Q&A med skuespillerne fra den nye Viaplay-serie “Advokaten”

(Gallapremiere på Advokaten – d’Angleterre)

Tirsdag aften den 27. februar 2018, vil jeg huske tilbage på som en af de koldeste i mands minde. Det hjalp dog både på humøret og kropstemperaturen at være i selskab med nogle af landets dygtigste skuespillere. Vi var nemlig så heldige, at blive inviteret til gallapremiere på dramaserien Advokaten, der fra den 26. februar kan ses på Viaplay og TV3.

Det mondæne hotel, event og spisested d’Angleterre i København lagde rammen til en aften med hygge, champagne og seriekigning. Viaplay er altid garant for gode arrangementer, og denne aften var ingen undtagelse. Det så også ud til at både de kendte og semi-kendte hyggede sig fint indenfor i varmen.

Jeg var så heldig, at fange både Nicolaj Kopernikus, Johannes Lassen og Sara Hjort, der alle er aktuelle i Advokaten til en snak om deres seriepræferencer, og selvfølgelig havde de også et par kommentarer til Advokaten.

(Johannes Lassen med sin forlovede)

Vi Elsker Serier: Hvilken slags serie kan vi forvente med Advokaten?

Johannes Lassen: Det er en dansk/svensk serie med masser af action. Den dyrker ikke super-realisme, det er en slags “larger than life” og det kan jeg egentlig rigtigt godt li`. Det er også super spændende, at være med til at arbejde på tværs af sundet på denne måde. Det er med til at hæve standarden, at vi lærer af hinanden synes jeg.

VES: Hvilken type er karakteren Marcus, som du spiller?

Johannes: Han er vel en form for problemknuser så at sige. Typen, der helst vil løse problemerne med sin pistol. Haha… I serien spiller han højre hånd til hovedskurken Thomas Waldmann (Thomas Bo Larsen). De er involveret i narkohandel og anden lyssky forretning, og så spiller de to selvfølgelig en væsentlig rolle i forhold til plottet, nu skal jeg selvfølgelig nok lade være med at spoile noget… 

VES: Hvilken serie vil du anbefale os?

Johannes: Serien Ozark på Netflix holder, den er jeg helt vild med.

(Nicolaj Kopernikus og undertegnede)

VES: Ser du mange serier?

Nicolaj Kopernikus: Ja det gør jeg, men ikke helt nok. Det er der desværre ikke tid til.  Vi har som regel noget kørende i baggrunden derhjemme. Modern Family er f.eks meget populær i hele familien.

VES: Hvad er den sidste rigtigt gode serie du har set?

Nicolaj: Jamen vi har lige set Big Little Lies, og hold kæft hvor var den go`! Der var vi oppe på niveau med Twin Peaks…altså indtil afsnit 12 eller sådan noget, hvor jeg synes det stak af.

VES: Hvad kan vi forvente af din rolle i Advokaten?

Nicolaj: Jamen, jeg spiller en humørsyg advokat, man kan velsagtens sige lidt excentrisk. Haha. Det har været hamrende sjovt at spille med i serien. Specielt det her med at arbejde på tværs af sundet, hvor jeg tror der er et kæmpestort potentiale. Vi kan virkeligt bringe Skandinavien på landkortet, specielt med tanke på streamingtjenesterne og deres mulighed for at gå ned i nicherne.

VES: Hvordan ser fremtiden ud for danske serier?

Nicolaj: Den ser lys ud synes jeg. Det lader til, at der kommer en masse talenter, og så giver streamingtjenesterne også muligheder for, at man kan prøve sig lidt mere frem og eksperimentere mere end på film, hvor det hele ligesom skal sidde i skabet på halvanden time. Der er generelt mere plads til “learning by doing”.

(Vi sagde selvfølgelig heller ikke nej tak til et billede med Sara Hjort)

VES: Hvilken serie er du i gang med lige nu?

Sara Hjort: Lige nu ser jeg The Crown, hvor jeg lige er startet med sæson 1. Den synes jeg er vildt god. Generelt får jeg ikke set helt så mange serier, som jeg gerne ville. Jeg er f.eks først lige blevet færdig med Game of Thrones, men nu er jeg endelig med.

VES: Hvilken serie er den bedste du har set fornylig?

Sara: Jeg var helt vild med Big Little Lies, den var helt fantastisk. Og så elsker jeg temaet, der er skabt af  Michael Kiwanuka.

VES: Du spiller en gangsters datter i Advokaten. Kommer vi til at sympatisere med hendes karakter?

Sara: Ja, det vil jeg mene. Det har været meget spændende at spille Therese Waldman og følge hendes udvikling. Hun er en ret fremtrædende birolle.

VES: Nu er Thomas Bo Larsen her jo ikke til at svare på, om man kommer til at holde med hans karakter. Men kan du svare på hans vegne?

Sara: Tjaaa…Det er jo nok en vurdering fra person til person. Altså man ser jo også gangstertyper, der har familier i virkeligheden, og er meget kærlige ved deres nærmeste, mens de har gang i alt muligt andet lort.

VES: Hvad kan vi forvente af Sara Hjort i fremtiden?

Sara: Jamen jeg er jo kun 29 år, så jeg vil sige en helt masse. Lige nu fokuserer jeg på serien Perfekte steder og derudover har jeg gang i en kortfilm, jeg selv skal instruere, og det er vildt spændende.

Tak til Sara, Johannes og Nicolaj for at berige os med deres kærlighed til serier.

Følg med på sitet de næste par dage, hvor vi bringer vores anmeldelse af de første fire afsnit af Advokaten på Viaplay.

 

Advokaten kan ses på Viaplay og TV3 fra d.26.februar, og der kommer nyt afsnit hver uge.

Læs også: Anmeldelse af Homeland sæson 6

Læs også: Swedish Dicks og interview med Peter Stormare

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like