Min top 4: Serier du kan græde grimt til

(Foto: This Is Us/NBC)

Jeg må indrømme, at jeg har en guilty pleasure, specielt her til de mørke måneder: spise is, drikke et glas vin og græde grimt (inklusiv hulken) til serier. Det er en fantastisk i de mørke måneder at sætte sig foran tv’et og gøre klar til det helt store tude-show (og det skulle efter sigende være sundt for dig), og der findes så mange gode serier, der kan hive tårerne frem!

Hvis du mangler en god tude-tur, så har jeg lidt hjælp til dig med denne liste – read it, and weep!

(Der kan forekomme spoilers)

(Foto: This Is Us/NBC)

This is Us (Amazon Prime Video)

Hvis du ikke har set This Is Us endnu, så sig velkommen til din nyeste besættelse (og har titlen ”flest tårer grædt i minuttet”). Historien om Jack, Rebecca og deres tre børn er en fantastisk og sørgelig historie, der fortjener hver en tåre, der bliver knebet undervejs. Serien handler om de tre børn, Kate (Chrissy Metz), Kevin (Justin Hartley) og Randall (Sterling K. Brown), en sort dreng der blev afleveret på hospitalet på samme tid som de to andre blev født, og Jack (Milo Ventimiglia) og Rebecca (Mandy Moore) og deres families liv.

Hele serien omhandler store og tunge emner som kræft, død, spiseforstyrrelser, tab og kærlighed, og der er allerede fra første afsnit lagt i kakkelovnen til tårer, ved at Jack og Rebecca mister deres tredje barn under fødslen – derfra er det en rutsjebane af følelser, og du når at føle så stærkt med karaktererne fra de første afsnit, at du græder med dem.

Den er et kig (hvis ikke en binge-session) værd!

Sæson 1 og 2 kan findes på Amazon Prime Video.

(Foto: Transparent/Amazon Studios)

Transparent (Amazon Prime Video)

Selvom serien er lidt ældre (fra 2014), så holder den stadig!

Serien handler om den rige, jødiske familie fra L.A, der opdager af patriarken Mort (Jeffrey Tambor) er transseksuel. Mort holder på sin hemmelig og forsøger at fortælle det til sine selvcentrede voksne børn, der ikke ser, at der er noget forandret ved deres far – selv da han forsøger at fortælle det over en middag, får de drejet samtalen over på deres egne problemer. Alle afsnit er tæt pakket og mesterfuldt opbygget af Jill Solloway (Six Feet Under og I love Dick) og udforsker emner som en familie, der skal ændres, jødedom, trans-politik og traumer, der kan påvirke en hel familie.

Serien trækker tårer gennem de problematikker man går igennem som transperson, og som en familie kan møde, når patriarken gennemgår så stor en forandring, der påvirker et helt hjemmeliv.

Det er en fantastisk serie, der håndterer problemer, der stadig eksisterer for mange LGBTQ folk i verden.

Sæson 1-4 findes på Amazon Prime Video.

(Foto: Grey’s Anatomy/ABC)

Grey’s Anatomy (Viaplay)

Åh, gud, en serie der lever for at trække tårer frem, er altså Grey’s Anatomy.

Serien omhandler det evigt skiftende personale på Grey Sloan Memorial og har spandevis af død, grufulde ulykker og sangen How to save a life kører på repeat – det er en serie, du kan se, mens du græder snot.

Grey’s handler altså om hospitalet Grey Sloan Memorial og følger vores hovedperson, Meredith Grey (Ellen Pompeo) under hendes tid på hospitalet sammen med sine venner og medstuderende gennem op- og nedture. Der er masser af ulykker, ulykkelig kærlighed, sorg og smerte. Jeg kan næsten ikke sige mere uden at spoile for meget, men en ting kan jeg sige:

HVOR MANGE ULYKKER KAN DE LÆGER KOMME UD FOR!?

For at komme tilbage på rette spor, så håndterer serien alt fra sorg til nogle emner, der er meget oppe for tiden, blandt andet masseskyderier, aborter, voldtægter og meget mere.

Hvis du vil se en serie, hvor du ved, at der kommer tårer, når introen til How to save a life runger ud, så er det her serien for dig!

Sæson 1-14 (!!) findes på Viaplay.

(Foto: The Fosters/Disney)

The Fosters (Viaplay)

En historie om lesbiske forældre, der tager plejebørn ind? Ja tak!

The Fosters er en samling individer, ledt af de to kvinder, Stef Foster (Teri Polo) og Lena Adams (Sherri Saum), der tager plejebørn ind – de seneste på listen er Callie (Maia Mitchell) og Jude (Hayden Byerly) – Callie er indelukket, vred og forberedt på at blive smidt videre, mens Jude bare gerne vil være sammen med sin søster. De bliver smidt ind i en familie med andre plejebørn, der er blevet adopteret af de to kvinder.

Serien følger familien, mens de forsøger at håndtere hverdagen, usikkerhed, frygt, sorg og en sammenbragt familie – samtidigt med dybere emner som adoption, spontane aborter, ægteskab og familie og et forsøg på at forsikre hinanden om deres kærlighed.

Det er en sindssyg god serie, der tvinger tårerne frem og får en til at reevaluere hvad en familie er.

Sæson 1-5 findes på Viaplay.

Andre nævneværdige serier

Parenthood (Amazon Prime Video)
The Handmaid’s Tale (HBO Nordic)
Doctor Who (Netflix)
Game of Thrones (HBO Nordic)

Læs også: 4 serier jeg glæder mig til i november

Læs også: Min top 5: Sexede bad boys, der bare gerne vil elskes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like