Der er både interne og eksterne trusler i den nye 'Beck'-film: Månedens anbefaling på C More

AfVi Elsker Serier
4. april 2023
Månedens anbefaling på C More april 2023
Martin Wallström som Josef i 'Beck - Noget for noget' / Foto: Johan Paulin / C More
https://imgix.vielskerserier.dk/2023-02-15/c-more-logo.png
Beck og hans hold er tilbage i ’Beck - Noget for noget’, og denne gang er det ikke kun mord, de skal forholde sig til.

I den udsatte ghettolignende forstad til Stockholm, Vårberg, findes en mand spiddet af et armeringsjern i den lokale basar. Det ligner umiddelbart, at han er faldet eller blevet skubbet ud fra en platform, men der er nogle mystiske omstændigheder.

En pistol er blevet affyret, men det er ikke dødsårsagen. Der er blevet gjort klinisk rent omkring selve liget, men blodspor kan tydeligt ses fra platformen, som offeret er faldet ned fra. Der er mange spørgsmål, og det er op til Beck-gruppen at finde svarene. Problemet er bare, at i en basar i en udsat bydel, hvor de fleste er immigranter, er der ikke så stor samarbejdsvillighed med politiet.

Som om det ikke var nok, udviser Säpo (Det svenske svar på PET) også en stor interesse i sagen. Deres mand på sagen, Kent Larson (Danilo Bejarano) forlanger af Beck at blive holdt ajour med alt, de finder. Beck forlanger til gengæld, at de udleverer oplysninger, der kan hjælpe dem i sagen.

Noget for noget, som man siger. Det begynder dog at stå klart, at Säpo ved mere, end de giver udtryk for, og de spænder i visse tilfælde ben for efterforskningen.

I den højere sags tjeneste

Noget man ikke ser særlig ofte i Beck-filmene, er interne trusler i politiet. Bureaukrati og mørklægning af oplysninger, der står i vejen for efterforskningen. Den blinde tro på, at det er i den højere sags tjeneste, og man derfor skal blande sig udenom og acceptere arbejdets betingelser. Det er ikke alle i vores gruppe, der kan affinde sig med dette.

Det giver også et ekstra spændingslag, hvor mordgåden ikke er det eneste, man skal forholde sig til. Hvorfor er Säpo så interesseret i denne sag? Hvad er forbindelsen til mordet, hvis det altså overhovedet handler om det?

Til at svare på disse spørgsmål har vi selvfølgelig alle de vante spillere i Beck-gruppen, men seerfavoritten Steinar Hovland (Kristofer Hivju) gæsteoptræder i denne film og giver en hånd med. Og mon ikke også Becks nabo, Grannen (Ingvar Hirdwall), dukker op og giver noget utilsigtet hjælp med på vejen?

Gratis adgang til C More

Vi Elsker Serier har lavet en oversigt over vores favoritter hos C More, som du kan se lige her, hvor du også får de to første uger til C More for 0 kr.!

På C More kan du finde et bredt udvalg af krimiserier, og særligt har streamingtjenesten udmærket sig i nordic noir-genren. De dystre, mørke krimiserier står i kø hos C More, og der er lagt i kakkelovnen til en aften helt ude på kanten af sofaen, hvis du da overhovedet kan se igennem det tæppe, som du har trukket over hovedet!

C More byder også få en række spændende og gode film. Se med hos C More allerede fra i dag!

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-02-14/c-more_crime_dec22_930x180.jpg

Store omvæltninger på vej

Beck-filmene kan altid ses som enkeltstående film, men på samme måde som andre krimiserier med et-to mord pr. afsnit, er der karakterudvikling, der langsomt forløber. Beck er ingen undtagelse på det punkt.

Jenny (Anna Asp) og Lisas konflikt når nye højder i spørgsmålet om forældremyndigheden over deres søn, Kim. Jenny tager problemerne med på arbejdet, og det bringer hende i en yderst prekær situation. Der er nogen, der kan hjælpe hende med hendes problemer, men intet er gratis. Det er altid noget for noget. Hendes beslutning kommer til at få store betydninger for hende og for hele Beck-gruppen.

Uden at afsløre for meget, så ender denne Beck-film med noget af en cliffhanger. Det er noget, som uden tvivl vil få vidtrækkende konsekvenser for en fra Beck-gruppen, og det bliver yderst spændende at se, hvad de finder på til den næste film i den henseende, når den kommer på C More.

Den næste Beck film kommer senere på året, og efter den runder Beck en stor milepæl, når Beck nr. 50 kommer. Det er en stor bedrift, og vi håber det bliver en sensationel film.

Se traileren

Del artikel