Serier | Guides

De bedste serier om penge og aktier

AfVi Elsker Serier
13. august 2021
aktier

Del artikel

Investering har været et af de helt store taleemner i løbet af de sidste par år. Takket være internettet får den brede befolkning nu bedre mulighed for at investere i aktier og måske at få en ekstra indtægtskilde til at sikre en bedre pension eller at give mulighed for at tage på nogle gode ferier.

Det har ført til en voksende interesse i film og serier med fokus på at tjene penge, og nedenfor kan du læse om nogle af de bedste serier, som vi elsker her på siden.

Inside Bill’s Brain

https://imgix.vielskerserier.dk/2021/08/Gates_Unit_00021_RC-1.jpg
Inside Bill's Brain: Decoding Bill GatesStreamingtjeneste: Netflix

Netflix giver dig mulighed for at komme helt tæt på en af verdens rigeste mænd. Du kan se Inside Bill’s Brain, som følger Microsoft-grundlægger Bill Gates. Den amerikanske forretningsmand er ikke alene blevet multimilliardær på grund af Microsoft, men også på grund af hans adskillige aktieinvesteringer. Gates har blandt andet tidligere tjent penge på både Apple- og Amazon-aktier, som er blandt de bedste aktier i 2021 ifølge eksperterne.

Trump: An American Dream


Streamingtjeneste: Netflix

Der er mange meninger om den tidligere amerikanske præsident Donald Trump, men der er ingen tvivl om at det er interessant at høre om hans historie. Det har du mulighed med Trump: An American Dream, som er en dokumentarserie med fire afsnit hvor du kommer helt tæt på den amerikanske forretningsmand.

Dirty Money


Streamingtjeneste: Netflix

Vi har tidligere skrevet en anmeldelse om Dirty Money på Netflix. Det er en spændende og relevant serie, som du kan sætte dig ned og se, hvis du ikke allerede har set den. Den er blandt andet skabt af Alex Gibney, som har vundet en Emmy for “Going Clear: Scientology and the Prison of Belief”.

Money, Explained

https://imgix.vielskerserier.dk/2021/08/ME_Vertical_EN_PRE.jpgStreamingtjeneste: Netflix

Hvis du foretrækker korte og hurtige afsnit, vil du måske nyde at se ”Money, Explained” på Netflix. Det er en dokumentarserie med fem afsnit på omkring 23 minutter hver især. Hver episode fokuserer på et bestemt scenarie, som tager udgangspunkt i USA, men som danskere bestemt også kan nikke genkendende til. Der er blandt andet en episode om studielån og en anden episode om kreditkort.

De mange film om penge og aktier


Vi har nævnt aktier længere oppe, og mens vi ikke kunne finde mange serier om aktier, er der helt bestemt adskillige film med dette tema. Den mest berømte er nok The Wolf of Wall Street med Leonardo DiCaprio i hovedrollen. Er du til ældre klassikere, kan du også sætte dig ned og se Wall Street fra 1987, som har Oliver Stone i hovedrollen. Laundromat med Meryl Streep i hovedrollen er en anden populær film om penge, som du også kan finde på Netflix.

Husk at der er tale om fiktion


Det er vigtigt at fremhæve at de fleste film og serier, som vi har nævnt i denne artikel, er fiktion. Mens flere tilfælde er inspirerede af den virkelige verden, er det vigtigt at du mest af alt ser på det som underholdning. Husk at læse godt op på dit stof, hvis du vælger at investere i aktier, eller lader dig inspirere til andre økonomiske beslutninger, når du ser de bedste serier om penge og aktier.

Del artikel

Andre Serier | Guides