Serier | Guides

"Jeg hader Breaking Bad!"

AfKarsten
8. april 2016
Jeg hader Breaking Bad!

Del artikel

Min søn på 4 kan godt li’ Jar Jar Binks, og det er modigt af ham at stå frem og sige. Det inspirerede mig selv til at turde indrømme at jeg faktisk ikke længere vil se Breaking Bad.

er et udsagn næsten ligeså blasfemisk som ”jeg elsker Jar Jar Binks”.

Jeg kan nemlig ikke særlig godt lide at se Breaking Bad. Det er et stort spring ud i det ukendte at indrømme dette og vide, at jeg nu og i al evighed kan risikere at blive vurderet som kulturel sinke blandt serieelskere. Lad mig dog forklare mig:

Herunder er tre grunde til jeg ikke kan lide Breaking Bad:

1. Fordi jeg bare SKAL elske den, og der er ikke noget værre end at blive pålagt en mening af fællesskabet. Allerede inden jeg begyndte på at se den, tror jeg faktisk at jeg anbefalede den til andre og selv sagde at den var god. Det føltes nærmest ligeså forkert at sige det modsatte som at sige at solen er blå. Alle elskede bare Breaking Bad, og for ikke selv at være forkert så bildte jeg mig også selv det ind! Heldigvis gik det op for mig inde i sæson 3, at jeg kan IKKE lide at se Breaking Bad

2. Fordi jeg kan ikke holde Walter White ud. Jeg kan ikke længere nogen grund til at spilde min tid på at se ham nedbyde sin familie eller Jesse ligesom kræften gør ved ham selv. Der er intet positivt eller charmerende over Walter White, og jeg ser ikke for mig, at det kommer til at ændre sig eller han kommer til at gøre noget godt.

3. Fordi jeg synes budskabet med serien er at jo mere du kæmper, jo værre bliver det. Serien viser at vores vestlige samfundet er så håbløst, at når vi får en dødsdom som kræft, så kan vi enten acceptere det og accepterer de forfærdelige konsekvenser det har, eller vi kan gøre noget ved det og gøre det endnu værre. Ligesom Walter White. I forsøget på at redde sin families økonomi nu hvor han snart skal dø, ender han med at trække alle ned og ødelægge endnu mere. Hvad er meningen med at vi skal se det? En serie skal vel også rumme lidt håb, skal den ikke det? For hvad skal vi ellers med den?

Måske er der noget jeg fuldstændig har overset med den serie?

Måske er det fordi jeg ikke har set den færdig?

Skriv gerne din mening herunder ...

Du kan se alle afsnit af Breaking Bad på Netflix.

Del artikel

Andre Serier | Guides