Sådan underholder du dit barn med gode serier i ferien!

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det betyder heldigvis masser af kvalitetstid med de mindste i familien. Denne guide kan derfor være meget nyttig, tænker jeg. Især på de mere grå dage, hvor dagene kan føles lidt længere, end når der er fuld sol og mange timer, der kan dræbes udenfor.

outside-playing

Jeg har selv 3 drenge fra 8 mdr. til 4 år, så jeg må indrømme, at jeg allerede er begyndt at integrere iPad’en i familien som et vigtigt element i opdragelsen. Jeg har altid selv fået tudet ørene fulde med, at for meget TV ikke var sundt, hverken for øjne eller sind, men den tese vil jeg nu godt udfordre på nogle punkter.

Tager man f.eks serien Dora the explorer, som kan ses på Viaplay, er det ret fascinerende at se, hvordan min 4-årige bagefter kommer og taler engelsk til mig eller spørger ind til, hvorfor Dora taler begge sprog? Og allerede der mener jeg jo, at der ligger en rigtig god læring for de små purke. Jeg selv måtte blive oppe, uden min mor vidste det og se mere eller mindre hensigtsmæssige, amerikanske serier med en noget strengere alderscensur, for at kunne adoptere det amerikanske sprog.

Andre gode eksempler er Curious George eller oversat til dansk – Peter Pedal, som kan ses på både Viaplay og Netflix. Den lille nysgerrige abe, som oplever en helt masse, er efter min mening en god identifikationskilde for børn, som kopierer den nysgerrighed og frækhed, som Peter Pedal i bedste godmodige stil ligger for dagen.

Jeg kan som sådan ikke bakke disse teser op med videnskabelige fakta, men det er jeg sikker på, at man på nettet kan finde en masse spændende vinkler omkring. Vores børn har bl.a lavet denne artikel om børn, og om hvordan man giver sit barn gode TV vaner – http://voresborn.dk/psykologi/giv-dit-barn-gode-tv-vaner-2.

Anyway, jeg lovede at komme med nogle tips til serier, som man kan vise til sit barn i ferien.

Personligt er jeg også stor fan af Ramasjang, hvor mange af nedenstående forslag, samt meget andet også kan ses.

På Viaplay foreslår jeg følgende:

[new_royalslider id=”4″]

 

På Netflix er et godt bud følgende:

[new_royalslider id=”5″]

 

Rigtig god fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like