Serier | Guides

5 afgørende øjeblikke i ‘The Last of Us’, vi venter spændt på

AfSteffen Lomholt Pedersen
14. december 2022
The Last of Us
Foto: HBO Max

Del artikel

Forventningerne stiger i takt med, at premieredatoen nærmer sig på HBO Max’ 'The Last of Us'. Serien er baseret på det kritikerroste spil af samme navn, og der er flere scener med i spillet, der kan blive endnu stærkere på tv. Vi har udvalgt 5 afgørende øjeblikke.

The Last of Us

Streamingtjeneste: HBO Max
​​​​Premieredato: 15. januar 2023
Genre: Action, adventure, drama
Instruktør: Jeremy Webb, Ali Abbasi, Neil Druckmann, m.fl.
Manuskriptforfatter: Neil Druckmann og Craig Mazin
Medvirkende: Pedro Pascal, Bella Ramsey, Gabriel Luna, Anna Torv, Nick Offerman, Troy Baker, m.fl.
Land: USA, Canada

Der er ikke længe til, de første afsnit af HBO Max’ filmatisering af The Last of Us ser dagens lys. Det første afsnit rammer HBO Max 15. januar, og der er mange, der har høje forventninger til den post-apokalyptiske zombie-serie. Det gælder også os på redaktionen, hvor vi herunder har listet fem bud på dramatiske øjeblikke i spillet, som har potentialet til at efterlade et varigt indtryk hos seerne.

En dyster verden

Før du læser videre, skal vi gøre opmærksom på, at der selvfølgelig er en risiko for spoilers. Særligt hvis du ikke har gennemført det første spil endnu. Hvor meget vi i skrivende stund kommer til at afsløre af plottet til serien, afhænger af hvorvidt HBO Max har valgt at kopiere historien fra spillet 1:1. Skeptikere frygter, at historien vil afvige for meget fra den originale.

Ikke desto mindre har vi i The Last of Us Pedro Pascal i hovedrollen, som mange kender fra Narcos (2015), Game of Thrones (2011) og The Mandalorian (2019). Pedro Pascal spiller rollen som smugleren Joel Miller, der er en af de overlevende i et post-apokalyptisk USA. Landet er blevet ramt af en gruopvækkende svampeinfektion, der gør folk til zombier - i spillet omtalt som infected.

Joel får til opgave af få teenageren Ellie Williams i sikkerhed, hvilket indebærer at smugle hende ud af karantænezonen i Boston. Undervejs erfarer han, at Ellie måske ikke er helt som alle andre. Og at det job, han i første omgang havde sagt ja til, ikke er helt så simpelt, som han først havde troet. Ellie bliver spillet af Bella Ramsey, som de fleste vil genkende fra sin rolle i Game of Thrones, hvor hun spillede den snarrådige Lyanna Mormont.

Joel og Ellie ender på en rejse tværs over USA. En farefuld færd, hvor mange andre trusler lurer end bare de kødædende infected. Faktisk er hele spillet er fyldt med skelsættende og gruopvækkende scener, hvor flere af dem nærmest skal være med i serien på grund af deres følelsesmæssige påvirkning og dramatiske indvirkning. Scener, der nærmest kalder på at blive filmatiseret.

Vi kommer herunder omkring nogle af de mest ekspressive scener undervejs i videospillet, som vi håber (og frygter) er med, når The Last of Us går i luften til januar.

1. En tåreperser af en prolog

En af de stærkeste scener i spillet bliver serveret lige i begyndelsen, som finder sted 20 år inden, Joel møder Ellie. Her følger vi Joels 12-årige datter Sarah, der venter på, at hendes far kommer hjem, så hun kan give ham en fødselsdagsgave – et nyt armbåndsur. Hvor moren er, ved vi ikke. Der går dog ikke længe, fra hun har overrakt Joel gaven, før verden går amok.

Zombie-udbruddet er begyndt, og Joel og Sarah er nødt til at flygte sammen med Joels bror, Tommy. I udkanten af byen møder de en soldat på patrulje, der åbner ild mod Sarah og Joel. Tommy skyder soldaten, men ikke inden Sarah når at blive ramt, og hun dør kort tid efter i armene på sin far. Så er vi ligesom i gang.

2. Joels dilemma

Til sidst i spillet er Ellie havnet i hænderne på den revolutionære militærgruppe The Fireflies, hvor Joel står over for et valg: Skal han ofre Ellie og give verden en chance for en vaccine, der potentielt kan gøre de overlevende immune imod de farlige svampesporer – eller skal han forsøge at redde Ellie fra en død på operationsbordet.

Han vælger det sidste, og beslutter sig for at hente hende tilbage fra hospitalet, hvor han netop har afleveret hende. The Fireflies er overbeviste om, at Ellie er nøglen til en kur og er ikke villige til at skille sig af med hende frivilligt. Så Joel bliver nødt til at kæmpe sig vej gennem hospitalet. Der udspiller sig nogle intense ildkampe på de forskellige gange og stuer, før han og Ellie igen bliver forenet.

3. Ellie vågner op

Under deres rejse bliver Joel hårdt såret. Så omtrent midtvejs i spillet er det nu Ellie, du får kontrollen over. I søgen efter antibiotika til Joel, støder hun pludselig på en anden gruppe overlevende, der tilbyder at give Ellie antibiotika i bytte for noget mad. Det indvilliger Ellie modvilligt i. Men det viser sig selvfølgelig, at den nye gruppe overlevende ikke er helt så fine i kanten, som de først gav udtryk for.

Gruppens leder, David, ender med at fange Ellie. Han kvæler hende, så hun besvimer, og hun vågner op nogle timer senere i en lille celle, hvorfra hun ser, hvordan en af Davids mænd er i gang med at partere et lig fra et menneske. Og nu går det op for Ellie, der i øvrigt er bagbundet, at hun er havnet i kløerne på en gruppe kannibaler. Fantastisk!

4. De to brødre

De to brødre, 25-årige Henry og 13-årige Sam, løber pludselig ind i Joel og Ellie, der – efter en mindre uoverensstemmelse – beslutter sig for at hjælpe hinanden med at finde vej ud af Pittsburgh, hvor Joel og Ellie ufrivilligt gør holdt. Det går da også meget godt i begyndelsen, og de fire kommer godt ud af det med hinanden.

Det ændrer sig imidlertid, da det viser sig, at Sam under et angreb er blevet kradset af en smittet. Det fortæller Sam dog ingen om, heller ikke sin bror, og en feberramt Sam bukker under for sygdommen i løbet af natten. Så næste morgen, da Ellie går ind til ham, angriber Sam hende. Henry når dog at redde Ellie og skyder sin bror i hovedet, før han, tynget af sorg, skyder sig selv umiddelbart bagefter.

5. Optakten til det næste spil

Et centralt omdrejningspunkt for The Last of Us 2 handler om den løgn, som Joel fortæller Ellie i slutningen af det første spil. Ellie, der var bevidstløs, da Joel reddede hende fra hospitalet, spørger, hvordan det kan være, at de nu er på vej væk fra The Fireflies, som de har brugt hele spillet på at finde vej til.

Her vælger Joel så ikke at fortælle, at han dræbte et helt hospital fuldt af folk for at få Ellie væk. I stedet lyver han og siger, at The Fireflies simpelthen ikke længere ledte efter en kur. Og at de i øvrigt allerede havde fået hjælp af flere andre, der også var immune over for svampesporerne. Og nej, Ellie lod sig ikke overbevise af Joels svar.

Del artikel

Læs mere omHBO MaxActionDrama

Andre Serier | Guides