Serier | Guides

Det skal du streame i november måned 2023

Af
Claus Nygaard Petersen
30. oktober 2023
Streaming guide november 2023
Kelsey Grammer som Frasier Crane i 'Frasier' / Foto: SkyShowtime

Del artikel

Vi har støvsuget streamingland og fundet de mest spændende og interessante film, serier og dokumentarer, du skal streame i november.

Det er efterhånden rigtig råkoldt udenfor, og det betyder en ting: Det er streamingtid!

November byder på masser af guf, ligegyldigt om du er til fiktion og dokumentar, film eller serier, komedie eller drama, romance eller science fiction, krimi, der er sågar monsteraction, hvis man er frisk på det – kort sagt, der er vitterligt alt.

Titlerne er sat op herunder i den rækkefølge, de har premiere i løbet af måneden.

Frasier

Det sagde meget om en persons komediesmag, når det kom til, hvilken serie de syntes var sjovest i 1990'erne: Venner eller Frasier.

Sidstnævnte var den store prisbelønnede kritikerdarling og muligvis den bedste og mest populære spin-off-serie nogensinde. Historien om den snobbede psykiater Frasier Crane (Kelsey Grammer), der flytter hjem til barndomsbyen Seattle, og hans familie, bød både på lårklaskende sjove situationer og dybt rørende øjeblikke.

Efter 19 års pause vender han nu tilbage til skærmen. Frasier flytter nu tilbage til Boston efter farens død og et nyligt breakup og forsøger at få en bedre relation til sønnen Frederick (Jack Cutmore-Scott).

Frasier kan ses fra 3. november på SkyShowtime.

Sly

Var du en af dem, som slugte Netflix-dokumentarserien Arnold om actionikonet Arnold Schwarzenegger råt, kommer Sly til at være lige noget for dig.

Dokumentarfilmen handler om den anden 80'er legendariske røvsparker Sylvester Stallone. Igennem knap 50 år har skuespilleren, manuskriptforfatteren, instruktøren og producenten underholdt mennesker over hele verden.

Instruktør Thom Zimny kommer helt ind under huden på veteranen i den knap 90 minutter lange dokumentar, hvor vi hører fra både familie og kollegaer samt showbis-rivalen Arnold Schwarzenegger.

Sly kan ses fra 3. november på Netflix.

Det sindssyge eksperiment

Der var engang, hvor læger havde lidt større frihed til at lave eksperimenter, der lå lige på grænsen til det etisk forsvarlige.

Og det er netop en af de sager, som er omdrejningspunktet i dramadokumentaren Det sindssyge eksperiment. Miniserien i fire afsnit er skabt af journalist Lotte Mathilde Nielsen, og Thure Lindhardt har stået for rekonstruktionerne af de opsigtsvækkende begivenheder.

Med bl.a. Søren Pilmark og Amalie Dollerup i hovedrollerne, ser vi hvordan et lægehold i perioden 1960 til 1973 behandlede psykiatriske patienter med det hallucinationsfremkaldende stof LSD. Et eksperiment, som havde store konsekvenser for deltagerne.

Det sindssyge eksperiment kan ses fra 7. november på TV 2 Play.

The Buccaneers

Kribler og krabler det i dig, fordi du bare ikke kan få nok af periodedramaer? Som supplement til anden sæson af The Gilded Age kommer den her perle fra Apple TV+.

The Buccaneers er baseret på Edith Whartons roman, som forfatteren aldrig nåede at skrive færdig selv, før hun døde.

I serieskaber Katherine Jakeways hænder har forlægget fået et moderne glimt i øjet, men rammefortællingen er stadig den samme. En gruppe amerikanske unge kvinder er i 1870'erne taget til London med det formål at finde en ægtemand. Kvinderne er dog ikke de stereotypiske bly violer, men målrettet og ligefremme i deres tilgang til husbond-jagten, så spørgsmålet er, om briterne er klar til deres nye status som jaget vildt.

The Buccaneers kan ses fra 8. november på Apple TV+.

The Killer

Efter et par uger i biografen, kommer David Finchers gode lejemorderthriller The Killer på Netflix, så alle ved selvsyn kan konstatere, hvor cool Michael Fassbender er i den fascinerende hovedrolle.

Da et job går galt, bliver den navnløse dræber pludselig selv den jagede. Som ordsproget siger, er det bedste forsvar et angreb, så lejemorderen sætter sig for at finde gerningsmænd og bagmænd for at udrydde dem alle.

Filmen er klassisk David Fincher, når det er mest nervepirrende, samtidig med at det er interessant, hvorvidt Fassbenders karakter udelukkende begår mord for pengenes skyld, eller fordi han kan lide det.

The Killer kan ses fra 10. november på Netflix.

For All Mankind sæson 4

Hvad var der sket, hvis russerne var blevet de første mennesker på månen? Det er udgangspunktet for den fremragende science fiction-serie For All Mankind.

I stedet for at Den kolde krig udvikler sig med våbenkapløb og diverse proxy-krige, er der én ting, som tæller for USA og Sovjetunionen: Dominans i rummet.

I fjerde sæson er vi nu nået til 2003, og mennesket er godt i gang med i at kolonisere Mars. Men alt er sjældent fryd og gammen i længere tid mellem de to evigt rivaliserende nationer, hverken i rummet eller nede på jorden, hvor forandringens vinde blæser over både USA og Sovjet.

For All Mankind sæson 4 kan ses fra 10. november på Apple TV+.

A Murder at the End of the World

Ni mennesker bliver inviteret til et øde landsted af en sky rigmand. Snart findes en af gæsterne død, og derfor må amatørdetektiven Darby (Emma Corrin) træde i karakter og finde frem til morderen, inden morderen slår til igen.

Umiddelbart lyder handlingen i Disney+-serien A Murder at the End of the World som en hvilken som helst moderne detektivserie eller film, som læner sig op ad Agatha Christies roman And Then There Were None.

Men når serieskaberne er Brit Marling og Zal Batmanglij, som stod bag Netflix mindfuck-sci-fi-serien The OA, bliver udførslen næppe helt, som man forventer det.

A Murder at the End of the World kan ses fra 14. november på Disney+.

The Crown sæson 6 – del 1

Vi skal til at sige farvel til Netflix' dramatisering af Dronning Elizabeth II liv. Første del af sjette og sidste sæson af The Crown tegner til at handle om død.

Præcis som i Titanic, hvor vi ved, at isbjerget kommer, ved vi, at Diana (Elizabeth Debicki) dør, og da vi også ved, at serien kommer til at omhandle Prins Williams møde og romance med Cathrine Middleton, er det bare et spørgsmål om, hvornår tragedien indtræffer.

Da første del kun er på fire afsnit, kunne noget tyde på, at det netop er den begivenhed, som bliver det altoverskyggende dramatiske omdrejningspunkt.

The Crown sæson 6 – del 1 kan ses fra 16. november på Netflix.

Monarch: Legacy of Monsters

Siden 1954 har kæmpemonsteret Godzilla smadret byer og andre kaijus i mange film af varierende kvalitet.

Med Godzilla fra 2014 blev vi introduceret til den version, som er det nyeste Hollywood-bud på det klassiske japanske monster. Monarch: Legacy of Monsters er den første ikke animerede-serie i nyere tid og foregår i efterdønningerne af netop førnævnte film.

Efter begivenhederne, hvor San Francisco blev mere eller mindre jævnet med jorden, er verden i alarmberedskab, fordi man nu ved, at monstre eksisterer. Men som to søskende langsomt finder ud af, har organisationen Monarch været vidende om det i flere årtier. Inklusiv deres forsvundne far og jagten på at finde frem til ham søger de hjælp hos den pensionerede militærmand Lee Shaw.

I en af de mest kreative castings set længe spiller far og søn, Kurt og Wyatt Russell, begge Shaw, men selvfølgelig i forskellige tidsperioder. Uden at afsløre for meget er der masser af monsteraction i Apple TV+-serien.

Monarch: Legacy of Monsters kan ses fra 17. november på Apple TV+.

Rustin

Vi har for alvor ramt den tid på året, hvor filmverden begynder at gøre klar til Oscar-ræset. Det betyder, at vi får en masse titler, som på en eller anden måde har forhåbninger om at gøre sig gældende i kampen om de gyldne statuetter.

Når det kommer til Netflix-filmen Rustin, bliver håbene knyttet til hovedrolleindehaver Colman Domingo og hans præstation som borgerrettighedsforkæmperen Bayard Rustin.

Filmen handler om Rustin og hans indsats med blandt andet at arrangere den monumentale march mod Washington i 1963, hvor Martin Luther King leverede sin berømte ”I Have a Dream”-tale.

Rustin kan ses fra 17. november på Netflix.

Fellow Travelers

Vi bliver i det historiske, men med en mere fiktiv drejning. Hawkins Fuller (Matt Bomer) og Tim Laughlin (Jonathan Bailey) møder tilfældigt hinanden i Washington D.C. tilbage i 1950'erne.

Det bliver starten på en stormfuld romance, der fortsætter i flere årtier, mens historiske begivenheder som Vietnam-krigen, discofeberen og aids-krisen udspiller sig i baggrunden og enten direkte eller indirekte får indflydelse på deres liv.

Fellow Travelers er baseret på Thomas Mallons bog af samme navn og serieskaber er Ron Nyswaner, manuskriptforfatter til bl.a. Philadelphia, som Tom Hanks vandt sin første Oscar for. Når man til det lægger den historiske dramaromance med en snert af politisk thriller og de to gudesmukke hovedroller Matt Bomer (Magic Mike) og Jonathan Bailey (Bridgerton), tegner miniserien i syv afsnit til at blive en af vinterens helt store oplevelser.

Fellow Travelers kan ses fra 19. november på SkyShowtime.

Bottoms

I modsætning til David Finchers Fight Club, hvor den første regel var, at man ikke talte om fight club, vil vennerne PJ (Rachel Sennott) og Josie (Ayo Edebiri) gerne sprede rygtet om deres klub.

De starter nemlig en selvforsvarsklub på deres high school i håbet om, at det kan tiltrække nogle smukke piger til klubben, som de kan have sex med – hvilket de to lesbiske lidt nørdede unge kvinder endnu ikke har prøvet.

Den veloplagte satiriske komedie kommer fra Emma Seligman som bragede ind i filmland med debuten Shiva Baby. Her genforenes hun med hovedrolleindehaveren fra dengang, Rachel Sennott, som også har haft en finger med i Bottoms-manuskriptet, og så er altid fremragende Ayo Edebiri fra The Bear også at finde på rollelisten i det, som uden tvivl bliver novembers helt store komedieoplevelse.

Bottoms kan ses fra 21. november på Prime Video.

Squid Game: The Challenge

Da Squid Game havde premiere i 2021, var det de færreste, som havde regnet med, at Netflix-serien ville blive så stor en succes, som den gjorde.

Den koreanske serie er den mest sete serie hos streamingtjenesten til dato, og mens vi venter på sæson to, har vi en lidt alternativ spin-off at hygge os med.

Squid Game: The Challenge er nemlig et realityshow, hvor de 456 deltagere skal konkurrere mod hinanden i de forskellige udfordringer fra serien. Vinderen får en heftig præmiesum på hele 32 millioner kroner og evig håneret. Ligesom i serien, skal der indgås alliancer til visse af opgaverne, og mon ikke nogen forråder hinanden i bedste Paradis Hotel-stil.

Squid Game: The Challenge kan ses fra 22. november på Netflix.

Fargo sæson 5

Få antologiserier har holdt så højt et bundniveau, som krimiserien Fargo. Hver gang er handlingen centreret om den navnkundige by, hvor ordenshåndhævere, og forbrydere kæmper en evig kamp mod hinanden.

Hver sæson foregår i en forskelligt tidsperiode, og denne gang er vi i 2019.

Sheriffen Roy Tillman (en skøn Jon Hamm med nipple-piercinger og fyldig vom) leder efter den tilsyneladende normale husmor Dot (Juno Temple). Hendes fortid og dog ikke helt uskyldig, og da elementer fra den begynder at rumstere igen, flygter hun.

Og snart går den vilde jagt på husmoren, der både har en strømpistol og et baseballbat med søm i lige ved hånden. Så ja, alt er ved det samme i den blodige, sorte komedie.

Fargo sæson 5 kan ses fra 22. november på HBO Max.

Faraway Downs

Hvad lavede du under Covid-lockdown? Nogle brugte tiden på at træne, fordybe sig i en eller anden hobby eller hygge sig med familien.

Den australske filminstruktør Baz Luhrmann (Elvis) besluttede sig for at klippe en af karrierens største fiaskoer Australia om til en miniserie på seks afsnit.

Grundhistorien om den britiske aristokrat Sarah (Nicole Kidman), der sammen med den australske cowboy Drover (Hugh Jackman) skal forsøge at undgå, at kvægranchen hun har arvet fra sin afdøde mand, falder i hænderne på skruppelløse konkurrenter.

Faraway Downs kan ses fra 26. november på Disney+.

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste