Serier | Guides

Jeg genså Gilmore Girls og har spørgsmål

AfFreja Hertz Tefcke
20. maj 2020
'Gilmore Girls'
Foto: Netflix

Del artikel

Det er efterhånden noget tid siden, at Gilmore Girls ramte min TV-skærm (i 2000!!!) og det føltes som på tide at gense serien.

Problemet er bare, at jeg efterhånden er blevet voksen og kan se logisk på nogle af tingene – og det afføder altså virkelig mange spørgsmål til serien.

Her er de – de spørgsmål, jeg har til Gilmore Girls, der kan ses på Netflix!

Hvordan har de råd til deres livsstil?


Det bliver tit nævnt, at pengene er stramme i Lorelai og Rorys liv – og selvom Richard og Emily betaler for de større ting som Rorys uddannelse, så lever de to kvinder altså et rimelig komfortabelt liv. Lorelai ejer sit eget hus (der faktisk er ret stort), har en Jeep, de spiser næsten hver dag ved Luke’s – ellers bestiller de mad udefra. HVORDAN!?

https://imgix.vielskerserier.dk/2016/07/GILMOREGIRLS.jpg
Gilmore Girls / Netflix

Speaking of Luke’s…


Hvordan i alverden er han okay med, at de to drikker enorme mængder kaffe, spiser fem bidder af en pandekage og går – OG IKKE BETALER!? Hvordan har han stadig en velfungerende forretning!? Det giver jo ingen mening?!

Det kan godt være, at han har et blødt hjerte for Loerlai, og at de er ”venner”, men helt ærligt… Det er vel mange penge, som hans forretning kommer til at mangle!

Yale/Harvard


Hvorfor gik Rory på Yale? Det blev jo gjort tydeligt igennem hele serien, at hun ville til Harvard – der var masser af pynt på hendes værelse om Harvard, de roadtrippede til Harvard, og hun snakkede jo nærmest ikke om andet. Hvorfor vælger hun så Yale over Harvard, når det var drømmen!?

Drop-out, drop-in


Hvem synes, det var en god idé at lade Rory droppe ud af college for at bo i sit bedsteforældres pool-hus?? IKKE MIG! Det giver ingen mening for Rorys karakter, og jeg tvivler på, at Richard og Emily ville være okay med det, når de betaler for skolen.

Poolhus


Undskyld mig, men mens vi er ved emnet om Rory i et poolhus, hvem i det forfatterrum tænkte: ”hmmm, lad os lade Rory stikke helt af i en helt anden retning, end hendes karakter nogensinde har gjort før og droppe ud af skolen, blive sur på sin mor over netop det og flytte ind i et poolhus, så hun kan leve med flirts og lidt andet?”

https://imgix.vielskerserier.dk/2018/02/022_GILMOREGIRLS_101_SUM_03314R.jpg
Foto: Gilmore Girls / Netflix


OG HVEM SAGDE JA TIL DET!? Det er så langt fra, hvad Rory har været før, og det føles bare … forkert.

Kærester og mere


Okay, én ting er Rory, der laver nogle ungdomsfejl, men alligevel – hendes kæreste dropper hende, fordi hun ikke siger "jeg elsker dig" til ham?? Hva’?? Og lad mig slet ikke komme i gang med Lorelai, fordi hendes dating-historie er på niveau med Carrie fra Sex and The City! Hun bliver gift med en mand, hun egentligt ikke har noget for, andet end at de har en datter sammen? HVA’????? HUN ER JO FORELSKET I LUKE!!!!!

Luke og Lorelai


Hvorfor skal det absolut tage SÅ LANG TID for de to at finde sammen!? Det er måske ikke et spørgsmål som sådan, men mere mig, der var utålmodig (og stadig er det), når det kommer til kærligheden, men det giver altså ikke mening for mig. Overhovedet.

Revival


Okay, der er et par spørgsmål til den revival, Netflix bragte på banen, men mest af alt: Hvorfor?

Der var ingen grund til, at den kom. Vi havde fået en afslutning, vi var glade. Og så kommer der de afsnit. Den sæson. Stars Hollow går pludselig op i musicals? Rory går i seng med en ekskæreste, mens hun er forlovet (gift? Kærester? Jeg ved det ikke) med en anden mand, SOM HUN FINDER SÅ KEDELIG, AT HUN GLEMMER HANS NAVN PÅ DAGLIG BASIS, Lorelai skal finde sig selv på en vandretur?? HVA’?? hvorfor kan vi ikke have tingene i fred?

'Gilmore Girls'
Foto: Netflix

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste