Serier | Guides

Derfor er 'Squid Game' totalt overhypet!

AfFreja Hertz Tefcke
20. december 2021
'Squid Game'
Foto: Netflix

Del artikel

'Squid Game' har været en af årets største serier og er blevet hypet over hele verden på et niveau, der sjældent er set.


Squid Game

Hvorfor, spørger du måske? Læs med og find ud af, hvorfor jeg synes Squid Game er overhypet og semidårlig.

Alle meninger udtrykt i denne artikel er udelukkende mine, og er ikke repræsentativt for Vi Elsker Seriers redaktion.


Hovedrollen er ulidelig


unlikeableSquid Games

Der er bare ikke en vej tilbage, efter at man stjæler penge fra sin syge, gamle mor for at gamble. Eller glemmer sin datters fødselsdag …

Det er ikke kun hovedrollen, der ikke er til at håndtere – faktisk er 99 % af karaktererne til at kaste op over, fordi de enten er onde for at være onde, overspillede til et niveau, der ryger over Horton-sagaen eller er fyld, for at hovedrollen får motivation.

Battle Royale-wannabe


Battle Royale

Det er selvfølgelig svært at ramme samme niveau som Battle Royale, men man behøver ikke at gøre forsøget …

Det blev altså gjort meget, meget bedre i bogen og mangaen af samme navn, og i bund og grund virker det som et forsøg på at kapitalisere på Parasites succes i kombination med Battle Royale.

Traumebånd og misrøgt


Battle Royale-

Jeg siger ikke, at det ikke er vigtige punkter at belyse, men det bliver en kende overdramatisk med åben mund og rynkede bryn.

Der er ikke en eneste i serien, der har et semigodt liv; alle lider, har det elendigt og får det kun værre – enten i form af seriøs PTSD eller døden.

Amerikanske tilstande


lige

Desuden er det endnu en bunke fuldstændig ulidelige karakterer, der bliver tilføjet til en massiv bunke af lige så dårlige karakterer. Og jo, jeg ved godt, at skuespillerne ikke rigtigt havde en kontekst for deres karakterer, udover at de var idioter og ”millionær-røvhuller”, men så må man altså give dem en form for kontekst eller fjerne dem helt – mon ikke, at serien havde fungeret fint uden dem?

Og hvem filan besluttede, at de skulle komme når deltagerne allerede var halvvejs igennem spillet og ikke fra starten? Ærligt, man dukker jo ikke op i en halvleg i fodbold …

Hvorfor alt det andet?


Hvorfor skal vi se to deltagere knalde? Det tilføjer ikke noget mere til deres karakterer (andet end at de samlet er mere ulidelige end hver for sig) og giver egentligt kun pote i forbindelse med glas-legen.

Jeg hader ubrugelige plots, der ikke tilføjer noget til historien, for så kunne man lige så godt have undværet dem og sparet de minutter.

Hvad er pointen med spillet??


Men, men, men…

Hvad er pointen med spillet, hvis deltagerne alligevel kan slå hinanden ihjel ude fra spillet? Desuden er det en chance for, at de sover godt og dermed har bedre chancer, for de kan ikke styre, hvem der sover hvordan. Der er generelt ret meget, der kan gå galt, når man ser på menneskets uhåndterlige natur.

Mastermind


Lige pludselig er alle dødsfald uden mening, motivationen for hovedrollens fortsættelse i spillet er ligegyldig, og jeg kunne næsten ikke være i det – det føles som et kæmpe spild af tid.

Alt i alt er det da en okay serie, men det er i min optik en serie baseret på fyld, alle twists efter afsnit seks blev forudsigelige, og man skal have en tålmodighed af stål og overbærenhed som julemanden for at holde ud at høre på alle de selviske, egoistiske og ulidelige karakterer, der er blevet samlet sammen i en serie. Fede effekter, gode mængder blod, men ellers ville jeg gerne anbefale at se Battle Royale i stedet.

LÆS OGSÅ: Kommende serier: 2022 bliver det hidtil største serieår

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 3. sæson af 'Sex Education oplyser og underholder som aldrig før

Gode serier og god vin går hånd i hånd i sommeren. Få gode tilbud på lækker vin her, og læs mere om Winefamly. Du støtter Vi Elsker Serier med et mindre beløb, hvis du bestiller vin gennem dette reklamelink.

Del artikel

Læs mere omNetflixSquid Game

Andre Serier | Guides