af de absolut bedste karakterer er Glenn Quagmire – naboen til familien og en af Peters allerbedste venner. Han er en afvigende sexual predator, og da Peters datter, Meg, fylder 18, er Quagmire på pletten og lægger hårdt an på hende foran Peter! Det gør selvfølgelig daddy Peter ret pissed, men det stopper dog ikke Quagmire for umiddelbart lige efter at smide en sms-besked i teenagekoder til Meg med teksten: ”Had a gr8 time seeing u 2nite. – Glenn”. Og efter hun har svaret: ”Nice 2 c u 2”, skriver han igen: ”What’s with your dad flipping out? LOL”.

Min kæreste og jeg har prøvet at lægge Family Guy på hylden om aftenen. Der er jo en milliard andre ting, vi kunne give os til – læse i en bog, lægge puslespil, spille 500, snakke sammen eller i det mindste bare se noget andet sammen. Der er så mange serier derude, og vi prøver da også at begynde på nogen af dem. Der går bare ikke særlig lang tid, før en af os igen foreslår, om ikke vi skal se Family Guy i stedet, og så siger den anden: ”Brilliant!” Og så ligger vi der igen. Holder om hinanden i sengen og lytter til de velkendte stemmer fra Spooner Street. Inden længe er vi igen faldet i søvn til endnu et muntert musical-nummer i baggrunden. Denne gang er det babyen Stewie der synger en pep-sang til Chris, inden han skal på date med sin nye, særlige kæreste:

♫ ”I know you just can’t wait to stare

At all that luscious orange hair

But, boy, before you touch a single curl,

You must impress that ultra bloomin’,

All-consumin’, poorly groomin’

Down’s Syndrome girl”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like