Serier | Guides

Stjernerne flokkes på Paramount+: 5 stærke serier til denne sommer

AfChristian Achton Friis
14. juli 2022
Foto: Californication © 2007 Showtime Networks Inc. All rights reserved.

Del artikel

Hvis jeg lige havde fået Paramount+ ville jeg bruge de varme sommeraftener på at se især fem serier. Jeg ville se Yellowstone, The Borgias, Strange New Worlds, The Loudest Voice og klassikeren Californication.

Men der mange flere gode serier end det. Så her får du en grundig sommer-guide til nyt og klassisk på Paramount+.

Er du til western?


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/07/Yellowstone-Med-Logo.jpg
Kevin Costner som John Dutton / Foto: Yellowstone/© (2022) Paramount Television. All Rights Reserved.

I Yellowstone får du en intens omgang Kevin Costner som overhovedet midt i et familiedrama om magt, penge og heste. Vi er på verdens største ranch midt i Montana-bjergene. Der er fyldt med blændende smukke omgivelser, hovedrige og forkælede intrigemagere og ægte mennesker der trædes på. Vi er ikke langt fra dynamikkerne fra Succession. Yellowstone lige så god.

Du kan i øvrigt få forhistorien i spinoff-serien 1883, endnu mere western for pengene. 1883 har fået ros fra alle kanter, og ligger med en score på 8,8 på IMDB. Taylor Sheridan, skaberen af Yellowstone har i også lavet en aftale med Paramount+ om at producere indhold i fremtiden, og det første der kommer ud af den aftale er endnu en serie i Yellowstone universet. Serien hedder 1932, og er tidsmæssigt placeret mellem Yellowstone og 1883.

Men tjek i øvrigt også Deadwood ud. Det er en beskidt realistisk western med mesterligt skuespil og masser af mudder og skæbner, der kæmper for overlevelse og retfærdighed. Deadwood kan naturligvis også ses på Paramount+

Er du til amerikanske politiske dramaer?


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/07/The-Loudest-Voice-Med-Logo.jpg
Foto: The Loudest Voice © Showtime Networks Inc. and Blumhouse TV, LLC. All Rights Reserved.

I The Loudest Voice har Russel Crowe igen taget sit store talent som karakterskuespiller med på arbejde. Selvfølgelig er han igen god - her som Roger Ailes, ham der skabte Fox News for Murdoch. Kamp, kynisme en slags ideologi er centralt. Og så er det bare en vigtig, vigtig historie om det moderne USA.

Men du bør også se The Comey Rule hvor vi ser den intense kamp mellem Donald Trump og FBIs daværende direktør James Comey. Eminent skuespil af Jeff Daniels og Brendan Gleeson. Igen en serie om hvor vigtigt det er for verden, hvordan magtkampene i USA ender.

I samme ombæring kan det nævnes at du også kan se The First Lady, som er instrueret af vores egen Susanne Bier.

Er du til det historiske?


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/07/The-Borgias-Med-Logo.jpg
Foto: The Borgias/© LB Television Productions Limited/Borgias Productions Inc./Borg Films kft An Ireland/Canada/Hungary Co - Production. All rights reserved.

Hvorfor The Borgias? Fordi Jeremy Irons altid er god. Tungt historisk materiale godt være stærkt underholdende. Vi befinder os i Italien under renæssancen, hvor Borgia-familiens mål er pavedømmet. Alle midler gælder, hvilket er frydefuldt modbydeligt ind i mellem. The Borgias er en serie af høj kvalitet, som er blevet glemt lidt igen. Giv den en chance.

Er du til sci-fi?


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/07/STSNW-Med-LOGO.jpg
Foto: Star Trek: Strange New Worlds 7TM & © (2022) CBS Studios Inc. All Rights Reserved.

De to bedste sci-fi-serier som jeg har set i år, ligger på Paramount+. Især vil jeg fremhæve Star Trek: Strange New Worlds, der simpelthen bare er vellykket. Der har været mange tvivlsomme bud på nye Star Trek-serier de senere år. Men nu er den der med en fantastisk varieret spillende Anson Mount som Captain Chris Pike. Formen er igen episodisk, designet er old school og ret lækkert. Jeg føler mig hjemme igen, mens de brøler gennem galaksens ukendte egne. En overraskende og meget velkommen nyhed.

Men du bør også se Halo. Det ultrapopulære spil er skrevet om til serie og det kan man mærke på det godt gennemarbejde univers, hvor ideerne lander flot. Masser af action og opfindsomme vinkler på en sci-fi-fortælling.

Er du til klassikere?


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/07/Californication-Med-Logo.jpg
Foto: Californication © 2007 Showtime Networks Inc. All rights reserved.

Hvis du er til det mere vovede her i sommervarmen, så ligger Californication også på Paramount+. Her er vi i Los Angeles i 00’erne, hvor den tragikomiske person, forfatteren Hank Moody, ikke rigtig kan få nydt sit meget privilegerede liv. Han har alt, men kan ikke tage det ind. En fræk og følt serie.

Er du flere klassikere finder du masser af guf på Paramount+. Hvad med den morderiske Dexter, den selvtægtende Ray Donovan, den stærkt påvirkede skæbne Nurse Jackie og den nærtagende Frasier? Eller hvad med flokken af dygtige skuespillere i den intelligente The Affair, den forrygende The Good Fight eller den dybfølte bløde horror i Penny Dreadfull?

Der er heldigvis masser af sommeraftener tilbage endnu hvor du kan se disse fantastiske serier på Paramount+.

Om streamingtjenesten Paramount+

Med underholdning for publikum i alle aldre er Paramount+ hjemsted for et massivt katalog. Og med mere end 6.000 serie-episoder og film, giver Paramount+ publikum i alle aldre et bredt udvalg af ikoniske fan favoritter, såvel som nye eksklusive titler.

Tjenesten tilbyder eksklusive titler fra SHOWTIME, CBS og Paramount Studios samtidig finder du en mangfoldig samling af Paramount+ originalserier, eksklusive dramaserier, Paramount-film, det hotteste reality, helt nye store blockbusterfilm samt en god blanding af globalt og lokalt indhold, der spænder over alle genrer.

Paramount+ er den første nordiske streamingtjeneste, der lanceres på Apple TV-kanaler og er desuden tilgængelig via partnerplatformene TV 2 PLAY, YouSee, Telmore og Allente. Tjenesten er også tilgængelig direkte via en ny Paramount+ app, hvor du får de første 7 dage for 0 kr. når du opretter dig som ny kunder. Herefter koster adgangen til al indholdet kun 59,-/md.

Bliv kunde her

Del artikel

Læs mere omParamount

Andre Serier | Guides

Mest læste