Serier | Guides

Sons of Anarchy: 6 grunde til at elske serien om rockerklubben SAMCRO

AfFreddy E. Silva
12. august 2020
Foto: Netflix

Del artikel

Sons of Anarchy, der kan streames på Netflix, fik en god portion succes, da den efter opstarten i 2008 fik en topplacering i seertal blandt FX’s serier. Men hvorfor elsker vi en serie om kriminalitet og bandekrig?


Hvis du synes, at det lyder som opskriften på en episk klassiker som Godfather, er du ikke helt ved siden af. Men hvordan skiller den sig ud og bliver sin egen alligevel? Hvorfor blev disse machomænd på motorcykler så populære trods deres usoignerede udseende med vildtvoksende skæg, snavsede læderveste og støvede cowboybukser i en røgsky af dieselos. Hvad vandt publikums hjerter? De spørgsmål forsøger Vi Elsker Serier at give dig svarene på.

Vi elsker skurke


LÆS OGSÅ: Min top 5: Sexede bad boys, der bare gerne vil elskes

Når så skurkene, i dette tilfælde SAMCRO, endda bliver menneskeliggjorte, ender vi med at identificere os med dem yderligere. Deres liv og bevæggrunde bliver vores egne, og vi tager helt bevidst deres parti. I Sons of Anarchy bliver vi, ganske som i Godfather, medlemmer af en familie, der hurtigt vinder vores hengivenhed. De bliver vores helte i en verden, hvor 'de gode', lovens håndhævere, bliver 'de onde', modstandere af SAMCRO - og modstandere af os.

Vi elsker sårbare og dødelige karakterer


The Lost City of Z

Derudover er der ingen historie, der for alvor får os ud på kanten af sofaen, hvis ikke vi reelt frygter for karakterernes liv. Vi kender følelsen fra Game of Thrones, når vi i sidste ende sidder med skinbarlig frygt for, at vores yndlinge skal ende deres dage myrdet af en rival – og endnu værre: blive skrevet ud af serien! Og det samme gør sig gældende i Sons of Anarchy: Ingen medlemmer af SAMCRO - eller deres kære - kan vide sig sikre med serieskaber Kurt Sutter ved roret!

Vi elsker hemmelige broderskaber


LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Sons of Anarchy sæson 1-7

Men Sons of Anarchy løfter lidt af sløret, og det med autentisk baggrundsmateriale: Under tilblivelsen af serien tog Kurt Sutter kontakt til Hells Angels, fik indblik i deres levevis, og serien fik sågar besøg af fire Hells Angels-medlemmer hen ad vejen. Èn af dem, David Labrava, blev først ansat som rådgiver, men hans naturlige kameracharme sikrede ham senere hen en rolle i serien som klubbens hitman Happy.

Vi elsker Katey Sagal


Vore Værste ÅrFuturamaSons of Anarchy

Sange som titelnummeret This Life, John the Revelator eller seriens eget covernummer af House of the Rising Sun bliver til faste replays i enhver fans Spotify-playliste!

Vi elsker Ron Perlman


Rosens NavnHellboyThe BatmanFalloutSons of Anarchy

Vi elsker konklusioner


ikke

Vi gør i hvert fald, hvad vi kan her på Vi Elsker Serier for at hjælpe: Sons of Anarchy startede i 2008 og nåede sin konklusion i 2014 med et yderst velplaceret punktum, der efterlod os med en klump i halsen over ikke længere at kunne besøge vores favorit-MC-klub.

De bedste serier har jo en ende på godt og ondt. Men én gang medlem af SAMCRO, altid medlem. Husk dét, når du efter at have afsluttet serien sidder i bilen – eller endda på motorcyklen – med solbriller på, rullende hen ad motorvejen med John the Revelator kørende i baggrunden.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Mayans M.C.

Se traileren til Sons of Anarchy


Del artikel

Andre Serier | Guides