Film | Nyheder

Jahfar Muataz er klar med sin første spillefilm, 'Hele vejen', med Afshin Firouzi i hovedrollen

Af
Signe Bjørg Granberg
2. maj 2024
Albert Arthur Amiryan som Saddam, producer Misam Avaz, Afshin Firouzi som Cairo og instruktør Jahfar Muataz i 'Hele vejen'
Albert Arthur Amiryan som Saddam, producer Misam Avaz, Afshin Firouzi som Cairo og instruktør Jahfar Muataz i 'Hele vejen' / Foto: Anne Schwartz

Del artikel

Efter en række kortfilm er den dansk-irakiske instruktør Jahfar Muataz klar med sin første spillefilm, som foruden Afshin Firouzi har navne som Charlotte Fich, Albert Arthur Amiryan, Soheil Bavi, Marwan, Stephanie Leon, Tarek Zayat, Arian Kashef og Kenneth M. Christensen på rollelisten.

Optagelserne til den nye, danske film, Hele vejen, er netop nu i gang i København og handler om den tidligere kriminelle Cairo (Firouzi), som nu arbejder som bandeexit-medarbejder.

Cairos nevø, Hamza, er imidlertid forsvundet, og drevet af desperation for at finde ham opsøger Cairo sin dystre fortid og inddrager sin tidligere ven, den brutale bandeleder Saddam (Albert Arthur Amiryan) i efterforskningen.

Efterhånden som jagten intensiveres, bliver Cairo trukket ind i Københavns kriminelle underverden igen, og snart er der ingen vej tilbage.

Afshin Firouzi, der spiller hovedrollen som Cairo, kunne senest opleves som Assad i Ole Christian Madsens Afdeling Q-film, Den grænseløse. Inden da har han bl.a. medvirket i tv-serien, Dag & nat, på TV 2.

Filmen er instrueret af spillefilmsdebutanten Jahfar Muataz efter manuskript af ham selv og Babak Vakili. Det er Forty Five Films ved Misam Avaz, der tidligere har produceret spillefilmene Mens vi lever, Kollision og Bedre tider samt tv-serien Alfa på TV 2, der producerer.

Hele vejen får biografpremiere i januar 2025.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Film | Nyheder