Guide: hold den ultimative filmaften med arbejdet

AfRedaktionen
31. oktober 2023
Friends watching tv
Foto: Ron Lach
Det er meget forskelligt, hvor meget virksomheder går op i at facilitere det sociale samvær på arbejdspladsen.

Det kan både være, fordi de økonomiske eller tidsmæssige ressourcer ikke er til det, eller fordi ledelsen simpelthen ikke prioriterer det. Socialt samvær med kollegerne behøver dog ikke være et stort projekt at planlægge hver eneste gang. Her får du en guide til en hyggelig aften med kollegerne.

Gå ikke ned på maden

Hvis der er noget, de fleste danskere elsker at være fælles om, så er det mad. Derfor bør det også have en central rolle til jeres filmaften. Men bare fordi du gerne vil servere lækker mad, behøver det ikke koste en bondegård eller kræve en masse forberedelse. Prøv for eksempel pizza fra Ych, hvis i er i nærheden af Vesterbro. De kan serveres både før, under og efter filmen, og er derfor både et praktisk og velsmagende valg. Har dine kolleger flere forskellige kostmæssige præferencer, som der skal tages hensyn til, kan det dog være en god idé at få styr på disse i forbindelse med tilmelding til filmaftenen. Så slipper du for besværet på selve dagen, og alle føler sig imødekommet.

Vælg den rette film

Noget af det sværeste, når du skal planlægge en vellykket filmaften, er uden tvivl at vælge den rette film. Dine kolleger har formentligt mange forskellige ideer om, hvad i skal se, og det kan gøre det svært at tage en beslutning. Her kan det anbefales at vælge en film på forhånd, så i ikke skal diskutere udvalget på selve aftenen. Hvis du gerne vil imødekomme dine kolleger og deres præferencer bedst muligt, kan du overveje at lave en afstemning om forskellige film på forhånd. På den måde vil alle føle, at de har haft medbestemmelse. Og ønsker man ikke at se den valgte film, ved man det på forhånd, og kan melde fra til arrangementet.

Sørg for fokus på samvær og film

Det kan lyde kontroversielt, men det kan anbefales, at du enten beder kollegerne slukke eller aflevere deres telefoner, inden filmaftenen begynder. På den måde kan du bedre sørge for, at der er fokus på det hyggelige samvær og den film, som i har valgt. Det kan være enormt forstyrrende, hvis nogen fra marketingafdelingen sidder og søger på søgemaskineoptimering pris, mens filmen spiller. Virker det alligevel drastisk, kan det i mange tilfælde også klares med en tydelig forventningsafstemning forud for arrangementet. Som regel tager en filmaften ikke mere end tre til fire timer, og det bør være muligt for de fleste at pakke telefonen væk så længe.

Uanset hvordan du går til det at planlægge en filmaften for dine kolleger, behøver det ikke kræve alverden. Som du har læst ovenfor, er der nogle ting, du bør tage hensyn til på forhånd. Men gør du det, kan aftenen forløbe uden, at du skal stå for meget andet end at sætte filmen på og tage imod maden. Så kan du også selv fokusere på at hygge dig med dine kolleger, så i alle får den bedste aften i hinandens selskab.

Del artikel

Læs mere omAnnonce