Min top 5 over bedste intro-musik i serier!

Noget af det der i min verden er med til gøre, at jeg har lyst til at fordybe mig i en serie er førstehåndsindtrykket. Sagt med andre ord, kan jeg faktisk godt være en lidt hård dommer, hvis ikke en serie fanger mig lige fra start. Jeg vil sågar gå så langt som at sige, at det starter med intro-musikken.

Det bedste eksempel jeg kan komme med, er serierne som må betegnes som mine to favoritter, både hvad angår handling og stil, men også hvad angår tema-musikken generelt.

Twin Peaks og True Detective (Sæson 1) havde efter min mening, alt hvad der skulle til i forhold til gennemførte universer, cool karakterer og måske vigtigst af alt – super fed intro-musik!

Derfor er det ikke nogen stor hemmelighed, at netop disse optager de øverste pladser på min top 5.

Når man taler om god intro-musik, ligger der efter min mening meget i hvor god en historie, man kan fortælle med musik og billeder på relativ kort tid.

I Twin Peaks vil det trænede øje og den hardcore Twin Freak hurtigt lægge mærke til detaljerne, som f.eks. hvordan navnet “Twin” symboliserer dobbelthederne, der går igen i serien, hvilket forstærkes med det samtidigt smukke og hårrejsende tema, som Angelo Badalamenti har komponeret til serien, samt de to vandfald der støder sammen, og vandet der først er blåt og herefter forvandles til blodrødt som et symbol på kampen mellem det gode og det onde.

True Detective intro-musikken er ganske enkelt bare cool og på samme tid meget dystert, hvilket understreges af de skiftende billeder, som symboliserer vold, sex og religion, hvilket må siges at være temaer, der går igen mange gange i serien.

Jeg vil ikke gå meget mere i dybden med de metaforer, der bruges i serierne, såvel som symbolikken og dobbeltbetydningerne, det skal vi nok få skrevet rigeligt om. Men indtil da kan I jo se, hvorvidt I er enige i min top 5. I er altid velkomne til at komme med jeres input til favorit temamusik!

1. Twin Peaks alle sæsoner  – Musik af Angelo Badalamenti

2. True Detective sæson 1 – Musik af Handsome  Family

3. Sons of Anarchy alle sæsoner  – Musik af Curtis Stigers  & The Forrest Rangers

4. The Sopranos alle sæsoner – Musik af Alabama3

5. Banshee alle sæsoner – Musik af Methodic Doubt

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like