Julens krimiguide på C More

Af
Vi Elsker Serier
19. december 2023
Nye serier på C More i februar 2023
Mikael Persbrandt i serien 'Reindeer Mafia' / Foto: C More
https://imgix.vielskerserier.dk/2023-01-30/c-more-logo_6389db8a04181.png
Måske er julens lysets fest, men det altopslugende mørke udenfor gør sig noget så godt til krimi, og her står C More klar til give underholdning i særklasse.

Året går på hæld, men der er stadig tid til at få presset de sidste krimier ind, inden det nye år begynder. Vi har her samlet fem krimiserier, du kan hygge med i den kolde tid.

Reindeer Mafia

Nye serier på C More i februar 2023
Foto: C More

Tag med til det snefyldte grænseland mellem Norge og Finland, hvor det eneste, der er koldere end vejret, er relationerne i Nelihanka-familien.

Matriarken Brita er død, og til sin mand, Roukus (Aake Kalliala), store overraskelse efterlader hun sit store jordareal til sine sønner Pieti (Olavi Uusivirta) og den nyligt prøveløsladte søn Sameli (Samuli Edelmann) samt enken Sara (Anna-Maija Tuokko), hvis far fik frataget sin jord af Nelihanka-familien under mystiske omstændigheder.

Rouku har store planer for jorden og vil ikke se stille til, at hans sønner tager, hvad han mener er hans. Det bliver en bodig kamp med bl.a. Mikael Persbrandt som krimibossen Stagge. En krimiserie, der næsten kan beskrives som Skandinaviens svar på Succession i det smukke snefyldte mørke, hvor der kan ske ulykker hver eneste dag.

Tynd is

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-12-15/tv4_cmore_657c7c7d656f7.jpg
Foto: Yellowbird/C More/TV4

I dette svenskproducerede krimidrama med mange danske stjerner på rollelisten starter et kapløb mod tiden i en fortælling, der nok skal få dig op ad sofaen.

Den svenske udenrigsminister Elsa Engström (Lena Endre) rejser til Grønland for at håndholde en underskrivelse af en miljøaftale, der vil sikre, at Arktis ikke bores for olie. Ud for Grønlands kyst bliver et skib med udenrigsministerens rådgiver ombord belejret. Et skib, som det egentlig var meningen, at udenrigsministeren selv skulle være ombord på.

Mens geopolitiske spændinger om aftalen stiger, prøver et hold desperat at redde bådens besætning, inden det er for sent. Tynd is er en relevant serie, der hurtigt får dig investeret i alt, den har at byde på.

Smother

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-12-15/tv4_cmore_657c7cb86112d.jpg
Foto: C More

Hvad der umiddelbart virker som en almindelig fødselsdagsfest, der selvfølgelig er krydret med de sædvanlige knaster, som familiemedlemmer og venner kan have hinanden imellem, løber hurtigt af sporet. Fødselaren Val Aherns mand, Denis (Stuart Graham), annoncerer til alles store overraskelse, at de skal skilles, hvilket hurtigt sætter en stopper for festlighederne og viser mange sprækker, der ligger under overfladen i familien.

Da Denis næste morgen findes myrdet, vil Val (Dervla Kirwan) finde ud af, hvad der er sket, noget som leder hende på sporet af en skjult side af Denis, samtidig med at resten af hendes familie er ved at falde fra hinanden over dødsfaldet.

Et intenst familiedrama med et underlæggende mordmysterie. Det kan man ikke sige nej til.

Rocco Schiavone

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-12-15/tv4_cmore_657c7cf619a18.jpg
Foto: C More

Vi skal en tur sydpå til Italien, men det betyder ikke at det er varme, eksotiske omgivelser. Den stormundede politikommissær Rocco Schiavone (Marco Giallini) er blevet forvist fra det dejlige, kulturelle Rom til den italienske alpeby Aosta, der er metropolens diametrale modsætning på alle de punkter, som Rocco mener har betydning.

Selv om Rocco ikke kan lide omgivelserne, den simple befolkning eller sine chefers regler, så har han en forkærlighed for at opklare forbrydelser, og det har Aosta nok af.

Hvis du kan lide dine krimier i smukke omgivelser og med et lille skud humor ved siden af i form af en menneskefjendsk kommissær, så er Rocco Schiavone lige noget for dig.

The North Water

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-12-15/tv4_cmore_657c7d3f19a30.jpg
Foto: C More

Til slut skruer vi tiden tilbage til 1859. Hvalolieindustriens storhedstid er i sin afsluttende periode, og skibet ’Volunteer’ er den af de sidste af sin slags. Ombord finder vi skibskirurgen Patrick Sumner (Jack O'Connell), en gammel veteran, der flygter fra sin fortid.

Den forestående ekspedition i det arktiske hav bliver en skæbnesvanger færd, for ombord er en morder og voldtægtsmand samt en kaptajn, der har skumle planer for skibet. Det bliver en ren rutsjebanetur fra ende til anden.

The North Water er ikke for de ømskindede og giver en fortælling, der er lige så ækel, som den er spændende.

C More kan ses hos TV 2 Play, YouSee, Norlys, og Allente.

Del artikel

Læs mere omC MoreKrimiAnnonce

Mest læste