Serietjek i oktober

(Foto: The Deuce/HBO Nordic)

Serietjek præsenteres i samarbejde med TELMORE Play, og hjælper dig med et overblik over det store udvalg i serieland, så du altid er opdateret på hvilke serier du bør se. Med TELMORE Play får du fri adgang til alt det fede indhold på HBO Nordic, TV2 Play Play Basis, C More, børnekanalen Min Bio og meget mere. Læs mere her.

C More:

(Foto: The Cry/Synchronicity Films)

The Cry

Premiere 1. oktober

The Cry har potentiale til at blive et af de mest hjerteskærende dramaer, du vil se i år. Kort fortalt handler serien om parret Joanna og Alistair, der rejser tilbage til Australien for at opnå forældremyndighed over hans barn fra et tidligere forhold. Undervejs forsvinder deres lille søn Noah dog, og vi bliver vidne til en forfaldshistorie på særligt to planer. For det første i forhold til Joanna og Alistairs ægteskab, og for det andet i forhold til specifikt hendes mentale tilstand. Der er altså psykologisk drama for alle pengene, og så er serier, hvor børn er ofre bare altid både ubærlige og fængende.

(Foto: Sthlm Rekviem/C More)

Sthlm Rekviem

Premiere 3. oktober

C More er streamingtjenesten du bør konsultere hvis du er til Nordic Noir-krimier, og nu føjes der endnu en potentiel perle til ‘samlingen’. Sthlm Rekviem handler om Fredrika Bergman, der er ansat som civil efterforsker ved det svenske politi. C More præsenterer selv serien på følgende måde:

“En pige bliver kidnappet på Stockholm Centralstation og findes senere dræbt og brændemærket i panden med teksten ‘uønsket’. Så er Nordic Noir-scenen ellers sat til Sthlm Rekviem, som er endnu en flot produceret svensk krimiserie, hvor hævn og overgreb er gennemgående temaer.”

Set fra et dansk perspektiv bliver det også spændende at følge Mikael Birkkjær, der spiller rollen som hovedpersonen Fredrikas kæreste Spencer. Birkkjær er måske nok en af landets mest undervurderede skuespillere og har tidligere brilleret i Forbrydelsen II. Vi glæder os.

(Foto: Syrror/BOB Film Sweden AB)

Syrror

Premiere 5. oktober

Er du fan af serier som SkadestuenChicago HopeGrey’s Hvide Verden og ja… hospitalsserier i almindelighed? Så er Syrror C Mores bud på din oktober-serie. Der hvor serien måske nok skiller sig en smule ud fra de andre ovenstående eksempler er, at den foregår i Sverige og altså portrætterer en kultur og et samfund, der ligger ganske tæt op af det danske, hvilket er ret interessant. Og så er Henrik Norlén på rollelisten, hvilket vi er glade for på Vi Elsker Serier, da han imponerede os i Modus.

HBO Nordic:

(Foto: All American/Warner Bros.)

All American

Premiere 11. oktober

All American er et familiedrama, der bygger på den virkelige historie om football-spilleren Spencer Paysinger. Serien – der er skabt af April Blair (Monte Carlo Jane by Design) – beskriver to familier fra vidt forskellige verdener, der ryger på kollisionskurs. Centralt står hovedkarakteren Spencer James (Daniel Ezra), mens castet ligeledes tæller Michael Evans Behling, Jordan Belfi, Bre-Z og Taye Diggs.

Mr. Robot (sæson 3)

Alle episoder tilgængelige fra 12. oktober

Hvis der er en serie, som vi på Vi Elsker Serier har set frem til, er det Mr. Robot. Og nu bliver 3. sæson endelig tilgængelig for det danske publikum. Vi følger naturligvis stadig Elliot (Rami Malek), fsociety og Evil Corp, og hvis der er noget, der fascinerer os ved den Golden Globe-vindende tech-thriller, så er det netop seriens anarkistiske element. Vi er spændt på at se, hvor slaget skal stå i den nye sæson.

(Foto: Aranyélet/HBO Europe)

Aranyélet (sæson 3)

Alle episoder tilgængelige fra 14. oktober

Den ungarske serie Aranyélet kan – for dem der endnu ikke har set den – beskrives ud fra følgende klassiske formel: Kriminel vil gerne forlade sit kriminelle liv. Kriminel har store problemer med at forlade sit kriminelle liv.

Attila Miklósi skriver sig ind i en kongerække af serie- og film-karakterer, der har gennemlevet ovenstående, men uanset hvor mange gange man ser det, er denne grundlæggende historie bare dybt fascinerende. Attila kommer desuden i denne sæson i et stort dilemma, da hans søn ytrer ønske om at leve som sin far.

(Foto: Camping/Baby Cow Productions)

Camping

Premiere 15. oktober

Camping er skaberne af Girls’ nye komedieserie. Som nævnt tidligere her på sitet glæder vi os til at se, hvad så stærke skuespillere som Jennifer Garner, Juliette Lewis og David Tennant kan præstere i dette remake af den britiske serie af samme navn. Vi følger en vennegruppes campingtur, der bliver langt fra så idyllisk, som de havde planlagt. Fortidige hændelser og næsten ubærligt stærke følelser blandes med en vidunderlig komik. Det bliver spændende at se, om Camping bliver en af årets mest populære komedieserier.

(Foto: Supergirl/Warner Bros. Television)

Supergirl (sæson 4)

Premiere 15. oktober

Vi har tidligere i meget rosende vendinger omtalt Supergirl, og den bedste reklame for serien er faktisk at henvise til Claus Holms artikel her, hvor han ganske udførligt beskriver, hvorfor Supergirl er en af de superhelte-serier, du bare ikke må misse. Har du ikke set de første tre sæsoner endnu, kan artiklen naturligvis fungere som en slags opvarmning, men vi anbefaler nu, at man benytter tiden indtil 15. oktober til at se de første sæsoner, så man er hundrede procent klar til den nye.

(Foto: Loudermilk/Primary Wave Entertainment)

Loudermilk (sæson 2)

Premiere 17. oktober

Ædru misbruger, der hjælper andre misbrugere med at lægge de stemningsændrende midler på hylden. Det lyder ikke umiddelbart som verdens sjoveste serie, vel? Men lad ikke min dårlige karakteristik snyde dig. Loudermilk er nemlig skabt af ingen ringere end Peter Farrelly, der stod bag Dum, Dummere og Jeg, Mig og Irene, og i titelrollen ser vi Ron Livingston (Sex & The City) som den uelskelige, men dybt komiske, Sam Loudermilk. Seriens omdrejningspunkt er netop Sams kaotiske liv, og vi glæder os til at følge hans gøren og laden i endnu en sæson.

(Foto: Into the Badlands/AMC Studios)

Into the Badlands (sæson 3)

Alle episoder tilgængelige fra 17. oktober

Med Into the Badlands bevæger vi os over i genren for post-apokalyptiske serier, og hvis du kan lide den slags, er Into the Badlands bestemt et kig værd. I seriens univers er verden nu på et stadie, der kan sammenlignes med tidligere tiders feudale samfund. 7 herskere kæmper indbyrdes om magten, og centralt i Into the Badlands står Sunny, der er en såkaldt ‘clipper’ – en form for lejesoldat -, der trods et ønske om at leve et mere civiliseret liv af omstændighederne tvinges tilbage til et liv på kanten.

(Foto: Legacies/Warner Bros.)

Legacies

Premiere 26. oktober

Legacies er en spin-off af en spin-off. Forvirret? No need. Oprindeligt var der The Vampire Diaries, derefter kom der The Originals, og nu kommer Legacies altså. Serien tager sit udgangspunkt i slutningen af The Originals, og er altså en klassisk vampyr-serie, med alt hvad dette indebærer af okkultisme, superkræfter og drama. På rollelisten finder man Danielle Rose Russell, Matt Davis, Kaylee Bryant og Jenny Boyd.

(Foto: Blinded by the Lights/HBO Europe)

Blinded by the Lights

Alle episoder tilgængelige fra 27. oktober

Har du nogensinde spekuleret på, hvor hektisk, stressende og velorganiseret en pushers liv egentlig må være for, at forretningen kan løbe rundt? Nu kan du med Blinded by the Lights få syn for sagen. Vi følger nemlig en kokainsælgers liv i 7 dage, mens det langsomt styrter i grus. Et fedt og barskt koncept, som vi glæder os til at følge.

(Foto: Ray Donovan/The Mark Gordon Company)

Ray Donovan (sæson 6)

Premiere 29. oktober

Vi er nået til 6. sæson af Ray Donovan. Serien om fixeren (spillet af Liev Schreiber), der ordner de riges problemer er denne gang rykket til New York. Rays far (spillet af Jon Voight) er endnu engang skyld i en masse problemer. Du kan desuden se sublime Susan Sarandon i rollen som Samantha Winslow.

The Deuce (sæson 2) & Mayans M.C.

Skulle ovenstående helt nye premierer ikke være nok for dig, anbefaler vi, at du kigger nærmere på to af årets mest ventede serier – opfølgeren til den helt fantastiske 1. sæson af David Simons The Deuce og Mayans M.C. – den storslåede og barske spin-off til Sons of Anarchy. Begge serier er allerede tilgængelige nu, og du kan læse vores anmeldelse af Mayans M.C. her og læse om, hvorfor The Deuce var den næstbedste serie på HBO Nordic i hele 2018 her.

TV2 Play Basis:

(Foto: Kriger/Miso Film)

Kriger

Premiere 8. oktober

Kriger er TV2’s nyeste bud på en dyster og barsk spændingsserie, hvor en række af landets bedste skuespillere er at finde på rollelisten. Du kan blandt andet glæde dig til at se Nicolas Bro, Rudi Køhnke, Søren Malling, Andrea Vagn Jensen samt Dar Salim og Danica Curcic i mere gennemgående roller. Altid sublime Lars Ranthe optræder desuden i en sjældent set ond rolle, og du kan se traileren til Kriger her:

(Foto: Klovn/Zentropa)

Klovn (sæson 7)

Det er næppe gået nogens næse forbi, at Klovn-feberen med sæson 7 har ramt Danmark igen. Er du endnu ikke gået i gang med den nye sæson, eller har du misset et par afsnit, kan du indhente det forsømte på TV2 Play On Demand her i oktober. Du kan desuden læse vores anmeldelse af det første afsnit af den nye sæson her, hvis du vil teases lidt først.

(Foto: Dybvaaaaad/Respirator Media)

Dybvaaaaad (sæson 9)

Når du er færdig med Klovn, men stadig føler for at pleje dit comedy-gen, så kan du jo passende kaste dig over Dybvaaaaad. Det ekstremt populære program er nemlig nået til 9. sæson, og niveauet og grinene fejler bestemt ikke noget hos en af sværvægterne på den danske comedy-scene.

Foruden ovenstående udvalgte premierer byder TV2 Play Basis desuden på en række andre programmer som Diamantfamilien (sæson 2), Landmand søger kærlighed (sæson 5), Toppen af poppen (sæson 8), Natholdet år 17, samt 5 afsnit af Lykkehjulet i uge 40 for at fejre TV2’s 30 års fødselsdag.

Læs også:5 gode grin på HBO Nordic

Læs også: Den Grande Klovn-quiz

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like