Sebastian Richelsen: "Jeg vil selvfølgelig ikke give en dømt drabsmand taletid"

Af
Redaktionen
24. maj 2024
Sebastian Richelsen: Min bror i 75 dele
Sebastian Richelsen / Foto: Mofibo
https://imgix.vielskerserier.dk/2023-12-18/mofibo.png
Tidligere efterforsker hos Københavns Politi Sebastian Richelsen har netop udgivet podcasten 'Min bror i 75 dele', som du kan lytte til eksklusivt hos Mofibo.

Sebastian Richelsen er journalist og tidligere efterforsker hos Københavns Politi. Han har netop udgivet podcasten Min bror i 75 dele hos Mofibo.

– I 2011 skete der et drab og en partering nede i Faxe Ladeplads på Sydsjælland. En nabo fandt en tidlig morgen en masse kødklumper liggende på en græsplæne ved det her sommerhus, og han kontaktede politiet, som mente, at det var et rådyr, der formentlig var blevet slagtet herude, fortæller Sebastian Richelsen.

Politiet beder dengang naboen om selv at undersøge stedet nærmere, og han ringer til ejerne af sommerhuset, der sender deres ene søn, Jesper, ud til stedet. Men da det viser sig, at det er Jespers bror, Peter, der er blevet dræbt og parteret, bliver Jesper straks anholdt.

Mofibo

Mofibo er Danmarks største tjeneste for e- og lydbøger samt podcasts.

Med et bibliotek på over 600.000 titler har Mofibo noget for enhver smag – uanset om du er til krimi, romance, sande historier, selvudvikling eller noget helt andet.

Prøv Mofibo gratis i 30 dage – herefter 89 kr./måned. Opsig når som helst. Gælder for nye kunder.

– Det var først ni timer efter, man første gang ringede til politiet, at politiet kom frem, og herfra startede bare en lang række af fejl fra politiet, der i værste fald kan gøre, at deres konklusion er helt forkert, siger Sebastian Richelsen.

Sagen slutter ikke der, for Jesper Richter Andersen, der nu sidder i fængsel for drabet på broren, kontakter for tre år siden Sebastian Richelsen og fortæller, at han er blevet udsat for et justitsmord. Han beder derfor den tidligere efterforsker om at kaste et nyt blik på sagen.

– Når jeg undersøger en gammel sag som denne her, så er der rigtig mange etiske spørgsmål fra min side af. Altså, jeg vil selvfølgelig ikke give en dømt drabsmand taletid.

Sebastian Richelsen går nøgternt til undersøgelsen af sagen for at finde ud af, hvad der er sandt, og hvad der er forkert.

– Efter jeg har gravet i sagen, så kommer jeg frem til min konklusion, om jeg mener, at Jesper er skyldig i drabet eller ej. Det vil jeg selvfølgelig ikke fortælle her, fordi jeg gerne vil have, at du lytter til den, men der kommer i hvert fald noget frem i sagen, som ikke har været belyst tidligere.

Lyt til Min bror i 75 dele eksklusivt hos Mofibo lige her.

Del artikel