Min Top 5: Bedste komedieserier

(Foto: Arrested Development/Imagine Entertainment)

Der findes efterhånden mange forskellige typer komedieserier, og man kan snakke i evigheder om dramedier og sadcoms, men der er ikke meget, der kan måle sig med rendyrkede komedieserier.

Hvem elsker ikke et godt grin? Jeg gør i hvert fald, og her er mit bud på de allerbedste komedieserier.

(Foto: Arrested Development/Imagine Entertainment)
  1. Arrested Development

Dysfunktionalitet på samme niveau som vi ser den hos Bluth-familien, skal man lede længe efter. Jeg ved ikke, hvad jeg elsker mest: det upassende forhold mellem Lucille og Buster, George-Michaels forelskelse i Maebe, Tobias’ pressede situation i verden som en ’nevernude’ eller alt hvad Gob gør. Én ting er sikkert – der er ikke meget, der er sjovere end familiemedlemmernes forskellige takes på ’The Chicken Dance’. Se dem her:

Du kan se sæson 1-5 på Netflix.

(Foto: Modern Family/Levitan/Lloyd)
  1. Modern family

Fra en dysfunktionel familie til en meget mere moderne en af slagsen. Min yndlingsfamilie i komedieserieverdenen er uden tvivl Pritchett-Delgado-Dunphy-Tucker-klanen – der er så mange at elske. Serien udnytter til fulde det store cast og de mange forhold, der skabes i en sådan familiesammensætning. Allerbedst bliver det, når enten Phil eller Mitchell har skærmtid – hvem husker ikke ’Phil’s-osophy’ eller Mitchells flugt fra sit arbejde i et Spiderman-kostume?

Du kan se sæson 1-8 på Netflix.

(Foto: It’s Always Sunny in Philadelphia/Bluebush Productions)
  1. It’s Always sunny in Philadelphia

En serie der følger en flok venner, der konstant hænger ud et specifikt sted, er ikke som sådant noget særligt, og selve idéen er også set i utallige konstellationer før, men It’s Always Sunny in Philadelphia stikker for mig alligevel ud fra mængden. De dysfunktionelle forhold gruppens medlemmer imellem og den vanvittige mørke humor har gentagende gange fået mig til at falde sammen af grin – især Charlies ’Kitten Mittens’ og rockoperaen om ’Dayman’.

Du kan se sæson 1-12 på Viaplay.

(Foto: Community/Krasnoff Foster Productions)
  1. Community

Hvis jeg kunne vælge et par fiktive personer, som skulle tilføjes til min vennegruppe, er jeg ikke et sekund i tvivl om, at det skulle være Troy og Abed fra Community. Udover at huse dette fantastiske makkerpar er serien hylende morsom, og castets diversitet er så perfekt udnyttet. Desuden er jeg tosset med seriens intelligens og metalag, og håber inderst inde stadig på ’six seasons and a movie’.

Du kan se sæson 1-6 på Viaplay.

(Foto: The Office/NBC Universal Television)
  1. The Office (US)

Creme de la creme af komedieserier er uden tvivl The Office (US). Egentligt bør amerikanerne stoppe med at lave remakes, men lige her har de ramt plet. Det skyldes måske, at skaberne af den britiske version (Ricky Gervais og Stephen Merchant) også var med til at lave den amerikanske, eller at især Steve Carell og Rainn Wilson brillerer som henholdsvis Michael Scott og Dwight Schrute. Uanset hvad er jeg solgt hver gang, jeg ser den. Og skulle du lige have brug for en opfriskning på dine evner indenfor førstehjælp, så bør du lige tjekke denne video ud:

Du kan se sæson 1-9 på HBO Nordic.

Andre komedieserier man helt sikkert også skal kaste sig over, er How I Met Your Mother, Scrubs, Parks and Recreation, Brooklyn Nine-Nine og sidst men selvfølgelig ikke mindst: Venner – alt andet er vel nærmest blasfemi?

Læs også: Min top 5: Sexede bad boys, der bare gerne vil elskes

Læs også: Mine 5 ‘glemte’ helte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like