Serietjek: Efterårets serier

(Foto: Castle Rock/Warner Bros.)

Serietjek præsenteres i samarbejde med TELMORE Play, og hjælper dig med et overblik over det store udvalg i serieland, så du altid er opdateret på hvilke serier du bør se. Med TELMORE Play får du fri adgang til alt det fede indhold på HBO Nordic, TV2 Play Play Basis, C More, børnekanalen Min Bio og meget mere. Læs mere her.

Efteråret er højsæson for serie-elskere. Der er intet bedre end at putte sig under et tæppe på sofaen, når tallene på termometret er i frit fald og vinduerne er ved at blive trykket ind af vestenvinden. Vi har derfor samlet et udvalg af de bedste serier i år, som helt sikkert vil egne sig godt til en gang efterårs-binge. Vi har set nærmere på Mr. Mercedes, Castle Rock, Mr. Robot og Misbrug, angst og andre sjove ting.

(Foto: Mr. Mercedes/David E. Kelley Productions)

Mr. Mercedes (C More)

Mr. Mercedes bygger på thriller- og gysermesteren Stephen Kings bøger, og selvom det oftest kan være en svær opgave at overføre en succesfuld bog til en seersucces i serieformat, er Mr. Mercedes faktisk et eksempel på når det lykkes nærmest til perfektion. I hovedrollen som efterforskeren Bill Hodges ser vi fantastiske Brendan Gleeson (Gangs of New York og Harry Potter), og hans opgave i serien er at fange den udspekulerede og creepy Mercedes-morder (spillet af Harry Treadaway). Der er altså tale om et klassisk efterforskningsdrama, men Mercedes-morderen er alt andet end ‘normal’. Han er rent faktisk en af de mest uhyggelige seriemordere siden Anthony Hopkins gjorde det som Hannibal Lecter.

Vores anmelder skrev følgende om Mr. Mercedes:

“Serien er kanon spændende. Det at man følger begge sider af spillet – dels Bill og dels Brady – gør at man kan sidde med en klump i maven, de gange hvor de begynder at nærme sig hinanden. (…) du kommer til at sidde på kanten af stolen og se serien, men den er det værd.”

Både sæson 1 og 2 er tilgængelige.

(Foto: Castle Rock/Hulu)

Castle Rock (HBO Nordic)

I vores anmeldelse af den psykologiske horror-serie Castle Rock tidligere på året skrev vi følgende:

“Det, serien er, er en thriller-serie, et mysterium med en masse forskellige lag og nogle faktisk ret spændende karakterer. Selvfølgelig vil der komme noget uhygge (…) men det er allermest en karakterdrevet spændingsserie. Og hvis du er til den slags – så er det helt klart en af sommerens bedste serier.”

Store ord, ja, men det er ikke desto mindre tilfældet. Antologiserien Castle Rock bygger – ligesom Mr. Mercedes – på Stephen Kings værk, om end i en noget mere løs og kreativ form. Man har nemlig taget karakterer, steder og temaer fra Kings univers, og skabt en unik tv-serie, der har taget både publikum og anmeldere med storm. Man følger kriminalretsadvokaten Henry Matthew Deaver – spillet af Andrew Holland – der kommer tilbage til sin hjemby efter års fravær. Oprindeligt forlod han byen, da han blev mistænkt for sin adoptivfars død, men det mærkelige slutter ikke her, for Deaver bliver nemlig involveret i en sag om en mystisk indsat i fængslet Shawshank State Penitentiary kaldet ‘The Kid’.

Første sæson af Castle Rock er tilgængelig, og serien er allerede blevet fornyet med endnu en sæson.

(Foto: Misbrug, angst og andre sjove ting/C More)

Misbrug, angst og andre sjove ting (C More)

Dansk comedy har efterhånden en gloværdig historie, og standup-scenen har i snart 30 år skabt det ene store navn efter det andet. Men hvad sker der, når lyset slukkes og ens stage-persona lukkes ned? Hvad gemmer der sig bag den sjove og ubekymrede humor? Dan Andersen er idémanden bag serien Misbrug, angst og andre sjove ting, der sætter sig for at undersøge spørgsmål som ovenstående.

I mini-serien møder vi store navne som Christian Fuhlendorff, Jacob Wilson, Ane Høgsberg, Geo, Gordon Kennedy, Brian Mørk, Martin Høgsted, Martin Nørgaard, Karsten Green og Ane Høgsberg, der hver især har deres erfaring med og take på de mere mørke sider af tilværelsen, om der så er tale om misbrug af stemningsændrende midler, sociale fobier eller sceneskræk.

Seriens erklærede mål er – udover behandlingen af den mulige sammenhæng mellem det sjove og det svære – at bidrage til en kulturændring, så det i højere grad bliver acceptabelt at snakke om traditionelt set ‘svære’ emner. Et beundringsværdigt projekt, som du ikke må snyde dig selv for.

(Foto: Mr. Robot/Anonymous Content)

Mr. Robot (HBO Nordic)

Hvis der er en serie, som vi på Vi Elsker Serier har set frem til, er det Mr. Robot. Og nu er 3. sæson endelig blevet tilgængelig for det danske publikum. Vi følger naturligvis stadig Elliot (Rami Malek), fsociety og Evil Corp, og hvis der er noget, der fascinerer os ved den Golden Globe-vindende tech-thriller, så er det netop seriens anarkistiske element. Sæson 3 er blevet kaldt et “noir mesterværk” og følger stilen fra de tidligere sæsoner med fokus på lovens og samfundets rammer, samt tech- og cyber-udviklingens muligheder og problemer.

Alle tre sæsoner af Mr. Robot er tilgængelige og du kan se trailer til sæson 3 her:

God fornøjelse med serierne i efteråret på Telmore Play.

Læs også: Serietjek i oktober

Læs også: Serietjek i august

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like