Serier | Guides

5 gode queer kærlighedsserier

Af
Carina Nørgaard Schou
12. marts 2024
5 gode queer kærlighedsserier
I 'Young Royals' forelsker den svenske kronprins Wilhelm sig stormende i sin skolekammerat, korsangeren Simon / Foto: Netflix

Del artikel

Det er ikke mange år siden, at serier med romantiske forhold mellem queerpersoner langt fra var standard, men det er der heldigvis lavet om på. Vi har fundet 5 fremragende serier, hvor den queer kærlighed blomstrer.

Young Royals

Young Royals blev omgående et fænomen, da første sæson fik premiere i 2021, og nu er den tredje og afsluttende sæson om den svenske kronprins og hans måske/måske ikke udkårne langt om længe landet.

På den elitære kostskole Hillarska møder kronprins Wilhelm (Edvin Ryding) skolekammeraten Simon (Omar Rudberg), og de to bliver stormende forelskede i hinanden. Det er dog langt fra ukompliceret, fordi Wilhelm som kongelig har hele nationens bevågenhed på sig, og der er mange modstridende interesser at tilgodese.

Serieskaber Lisa Ambjörn holder publikum fanget hele vejen igennem i bar spænding over, om det vil lykkes de to at udleve deres kærlighed og blive sammen.

Young Royals kan ses på Netflix.

Euphoria

HBO’s prisbelønnede ungdomsserie Euphoria har i den grad vakt opsigt med sin lækre æstetik og sin alt andet end blufærdige omgang med sex, stoffer og alkohol.

Zendeya spiller hovedrollen som Rue Bennett, der forsøger at dulme både sine psykiatriske diagnoser og traumet efter sin fars langvarige kræftsygdom og død med et massivt stofmisbrug.

Der bliver dog vendt op og ned på hele hendes tilværelse, da hun møder den transkønnede Jules (Hunter Schafer). Deres forhold kan bedst beskrives som en rutchebanetur, og lige når man tror, at lykken er gjort, starter det hele forfra. Der er to sæsoner af Euphoria og en tredje på vej til næste år.

Euphoria kan ses på HBO Max.

Skam

Man kan ikke tale om queer kærlighedsserier uden at nævne den norske ungdomsserie Skam. Tilbage i 2015 ændrede den nemlig alle spilleregler for, hvordan man skulle lave serier til unge.

I Skam følger vi en gruppe unge gymnasieelever på Hartvig Nissens gymnasium i Oslo og alle deres op- og nedture. Med sine 43 korte afsnit fordelt på fire sæsoner er serieskaber Julia Andems værk blevet en moderne klassiker, der usentimentalt tegner et portræt af tidens ungdom og dens liv.

Hver sæson har en ny hovedperson, og i tredje sæson er det Isak (Tarjei Sandvik Moe), vi kommer tæt på. Han er endnu ikke sprunget ud over for sine venner eller familie, men da han pludselig får følelser for den bipolare Even (Henrik Holm) er han nødt til at tage et stort skridt i forhold til at vedkende sig sin seksualitet.

Skam kan ses på DRTV.

Sex Education

Vil du have verdens bedste sexundervisning, så skal du se Sex Education. I serien driver den akavede teenager, Otis, sammen med vennen Maeve, en undergrunds sexterapiklinik på deres high school.

Her tilbyder de rådgivning i alt inden for seksuelle udfordringer, og deres klinik bliver en stor succes blandt skoleeleverne. Komedieserien byder på et væld af romantiske konstellationer over de fire sæsoner og har en befriende afslappet tilgang til sex.

Stemningen er for det meste let, men elevernes udfordringer og de følelsesmæssige konsekvenser af deres seksuelle aktiviteter bliver behandlet med alvor og på en virkelig fin måde.

Sex Education kan ses hos Netflix.

Fellow Travelers

Den historiske dramaserie Fellow Travelers med Matt Bomer og Jonathan Bailey i hovedrollerne er en medrivende kærlighedshistorie med fremragende skuespilpræstationer, og serien leverer samtidig en relevant samfundskritik.

Bomer spiller Hawkins Fuller, og Jonathan Bailey spiller Tim Laughlin, der møder hinanden i Washington i 1950'erne. Det bliver starten på en stormfuld romance, som fortsætter i flere årtier, mens historiske begivenheder som Vietnam-krigen, discofeberen og aids-krisen udspiller sig i baggrunden.

Serien handler om kærlighed, som burde være en ret for alle mennesker, men engang, og visse steder i dag, stadig er underlagt restriktioner. Fellow Travelers er skabt af Ron Nyswaner, der også stod bag den Oscar-vindende film Philadelphia.

Fellow Travelers kan ses på SkyShowtime.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste