Serier | Guides

Vi Elsker Serier anbefaler: 3 gode serier du skal se i september

AfBrian Mogensen
22. september 2021
Foto: Netflix

Del artikel

Vi Elsker Serier har kigget ned i posen med de nyeste serier og guider dig til dem, der er værd at bruge tiden på lige nu.The Walking Dead Sæson 11 (Xee)


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/09/walking-dead.jpg
Foto: AMC Studios

Det er sidste sæson for The Walking Dead, og som de fleste seriekendere ved, betyder det, at alt er i spil i denne 11. sæson. Sæsonen tager afsæt i det sidste af Robert Kirkmans tegneserie, som serien er baseret på, så heller ikke her er der noget, der sætter grænser for, hvordan det kan ende.

De tilbageværende hovedpersoner har været så grusomt meget igennem, siden zombierne overtog verdensherredømmet, men selvom de vandrende døde har overtaget, viser det sig igen og igen at være de levende, der er den største trussel.

Det gælder også den nyeste gruppe – de hemmelighedsfulde Reapers – der har en overraskende forbindelse til fortiden for de overlevende, og samtidig skal de manøvrere rundt i en verden, hvor The Commonwealth pludselig er en ting.

Med mere end 50.000 beboere i et stort netværk og adgang til avanceret teknologi, er der lagt op til masser af spænding i denne sidste sæson.

Og der er naturligvis også masser af gamle ansigter med, men spørgsmålet er bare, hvor længe de kan blive ved med at være ét skridt foran manden med leen?

Clickbait (Netflix)


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/09/CLICKBAIT_101_Unit_00084RC.jpg
Foto: BEN KING/NETFLIX

Hvad ville du gøre, hvis du så en video på nettet af et menneske, du kendte, i en noget ramponeret tilstand, der holdt et skilt med teksten: ”5 millioner visninger og jeg dør”? Ville du klikke på linket og på den måde være med til at nå målet og dermed fremskynde processen?

Sådan starter serien Clickbait, der kigger på den måde sociale medier har indflydelse på den moderne verden. Det handler om distancering og involvering, den fuldstændigt blottede exhibitionisme og den komfortable anonymitet og alle de andre elementer, som menneskerne i den moderne verden skal leve med.

For fordelene kommer så afgjort også med ulemper, og som Clickbait viser, er det ikke omkostningsfrit, at underholdningen ikke koster et månedligt abonnement.

Clickbait har et godt cast med bl.a. Adrian Grenier (Entourage, The Devil Wears Prada) og Zoe Kazan (The F Word, The Ballad of Buster Scruggs), som henholdsvis manden med skiltet og hans søster, der skal forsøge at løse mysteriet, inden tælleren når sit mål.

Serien er skabt af bl.a. Tony Ayres, der også har skabt Nowhere Boys og Glitch.

The Chair (Netflix)


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/07/CHAIR_102_Unit_00582R.jpg
Foto: The Chair/Eliza Morse/Netflix

Sandra Oh spiller Ji-Yoon Kim, der er forkvinde for engelskafdelingen (på engelsk: Chair of the English Department) på Prembroke Universitetet i New England.

Hun er den første kvinde, der er udpeget til positionen, og i dette komediedrama sættes der fokus på hendes liv i og uden for akademiet, mens den også kigger på uddannelsessystemet i USA.

Serien er både i stand til at levere mange sjove øjeblikke, mens den holder sig meget tæt op ad den virkelige verden i det akademiske USA, og det ikke nogen let kunst.

Det ser dog ikke så besværligt ud for folkene bag serien, der er skabt af Amanda Peet, som de fleste husker som den pistolbærende tandlægeassistent i The Whole Nine Yards eller som den nyansatte mediechef i Studio 60 on the Sunset Strip.

Der er både grin og alvor og en skøn og blandet rollebesætning i serien, hvor blandt andre X-Files’ egen David Duchovny dukker op for en kort bemærkning.

LÆS OGSÅ: Teaseren til 3. sæson af den Emmy-vindende 'Succession' lover massiv magtkamp

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af 'Britannia' sæson 3: "Serien har absolut fortjent at blive set"

LÆS OGSÅ: Astrid Lindgrens 'Ronja Røverdatter' bliver til en serie

Gode serier og god vin går hånd i hånd i sommeren. Få gode tilbud på lækker vin her, og læs mere om Winefamly. Du støtter Vi Elsker Serier med et mindre beløb, hvis du bestiller vin gennem dette reklamelink.

Del artikel

Læs mere omNetflixXee