Serier | Guides

NFL: Serier om amerikansk fodbold

AfBrian Mogensen
30. september 2021
Foto: Ballers/HBO Nordic
Foto: Ballers/HBO Nordic

Del artikel

NFL-sæsonen er begyndt, men hvad skal du bruge de dage til, hvor der ikke er kampe? Vi giver fem gode bud på serier, der kan følge din NFL-sæson.


Men der er kun kampe torsdag, søndag og en enkelt mandag aften. Så hvad skal du bruge tiden til, når banerne står tomme?

Ingen grund til panik. Her har du vores bud på serier, der kan holde NFL-gejsten oppe.

5. Ballers

Streamingtjeneste: HBO Nordic

Dwayne “The Rock” Johnson er hovedrolleindehaveren i dette komediedrama, der sætter fokus på en række spillere og Johnson som den pensionerede mentor-type, der hjælper hans tidligere hold på flere forskellige måder.

Serien har fokus på spillerne og de problemer, der opstår for spillere i NFL på en regelmæssig basis. Alligevel er serien godkendt af NFL, og holdnavnene er de rigtige, hvilket ikke altid er gældende for sandfærdige portrætteringer af de gængse NFL-problematikker.

Serien har kørt i fem år, og den har formået at holde sig nogenlunde frisk og værd at se stort set fra start til slut.

4. Playmakers

Streamingtjeneste: En del af afsnittene kan findes på YouTube, men desværre er hele serien der ikke.

Seriens fokus er det fiktive hold Cougars, og i løbet af den ene sæson, serien fik lov at leve i, malede den et levende billeder af en sport, der er en benhård og fuldstændig nådesløs pengemaskine.

Allerede fra det første afsnit blev sendt, modtog ESPN kritik fra NFL for deres portrættering af ligaen, og efter blot 17 afsnit, der blev godt modtaget, valgte de at stoppe produktionen.

Det runger meget lig historien om, hvorfor Oliver Stones Any Given Sunday også må benytte sig af et “parallelt” univers, og det er ikke helt forkert skudt. For den deler mange lighedspunkter med Playmakers.

3. The League

The League er desværre ikke at finde på nogle danske streamingtjenester i skrivende stund.

Nogen kalder det Dungeons & Dragons for fodboldnørder, men Fantasy Football er utroligt populært, og det har også fundet liv udenfor USA.

The League følger en gruppe venner, der spiller Fantasy Football sammen. De er bindegale alle sammen, og humoren er helt i særklasse. Det er ikke for de fintfølende, og mange jokes rammer under bæltestedet. Er det til gengæld ikke et problem for dig, så vil The League give mange sjove timer, og serien er i det hele taget et interessant studie i, hvordan man kan skalere opad fra start til slut.

Samtidig er en lang række spillere fra NFL i mindre roller.

2. Friday Night Lights

Streamingtjeneste: Netflix

Mange børn i USA bliver trænet i amerikansk fodbold fra de er helt unge, og de følger sporten fra Little League, op gennem high school og på college i jagten på drømmen om en karriere I NFL. Det er dog langt fra alle, der kommer så langt, så det er utroligt konkurrencepræget. Og flere steder er trænerne for de forskellige fodboldhold den højest lønnede offentligt ansatte i deres respective stater.

Hvor meget Eric Taylor tjener for sit job som træner for Dillon Panthers er ikke det relevante, men der er nok spænding og drama i Friday Night Lights til at holde selv de fodbolduinteresserede fanget.

Og med en rollebesætning der blandt består af Kyle Chandler (Super 8, Bloodline) og Taylor Kitsch (True Detective, Battleship) samt Connie Britton (Spin City, White Lotus) skal du ikke lede længe efter de gode præstationer.

1. Hard Knocks

Streamingtjeneste: Viaplay

Det tætteste du kan komme på livet I NFL er serien Hard Knocks, der sæson efter sæson følger en af de 32 klubber i The National Football League.

Sæson 17 er den seneste, og her er der Dallas Cowboys, der er i fokus. Serien er produceret af NFL selv, så hvis du leder efter det virkelige snavs, skal det nok findes andetsteds.

Men hvis du er fodboldinteresseret, og har dit helt eget hold, er der mulighed for at komme med i træningsrummet og på banen, tættere end du nogensinde selv vil komme.

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste