Der er store forandringer undervejs i 'Shetland': Månedens anbefaling på C More

AfVi Elsker Serier
1. juni 2023
Månedens anbefaling på C More juni 2023
Foto: C More
https://imgix.vielskerserier.dk/2023-02-15/c-more-logo.png
Denne måned tager vi nordpå til den skotske øgruppe, hvor det golde landskab spejler nogle af dets beboeres koldblodige tendenser. Velkommen til 'Shetland'.

Ud for Skotlands kyst ligger en lille øgruppe med knap 23.000 beboere. Man skulle tro, at et så lille øsamfund kunne leve fredfyldt med hinanden, men det er ikke altid tilfældet. En gang imellem foregår der lyssky sager i det grålige vejr ude på de store sletter, hvor ingen kan se, hvad man foretager sig.

Når sådanne sager kommer frem i lyset, er det op til politiinspektør Jimmy Perez og hans trofaste stab at finde ud af, hvad der er op og ned, hvilket ikke altid er så ligetil, som det ser ud.

Shetland er baseret på Ann Cleeves bøger og karakterer. Du kender hende måske også som kvinden bag den populære bogserie om den kække og vrisne politiefterforsker Vera, som også kan ses på C More. Hvis du vil have krimi i lige så høj kvalitet, men stadig venter på næste sæson af Vera, kan du med fordel kaste dig over Shetland.

Den garvede manuskriptforfatter til flere krimiserier, David Kane, står i front med sin skrivemaskine på alle sæsoner af Shetland, og den sjette sæson er ingen undtagelse. Hver sæson dækker én sag over seks intense afsnit, men denne er mere indviklet end de fleste.

Djævlens advokat

I denne sjette sæson står politiinspektør Jimmy Perez og hans hold over for en yderst indviklet sag. Den generelt vellidte og velgørende advokat, Alex Galbraith, bliver dræbt i sit hjem. På trods af hans mange gode gerninger og venlige fremtræden, er det ikke alle på øen, der er fan af ham.

Han har bl.a. sørget for, at den kræftramte morder Donna Killick (som den garvede seer måske kan huske fra sæson fire) kan tilbringe sin sidste tid i sit hjem fremfor i fængslet. Hun har dog planer om at sit livs tusmørke ikke bliver en stilfærdig affære. Galbraith har taget en narkomans børn fra hende. Han har sågar nægtet at forsvare en gammel ven mod krigsforbrydelser. Der er mange motiver at vælge imellem, hvis man vil finde nogen, der kunne finde på at dræbe ham.

Den ene efter den anden af de åbenlyst mistænkte har dog solide alibier, så Perez leder intenst efter den mindste tråd at trække i, for at optrevle skjulte sandheder, der indeholder nøglen til at løse sagen. Når han endelig får færten af et spor, begynder flere lig hurtigt at dukke op.

Gratis adgang til C More

Vi Elsker Serier har lavet en oversigt over vores favoritter hos C More, som du kan se lige her, hvor du også får de to første uger til C More for 0 kr.!

På C More kan du finde et bredt udvalg af krimiserier, og særligt har streamingtjenesten udmærket sig i nordic noir-genren. De dystre, mørke krimiserier står i kø hos C More, og der er lagt i kakkelovnen til en aften helt ude på kanten af sofaen, hvis du da overhovedet kan se igennem det tæppe, som du har trukket over hovedet!

C More byder også få en række spændende og gode film. Se med hos C More allerede fra i dag!

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-02-14/c-more_crime_dec22_930x180.jpg

Store forandringer på vej

Hvis der er noget, der står klart fra første scene i denne sæson af Shetland, er det, at familieforhold er i fokus. Den sjette sæson starter med en begravelse. Perez’ mor er død, og det sætter stemningen for hele sæsonen. Tab i familien, og hvordan det påvirker de nærmeste.

Det udforskes skarpt fra mange forskellige vinkler. Perez, der nu skal tage sig af sin demensramte far. Moren, der skal se sin datters morder, Donna Killick, være på fri fod, eller narkomanen Linda Morton, der for alt i verden ønsker muligheden for at bo med sine børn igen. Hvad man er villig til at gøre og til at ofre for dem, man elsker, og hvor langt man vil gå for hævn, når dem man elsker, bliver taget fra en. Der er nok at tage fat på, og sjette sæson af Shetland binder det hele sammen med en nervepirrende fortælling, der selvfølgelig serveres dejlig makabert.

Den gennemgående historie tager nye og store skridt i denne sæson og har en afslutning, der ændrer alt for flere på vores hold af retfærdighedssøgende betjente. En ting er sikkert: Der er nok at glæde sig til i den syvende sæson af Shetland, når den kommer på C More.

De første seks sæsoner af Shetland kan ses lige nu på C More.

Se traileren

Del artikel