TV | Nyheder

Nye kærester og vinterhi: Sådan går det årets 'Gift ved første blik'-deltagere i dag

AfHeidi Kirkeby Mogensen, Kathrine Bækgaard Gade, Signe Larsen
10. oktober 2024
Gift ved første blik
Nina, Rolf og de andre deltagere i 'Gift ved første blik' sæson 10 gør status efter sæsonafslutningen / Foto: Snowman Productions/DR

Del artikel

Den tiende sæson af DR's datingprogram, hvor helt almindelige danskere gifter sig med fremmede mennesker for rullende kameraer, er netop slut. Men hvordan går det med kærligheden i dag?

Den 10. sæson af DR's "Gift ved første blik" er netop slut, og i finaleafsnittet står det klart, at alle på nær ét par vælger at lade sig skille efter fem ugers ægteskab.

Programmets sidste håb, Morten og Søren, holdt desværre heller ikke. Der gik ikke længe efter programmets afslutning, før parret også blev skilt. Det fortæller de i et interview.

Den sædvanlige succesrate - eller nærmere mangel på samme - gælder altså også årets sæson.

Men frygt ej - nogle af deltagerne har fundet nye kærester, og så er der én deltager, der er gået i decideret vinterhi indtil maj næste år.

Vi har talt med alle årets medvirkende, og herunder får du det fulde overblik over, hvordan det går dem i dag.

Gift ved første blik
Anette og Frank fra 10. sæson af 'Gift ved første blik'
Foto: Snowman Productions/DR

Anette

- Jeg er single, men det er meget, meget bevidst. Jeg har haft brug for også at bearbejde oplevelsen, for den har været rigtig stærk, og det skal bundfælde sig i mig, også af respekt for en potentiel partner. Men jeg er åben for at møde kærligheden… og på trods, tror jeg stadig på den.

- Der er selvfølgelig nogen, der har skrevet til mig. Det vil jeg da gerne erkende. Jeg har valgt ikke at reagere på det og bare være sammen med de skønne mennesker, jeg mødte igennem programmet. Jeg taler dagligt med Søren, Morten og Nina. De er flødeskummet på lagkagen, jeg ikke havde forventet at få. Når vi er sammen, hygger vi, spiser god mad, drikker vin, griner, pjatter og fester.

Frank

- Det går meget godt med kærligheden. Når et kapitel slutter, vender man jo siden og starter et nyt. I dag er jeg i hvert fald i en ny relation. Helt ny er den dog ikke, for det er et bekendtskab fra sidste år. Vi begyndte at skrive lidt frem og tilbage.

- Jeg kan ikke huske, hvem der kontaktede hvem. Som sagt kender vi jo hinanden fra tidligere, men man er måske blevet lidt klogere efter eksperimentet her.

Gift ved første blik
Nina og Rolf i 10. sæson af 'Gift ved første blik'
Foto: Snowman Productions/DR

Nina

- I offentlighedens øjne er jeg først blevet skilt nu, så jeg har ikke datet. Jeg nåede lige at være single hen over sommeren, og det var en hyggelig sommer. Men jeg dater ikke nogen nu. Jeg håber meget på, at kærligheden en dag dukker op. Det er håbet og drømmen, men det skal være den rigtige.

- Jeg har jo fået simpelthen så vidunderligt mange gode mennesker ind i mit liv på grund af det her program. Og den der følelse af at få et hold, det har virkelig også været guld værd. Jeg har en rigtig god relation til Rolf. Vi sluttede jo med god stemning og med ro i maven om, at vi gjorde det rigtige. Og så er jeg jo blevet rigtig tæt med især Morten, Søren, Anette og Katrine.

Rolf

- Jeg er single nu, og jeg har ikke datet siden. Min deltagelse i programmet har været enormt lærerig og givet mig rum for at reflektere over, hvordan jeg selv agerer i relationer. Jeg har haft et mønster med hurtigt at gå ud af relationer, så denne gang aftalte jeg med mig selv, at jeg ville blive i det og kæmpe for det. Et mål, jeg har sat for mig selv, er, at jeg skal tage konflikter op tidligt, også for at partneren har en chance for at agere i forhold til det.

- Jeg synes, min og Ninas relation er god i dag, og det er virkelig dejligt, at vi er et sted, hvor vi kan dele ting med hinanden. Jeg har også haft rigtig gode snakke med de andre deltagere, og jeg synes, vi har haft et rigtig godt sammenhold og har kunnet læne os op ad hinanden.

Gift ved første blik
Lone og Lars i 10. sæson af 'Gift ved første blik'
Foto: Snowman Productions/DR

Lars

Lars har mødt en ny flamme gennem padeltennis, der hedder Matilde. De to har datet siden sensommeren og er nu eksklusive, hvilket betyder, at de i hvert fald har aftalt, at de ikke dater andre.

- Det er dejligt at have fundet en, der er mega sød, og vores energiniveau passer rigtig godt sammen. Alt er, som man gerne vil have det, og vi matcher både på værdier og humor.

- Der opstod aldrig følelser mellem mig og Lone, og efter vi havde været på getaway kunne vi se, at vi egentlig havde friendzonet hinanden. Men vi har været på helt samme linje hele vejen igennem, og der er ikke nogen af os, der har haft følelser i klemme, fortæller Lars.

Han har en fin relation til Lone i dag og også de øvrige deltagere, som han stadig er i kontakt med.

Lone

I et skriftligt svar fortæller Lone, at hun og Lars var for forskellige på visse punkter, der var afgørende for hende:

- Derfor blev det ikke til det perfekte match, som det kunne se ud til at blive på papiret. Jeg har ikke fundet kærligheden i skrivende stund, nu skal det hele lige lande og alle indtrykkene fordøjes. Men jeg har helt sikkert fået mere lyst til at gå ind i en dybere relation, og jeg glæder mig til at møde et dejligt menneske, der er samme sted.

Gift ved første blik
Morten og Søren i 10. sæson af 'Gift ved første blik'
Foto: Snowman Productions/DR

Morten

Mortens kærlighedsliv er på standby - han er nemlig gået i vinterhi, som han kalder det.

- Jeg er sådan en, der dater fra maj til slut august. Nu begynder jeg at spise dårlig mad med mange tomme kulhydrater og glemmer at træne.

- Anette, Søren og Nina snakker jeg med hver dag. Vi er blevet rigtig tætte og deler mange ting. Der er nok ikke nogen andre, der helt forstår den oplevelse, vi har været igennem.

Søren

Lige nu sker der ikke noget på kærlighedsfronten hos Søren. Han har hverken lyst til eller brug for det.

- Jeg har været i sådan et mærkeligt limbo, hvor jeg bearbejdede en hjertesorg, prøvede at reparere relationen mellem Morten og mig, og nu arbejder vi på en venskabsrelation - og det hele har været mega hemmeligt.

Men han glæder sig meget til at lysten til at date kommer tilbage igen - han har nemlig lært en hel del om sig selv under og efter programmet.

- Jeg synes, at vi alle fra castet har et utroligt stærkt sammenhold. Det er ligesom at have fået en ekstra lille familie. Jeg snakker nærmest dagligt med Nina og Anette og tjekker ind med Rolf engang i mellem. De andre har jeg det også godt med, men det er lettere at ses med folk, der bor op og ned ad en.

Og så tilføjer han, at det ikke skader, at de alle sammen er glade for en flaske vin eller fem.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omDRTVDanskReality

Andre TV | Nyheder