Serier jeg hader at elske

Jeg kom egentlig på at skrive dette indlæg, fordi jeg kom til at falde ind i et par afsnit af Californication (igen, igen). Ja sooorry jeg kan ikke engang huske hvilken sæson, da det jo faktisk er ret monotomt og ensartet det hele. Hank Moody (David Duchovny) knalder en masse relativt lækre damer, drikker sig stiv og lommefilosoferer sig igennem livet, som playboyforfatter i sunny California.

Så tænker man what’s not to like? Ja scenariet er jo ideelt for en mand/drengerøv som mig selv, med hang til letfordøjelig underholdning. Serien har dog ikke mange lag at byde på, udover de dybt underholdende, overfladiske , pengegriske, alkoholiserede, dæmoniserede, fallerede karakterer, som vi møder undervejs, i de i alt 7 sæsoner. Med den ”svære” kærlighed mellem Hank Moody og hans skiftevis kæreste og ekskæreste Karen (Natascha McElhone) som det gennemgående omdrejningspunkt.

californication

Jeg er dog underholdt fra start til slut i hver episode og kan faktisk godt tage mig selv, i at se de samme afsnit igen og igen og så må man jo bare sige, at en serie kan et eller andet!

Jeg får som regel også lyst til at tage i byen og drikke mig en kæp i øret, af at se serien, så den vil falde ind under en god pre-party serie, som vel kun er et begreb, der er kendt blandt hardcore serie-nørder tænker jeg ?

Jeg hader faktisk også, at jeg elsker at se Simpsons, da kult tegneserieklassikeren nok er ved at være lidt outdatet på trods af, at Matt Groening og de andre bag serien i de senere sæsoner, har fået fintunet humoren og gjort den tilpas sort og skarp til dette årtusind. Jeg tror dog, at mine børn vil have svært ved at have, den samme fascination af den gule familie, som jeg selv havde, da jeg var helt ung.

Simpsons

Jeg hader derudover også at indrømme, at jeg har en vis sympati for serien “Home improvement” med Tim Allen i hovedrollen, som den elskelige Tim “The Toolman” Taylor, hvilket jo også falder under kategorien letfordøjelig, dog indenfor den noget mere mainstream sitcom genre. Jeg synes simpelthen, at det er et hyggeligt all American univers, der taler til min skabsamerikaner, som jo er opvokset med Sky Channel og timevis af underholdning fra “over there”. Tim Taylor er lidt i stil med Chevy Chase fra Fars fede ferie, den klassiske goofy familiefar, der vil sin familie det bedste men fucker det hele op, for dog at blive tilgivet i sidste ende. Så kan man jo heller ikke andet, end at elske at serien på dansk er blevet oversat til – Ti tommelfingre! Genialt!

homeimprovement

Har I nogle guilty pleasures I får brugt lidt for mange timer på derude? Så kom gerne med dem. Vi vil elske at skrive om jeres favorit elske/hadeserier?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like