Serier | Guides

Kvinde er kvinde bedst: 5 vidunderlige seriemakkerpar

Af
Signe Bjørg Granberg
8. juni 2023
kvindelige seriemakkere
Mia og Lucia i 'The White Lotus' sæson 2 / Foto: HBO Max

Del artikel

Serieverdenen vrimler med smukke relationer, og vi har taget et kig på nogle af de bedste kvindelige seriemakkerpar gennem tiden – fra Meredith og Cristina til Blair og Serena!

En af de ting, tv-formatet formår, som få andre genrer, er at dykke dybt ned i forskellige forhold mennesker imellem og lade disse udfolde og udvikle sig i løbet af seriens levealder.

Hvad end der er tale om forholdet mellem forældre og børn, kolleger, parforhold eller venskaber, har tv-serier i adskillige årtier dyrket relationen mellem to mennesker. Vi har kigget på en række kvindelige duoer, der er kernen i nogle af seriehistoriens mest mindeværdige serier.

1. Blair og Serena fra Gossip Girl

kvindelige seriemakkere
Blair Waldorf og Serena van der Woodsen i 'Gossip Girl'
Foto: HBO Max

Gossip Girls Blair (Leighton Meester) og Serena (Blake Lively) er bedste venner, men hinandens diametrale modsætninger. Et ikke ukendt greb i serieverdenen (vi kigger på jer, Brenda og Kelly!), der alle dage har fungeret som katalysator for intriger og forviklinger. Begge dele er der da også rigeligt af i Gossip Girl, og det med de to yderst velklædte og intelligente unge kvinder som seriens omdrejningspunkt og bankende hjerte.

På trods af deres utallige kontroverser og bytte-bytte-købmand-tilgang til mændene i deres liv, fornemmer man hele tiden, at Blair og Serena nærer en dyb kærlighed til hinanden, som altid viser sit sande ansigt, når det virkelig brænder på. De udvikler sig sammen og hver for sig, og deres venskab er et festfyrværkeri at være vidne til serien igennem.

Gossip Girl kan ses på HBO Max.

2. Mia og Lucia fra The White Lotus

kvindelige seriemakkere
Mia og Lucia i 'The White Lotus' sæson 2
Foto: HBO Max

The White Lotus følger en række sideløbende historier om rige amerikanere, der alle ferierer på luksusresortkæden The White Lotus. Serien spidder på morsomste vis den amerikanske overklasse, og det vrimler med skæve, indtagende og pisseirriterende karakterer i begge sæsoner.

Blandt 2. sæsons absolutte lyspunkter er det italienske makkerpar Mia (Beatrice Granno) og Lucia (Simona Tabasco). Lucia arbejder som escortpige og får inddraget veninden, den aspirerende musiker Mia, i sine planer om at tage røven på nogle af de velhavende, halvdumme turister på det italienske luksusresort. De to piger ender med at svindle sig igennem halvdelen af hotellets gæsteliste og charmere alle, der krydser deres vej – også seerne på den anden side af skærmen!

The White Lotus kan ses på HBO Max.

3. Meredith og Cristina fra Grey’s Anatomy

kvindelige seriemakkere
Ellen Pompeo og Sandra Oh som Meredith og Cristina i 'Grey's Anatomy'
Foto: Walt Disney Television via Getty

Med Grey’s Anatomy blev hospitalsverdenen gjort sexet, og seerne skiftedes til at sukke efter McSteamy og McDreamy. Men noget af det allerbedste ved serien (der kører på 19. sæson!) er faktisk de mange fine venskaber hospitalskollegerne imellem. Her bør forholdet mellem Meredith (Ellen Pompeo) og Cristina (Sandra Oh) naturligvis fremhæves, eftersom de to kolleger ikke blot er hinandens bedste venner – de er hinandens ”personer”.

Og en person går før alle andre, sågar ægtefæller, hvilket bliver tydeligt serien igennem med alle de tragedier og forviklinger, kvinderne står overfor. For mange, nok især kvinder, er udtrykket ”you are my person” blevet et symbol på det helt dybe og unikke venskab, som man selv drømmer om at opleve.

Grey’s Anatomy kan ses på Disney+ og Discovery+.

4. Lorelai og Rory fra Gilmore Girls

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-03-20/027_gilmoregirls_101_win_00072r.jpg
Lauren Graham som Lorelai Gilmore og Alexis Bledel som Rory i 'Gilmore Girls'
Foto: Netflix

Lorelai (Lauren Graham) og Rory (Alexis Bledel) er ganske vist mor og datter, men eftersom Lorelai fik Rory, da hun kun var 16 år, er de en ret unik mor-datter-duo, og de opfører sig også derefter. En gang imellem kan man faktisk blive helt i tvivl om, hvem der er den ansvarlige i forholdet, og Lorelai er kendt for ikke altid at tage hverken de mest modne beslutninger eller give de klogeste råd.

Det skaber mange bøvlede – og til tider tåkrummende – situationer, men man kan alligevel ikke undgå at grine med og holde af både hende og Rory. Gilmore Girls er ikke en serie med højspændt drama, men den er sjov og hjertevarm, og man kærer sig i dén grad om den finurlige mor-datter-duo.

Gilmore Girls kan ses på Netflix.

5. Alex og Bradley fra The Morning Show

kvindelige seriemakkere
Reese Witherspoon og Jennifer Aniston i 'The Morning Show'
Foto: Apple TV+

The Morning Show følger livet på og omkring det fiktive tv-program af samme navn. Jennifer Aniston spiller den populære nyhedsvært Alex Levy, der skal finde både nyt ståsted og medvært, da hendes makker gennem flere år, Mitch, bliver fældet af #metoo.

Valget af ny vært falder ad omveje på Bradley Jackson (spillet tilpas fandenivoldsk af Reese Witherspoon), og selv om de to stærke kvinder ikke helt kan finde melodien i det kompetitive mediemiljø til at starte med, spirer et venskab langsomt frem. Det slår virkelig gnister, når de to A-liste-skuespillere, Witherspoon og Aniston, tørner sammen, og deres venskab/fjendskab er en stor drivkraft for serien.

The Morning Show kan ses på Apple TV+.

Andre nævneværdige seriemakkerpar

Tully og Kate fra Firefly Lane, Leslie og Ann fra Parks and Recreation, Buffy og Willow fra Buffy – The Vampire Slayer, Monica og Rachel fra Friends, Lady Mary og Anna fra Downton Abbey, Midge og Susie fra The Marvelous Mrs. Maisel, Issa og Yvonne fra Insecure, Judy og Jen fra Dead to Me & Eve og Villanelle fra Killing Eve.

Del artikel

Mest læste