Serier | Guides

Nye serier og sæsoner på Netflix i november 2022

AfAmanda Lee Edelstein
31. oktober 2022
Young Royals sæson 2
Young Royals sæson 2 / Foto: Robert Eldrim / Netflix

Del artikel

Drama, drama og endnu mere drama. Dét er opskriften, som Netflix kokkererer efter i november.


Du skal dog ikke være bange for, at de nye serier og sæsoner på Netflix i november 2022 er alt for ensformige. For dramaet er ledsaget af alt fra romantik og komedie til gys og sci-fi samt coming-of-age fortællinger, der er værd at følge.

Young Royals, sæson 2Premiere: 01.11.2022
Sprog: Svensk
Genre: Drama og romantik


Den svenske serie Young Royals er værd at se for alle, der har en forkærlighed for coming of age romantiske dramaserier. I serien følger vi den fiktive prins Wilhelm (Edvin Ryding), idet han begynder på elitekostskolen Hillerska. Her former Wilhelm specielle bånd til flere af de andre studerende, men da han er af royalt blod, er han nødt til at passe på. Både i forhold til sit hjerte og omdømme.


Young Royals formår at blande mange vigtige emner i én serie, hvilket er med til at gøre den unik. Serien inkluderer f.eks. både klassiske emner i form af kærlighed, privilegier og personlige udfordringer, samt mere moderne emner som queer, LGBTQ+ og angst.


Det er en modig blanding, men Young Royals klarede opgaven rigtig flot i første sæson. Lad os håbe, at de kan fortsætte samme stil i den kommende sæson.

Manifest, sæson 4Premiere: 04.11.2022
Sprog: Engelsk
Genre: Thriller, sci-fi og drama


Har du ikke fået nok af kuldegysninger i forbindelse med Halloween, skal Manifest nok give dig flere. Vi vil ikke spoile for meget af den nye sæson. Men vi kan nævne, at der er meget på spil for de tilbageværende passagerer, da de ikke har megen tid tilbage til at finde et smuthul.


For dig, der ikke har set de tidligere sæsoner af Manifest endnu, kan vi fortælle, at det hele starter med et fly, der på mystisk vis forsvinder i flere år. Da flyet dukker op igen, kan ingen af passagererne huske, hvad der er sket eller, at der er gået så mange år.


Vi må hellere nævne, at fjerde sæson er opdelt i to dele, som hver indeholder 10 afsnit. Første del er den, der bliver tilgængelig i starten af november.

The Crown, sæson 5Premiere: 09.11.2022
Sprog: Engelsk
Genre: Drama og historisk


Olivia Colman har officielt givet stafetten videre til Imelda Staunton (Downton Abbey, Harry Potter-franchisen) i femte sæson af den anmelderroste og prisvindende The Crown. Fortællingen om det britiske kongehus og dronning Elizabeths regeringstid er nået til 1990’erne. Det er derfor blevet tid til at dykke ned i skandalerne mellem prinsesse Diana, prins Charles og hans elskerinde Camilla Parker-Bowles.


Samtlige karakterer er skiftet ud til femte sæson af The Crown. Som nævnt tager Imelda Staunton over som dronning Elizabeth, mens Jonathan Pryce (The Two Popes) spiller hendes mand prins Philip, hertugen af Edinburgh. Dominic West træder ind som prins Charles og Elizabeth Debicki som prinsesse Diana.

1899Premiere: 17.11.2022
Sprog: Engelsk
Genre: Historisk, drama og gys


Havet byder på mange ukendte faktorer. Men måske er det ikke kun det ukendte dyb, man skal frygte, når man er til havs. Det må passagererne på et dampskib sande, da de støder på uforudsete komplikationer, mens de forsøger at krydse havet for at komme til den nye verden. Et andet skib forsegler deres skæbne, og et ægte mareridt begynder.


1899 skal nok trænge ind under huden på de fleste. Det er en historisk dramaserie med et uhyggeligt twist. Og som en ekstra bonus er den skabt af makkerparret Jantje Friese og Baran bo Odar, der også stod bag Dark.

Elite, sæson 6Premiere: 18.11.2022
Sprog: Spansk
Genre: Drama og krimi


Du finder sjette sæson af Elite på listen over nye serier og sæsoner på Netflix i november 2022. Elite minder en smule om Young Royals, som vi nævnte i starten af denne liste. Elite er nemlig også en coming of age-fortælling, som foregår på en eliteskole, hvor eleverne lærer på den hårde måde, at verden ikke nødvendigvis passer på én.


Vi kan afsløre, at der i sjette sæson er drama for alle pengene. Intrigerne har trods alt fået lov til at vokse sig større og større gennem sæsonerne. Alligevel bliver der hældt ekstra brænde på bålet, når nye studerende gør deres indtog. For hvem vil dog lægge sig ud med en millionarving eller sønnen til den største fodboldspiller i verden?


WednesdayPremiere: 23.11.2022
Sprog: Engelsk
Genre: Fantasy og komedie


Hvis du er fan af familien Addams, kommer du ikke uden om den nye serie Wednesday. Den er dog også ideel for seere, der ikke nødvendigvis har fulgt familien Addams, men som nyder fantasy, gys og/eller komiske serier med et mørkt twist.


I serien følger vi den unge kvinde Wednesday Addams, da hun starter på Nevermore – en skole for særlige unge. Wednesday er nemlig en lidt atypisk person, som resten af hendes familie, og hun klarer sig derfor ikke så godt med almindelige jævnaldrende. Måske hun klarer sig bedre på Nevermore? Men hvad er en skole, der byder velkommen til mærkværdige elever, uden et monster eller to?


Du kan roligt forvente meget af denne serie, da Tim Burton står bag som instruktør og producer. Der er således lagt op til et brag af en serie med god underholdningsværdi.

Flere nye serier og sæsoner på Netflix i november 2022


LÆS OGSÅ: Netflix fylder 10 år: Her er deres 10 bedste originalserier

LÆS OGSÅ: De 10 bedste HBO-serier nogensinde

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Guillermo del Toros ’Cabinet of Curiosities’ er en ren masterclass i gys

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste