Serier | Guides

Lad op til valget med de bedste politiske film og serier

AfBrian Mogensen
27. oktober 2022
Borgen sæson 4
Sidse Babett Knudsen som Birgitte Nyborg i Borgen / Foto: Mike Kollöffel /DR.

Del artikel

Lige om lidt skal vi til stemmeurnerne, når vi igen får privilegiet af at skulle vælge dem, der leder vores land videre. Demokrati er stort, og derfor findes der også et væld af politiske film og serier. Vi guider dig her til de bedste, der kan streames lige nu.


SERIER:

6. Spin City


Den har efterhånden nogle år på bagen, men Spin City har mere politik indblandet i de forskellige plot end en normal komedieserie. Den har også meget hjerte, og den kombination gør den både relevant og nem at holde af.


Michael J. Fox er meget tydeligt hovedpersonen, men han har nogle virkelig gode kollegaer at spille sammen med, og de løfter Spin City til noget ganske særligt.


Spin City kan streames på Viaplay.


5. This EnglandThis England er baseret på vidneudsagn fra folk omkring Johnson. Der er god fokus på det politiske liv, og Branagh er forrygende i hovedrollen.


This England kan streames på Viaplay.


4. House of CardsSelvom House of Cards forhåbentligt er meget sat på kanten i forhold til, hvad det politiske liv kræver, er det svært ikke at lade sig rive med.


House of Cards kan streames på Netflix.3. Veep


De er kun marginalt bedre mennesker end hr. og fru Underwood. Til gengæld er de flintrende inkompetente, og alligevel ender folkene omkring Selina Meyer forskellige steder i det politiske hierarki. Kynisme, afstand og til tider direkte afsky holder hende ikke fra at stige i popularitet, og Meyers rejse i Washington er noget af det sjoveste, der længe er set på TV.


Veep kan streames på HBO Max.


2. Borgen


Borgen

Oveni en række spændende storylines, giver Borgen også et godt indblik i facetter af det danske politiske system, som vi normalt ikke får at se. Uden at den giver køb på det genkendelige.


Borgen kan streames på DRTV og Netflix.

1. The West Wing (HBO Max)
Da første afsnit af The West Wing (da. Præsidentens mænd) blev vist, var der ikke de store forhåbninger om, at den ville få et særligt langt liv. Skaberen Aaron Sorkin var ikke så sikker på, at seerne var klar til et timelangt drama om politik, hvor karaktererne for det meste bare gik og talte sammen.

Men syv sæsoner og en lavine af priser senere, havde The West Wing bevist, at det var der rigeligt med plads til, og 25 år senere, er der stadig ikke kommet noget, der er bedre.


The West Wing kan streames på HBO Max.

FILM:

7. The Ides of March


The Ides of MarchKamæleonen

The Ides of March er en sjov størrelse, for den kombinerer meget tung politik med effektivt drama. Det er godt gået.


The Ides of March kan streames på Viaplay, C More og TV2 Play.


6. MilkSelvom det lykkedes, var det ikke uden omkostninger, og Milk har modtaget en strøm af priser for dens afbildning af den sandfærdige historie bag Harveys liv i politik.


Milk kan streames på Viaplay og Filmstriben.


5. Wag the Dog


Wag the Dog

Da Wag the Dog udkom, var der mange kritiske røster, der sagde, at den slags aldrig ville kunne finde sted, men en måneds tid senere bombede den amerikanske hær en fabrik i Sudan. Samme dag som skandalen med Monica Lewinsky dukkede op.


Wag the Dog kan lejes på Viaplay.

4. In The Loop
Serien The Thick of It kan anbefales, men da den ikke lige findes på nogle af vores tilgængelige streamingtjenester, er spinoff-filmen In The Loop en god substitut. Her er det invasionen af Irak, der får et par drag over nakken.

Peter Capaldi alene er det hele værd, men filmen er knivskarp og sætter virkelig tankerne i gang.


In The Loop kan streames på Viaplay.


3. Kongekabale


Kongekabale

Kongekabale viser både, hvordan folk med samme politiske idealer ikke nødvendigvis er de bedste venner, og hvordan skellet mellem journalist og politiker er blevet markant mindre.


Kongekabale kan streames på DRTV og C More.


2. Thirteen DaysThirteen Days trækker seerne med ind i det Hvide Hus, hvor præsident Kennedy pludselig stod med en tikkende A-bombe, og filmen er temmelig tæt på de virkelige begivenheder.


Thirteen Days kan streames på Viaplay.


1. All The President’s MenWoodward og Bernstein er blevet ikoner, Nixon står tilbage som den evige skurk, og politik var aldrig helt det samme efter. All The President’s Men (da. Alle præsidentens mænd) fra 1976 med Robert Redford og Dustin Hoffman er meget tæt på de egentlige begivenheder, der foregik efter skandalen.


All The President’s Men kan lejes på Viaplay og Blockbuster.


Del artikel