Skamfuld norsk succes tv-serie får amerikansk remake

Det har i den seneste tid været svært at sige ordet skam uden at tænke på unge norske teenagere, der boltrer sig i gymnasielivets slaraffenland af druk, hor, forelskelser og seksuel forvirring.

Serien Skam har ikke bare taget Skandinavien med storm, men nu tyder noget på, at man også har fået øjnene op for fænomenet i USA.

skam

Rygtet vil vide, at den tidligere Spice Girls manager, Simon Fuller blev så imponeret over seriens power på de sociale medier, at han har valgt at lave et remake, der efter sigende bliver direkte oversat til Shame.

Hvilken streamingtjeneste eller tv-station der er så heldig, at få rettigheder til Shame er endnu uvist, men serien udkommer i første omgang til det amerikanske og canadiske publikum.

Personligt har jeg selv kun set et par episoder, og jeg må blankt erkende, at jeg nok ikke er heeelt ramt af Skam feber endnu, men hvad interesse har sådan en gammel familiefar i slut trediverne som mig også i det?

Det skulle da lige være på grund af det faktum, at jeg selv er far til tre drenge, der måske også bliver uregerlige gymnasieelever en dag. Og når jeg tænker over det, så kom jeg måske til at savne gymnasietiden bare en lille anelse, da jeg smugkiggede de to afsnit.

Det var sgu meget sjovt at feste, knalde og drikke sig (næsten) bekymringsløst igennem livet. Nutidens unge og os fra den lidt ældre generation, kan relatere til serien. Og med det moderne fokus på Voyeur tv, hvor vi får et kig ind i andres liv, og dermed spejler det i vores eget, har seriens skaber Julie Andem ramt spot on, når hun skildrer livet på Oslos Hartvig Nissen School.

Konklusionen må være, at Skam i den grad kan et eller andet, hvad end man interesserer sig for denne type serie eller ej.

Det er derfor heller ikke sært, at sæson 4 allerede er på tapetet. Den har efter sigende præmiere i foråret 2017.

Du kan se trailer til Skam her:

Læs også: 10 gode grunde til at sex og serier er et godt match

Læs også: Ny sæson af Sex and the City?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like