’Beck – Inferno’ er en af de mest intense i serien: Månedens anbefaling på C More

AfVi Elsker Serier
14. december 2023
Månedens anbefaling på C More december 2023
Martin Wallström som Josef Eriksson i 'Beck – Inferno'. / Foto: Johan Paulin/C More
https://imgix.vielskerserier.dk/2023-02-03/c-more-logo_6389db8a04181.png
Den nyeste Beck-film ’Inferno’ er en af de mest intense film, som serien har at byde på og lægger op til en epokegørende 50. film.

I Beck Inferno, der er nummer 49 i rækken af de populære svenske krimifilm, står Beck-gruppen overfor en yderst vanskelig situation, der står til at kunne påvirke hele holdets fremtid.

Denne film lader op til et brag, når den næste film kommer, der har den ære af at være den 50. film. Men der er også masser af godt at tage fat på i Beck Inferno.

Intet er gratis

Vi samler op fra forrige film, Beck Noget for noget, hvor Josef (Martin Wallström) er fokuspunktet i en intern undersøgelse angående en nyligt afdød SÄPO-agent, hvis død han måske har haft del i. Den nye chef for SÄPO, Klas Fredén (Jonas Karlsson), lover at få undersøgelsen til at forsvinde, hvis Josef vil hjælpe ham med noget tys-tys. Josef siger i første omgang nej, men når nye beviser kommer frem, der kan fælde både ham og Alex (Jennie Silfverhjelm), der har løjet på Josefs vegne i sagen, har han ikke andet valg end at hjælpe Klas.

Josef skal finde en kvinde, der har stjålet et sjældent og nærmest myteomspændt Botticelli-maleri, som bruges til forsikring under store narkohandler. Det fører ham på kant med loven et utal af gange, og der er ingen støtte at finde hos kollegerne.

Samtidig efterforsker resten af Beck-gruppen et mord på en tankstation, der hurtigt leder dem på sporet af selvsamme kvinde, som Josef har fået til opgave at opspore. Det sætter de to parter imod hinanden i et kapløb, der vil få fatale konsekvenser.

En intens affære

Noget, der står klart med det samme i Beck Inferno er, at der er noget personligt på spil for alle involverede. Forbrydelsen i denne film sættes på bagsædet, når vi følger Josef rundt i et stort moralsk ambivalent område, hvor man begynder at spørge sig selv, hvor langt han vil gå for at redde både sig selv og Alex.

Når serien på samme tid sætter ham overfor hans kolleger, der pludselig tror det værste om ham, og opstiller en slags ’katten efter musen’-jagt igennem filmen, går der ikke lang tid, før man finder sig selv helt ude på kanten af sofaen.

Den formår på en og samme tid at vikle både den personlige fortælling og forbrydelsen så tæt sammen, at de ikke kan skilles fra hinanden uden, at man føler noget mangler, så gør det hele oplevelsen meget mere spændende og intens.

Mere Beck, tak

Beck fortsætter med at være noget af det bedste, svensk krimi har at byde på, og den gør brug af sine mange elskede karakterer til at give personlige fortællinger sammen med den forbrydelse, som det enkelte afsnit handler om.

Det giver altid lyst til at vende tilbage til serien, når en ny film kommer, og med film som denne giver det et håb om, at Beck vil fortsætte mange år endnu.

Vi ser i hvert fald frem til, at Beck kan runde film nummer 50 og til et sidste gensyn med den spøjse nabo Grannen. Skuespilleren bag, Ingvar Hirdwall, afgik desværre ved døden i foråret 2023 i en alder af 88 år, og vi håber på en passende sidste scene at gå ud med i den kommende film.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omC MoreKrimiAnnonce