Annonce |

TV | Guides

5 serier, du skal se på NabolandsKanalerne

Af
Redaktionen
23. maj 2024
Smärtpunkten Bildtext: Lars Norén (David Dencik) Foto: Niklas Maupoix/SVT
David Dencik som Lars Norén i 'Smertepunktet' / Foto: Niklas Maupoix / SVT
Vi har kigget kanalerne fra vores nabolande efter i sømmene og fundet frem til 5 skarpe anbefalinger, som du kan hygge dig med i de kommende måneder.

Norge, Sverige og Tyskland er ikke bare vores geografiske naboer, men i høj grad også vores kulturelle naboer.

Gennem NabolandsKanalerne.dk har du mulighed for altid at være opdateret på, hvad der kommer af guld fra naboerne i nord, øst og syd. Og der er masser at komme efter!

Efter en hård udvælgelsesproces har vi fundet frem til disse fem perler, som alle kan ses on demand, hvis man ikke nåede at fange dem på flow-tv.

Der er hæsblæsende krimier, hyggehaveprogrammer og fascinerende historiske serier. Hvis du nogensinde går død i streamingtjenesternes golde ødeland, er NabolandsKanalerne din redning.

Kort om NabolandsKanalerne

Du kan se serier fra NabolandsKanalerne, hvis du har et tv-abonnement hos fx Norlys, YouSee, Waoo, Altibox eller hos en antenneforening.

Sidste spor Berlin

Anwältin Daniela Reverding (Barbara Philipp, r.) gesteht Mina Amiri (Jasmin Tabatabai, l.) und Oliver Radek (Hans-Werner Meyer, M.), dass sie mit der verschwundenen Kollegin Isa ein Problem hatte.
'Sidste spor Berlin'
Foto: Oliver Feist / ZDF

Når folk forsvinder uden et spor, er det op til afdelingen for forsvundne personer, med efterforskerne Oliver Radek (Hans Werner Meyer) og Mina Amiri (Jasmin Tabatabai) i spidsen, at finde dem igen.

Sådan har formlen været i den neglebidende krimiserie Sidste spor Berlin siden starten i 2012, og der er ikke meget, som har ændret sig siden da.

I den nyeste udgave af ZDF's spændende serie er der blandt andet en advokat, som forsvinder efter at have haft en affære med sin chef. Sporene fører Oliver og Mina i en overraskende retning, men vejen til opklaring er ikke så ligefrem, som de umiddelbart har troet.

Smertepunktet

Smärtpunkten Bildtext: Lars Norén (David Dencik), Isa Stenberg (Maria Sid), Carl Thunberg (Einar-Hugo Strömberg), Ola Svensson (Linus Gustafsson), Tony Olsson (Martin Nick Alexandersson) och Birgitta Palme (Gisela Nilsson). Foto: Niklas Maupoix/SVT
'Smertepunktet'
Foto: Niklas Maupoix / SVT

David Dencik er en af de fremmeste skuespillere, vi har herhjemme. Den dansk bosatte svensker gebærder sig ubesværet på både dansk og modersmålet svensk, og det er netop på sidstnævnte sprog, at han er aktuel i et intenst drama baseret på virkelige begivenheder.

Teaterproduceren Isa Stenberg (Maria Sid) og dramatikeren Lars Nóren (Dencik) skal sætte et teaterstykke op. Skuespillerne er dog alt andet end almindelige.

Det er nemlig tre livstidsfanger, som alle er særligt farlige og udgør stor flugtrisiko. Røverier og mord følger i den dramatiske fortælling.

Charité

Charité på ARD
'Charite'
Foto: ARD / MDR / ARD Degeto / Arte / Ufa Fict

Vi er nået til fjerde ombæring af den tyske antologiserie.

Det er sommeren 2049, hvor en ukendt bakterie hensætter Berlin til masseindlæggelser på det navnkundige hospital. Står menneskeheden overfor en masseudryddelse, eller lykkes det i sidste øjeblik at redde verden?

Også i denne udgave af Charité handler det om den medicinske udvikling i verdenshistorien, men i modsætning til de tre foregående udgaver, bevæger vi os nu ud i fremtiden, hvor fortællemulighederne har lidt friere rammer, når der ikke er historiske hensyn at tage.

Dage i haven

Dage i haven
'Dage i haven'
Foto: Christoffer Lomfors / SVT

Sommeren nærmer sig, og der skal hygges ude i haven. Savner du inspiration til gartneriet, vedligeholdelse af huset eller den lækre sommermad, er der ingen vej udenom SVT's Dage i haven.

Programmet har kørt i snart 15 år, og som noget nyt til denne omgang er der kommet et dansk islæt.

Den danske kok og restauratør Adam Aamann er nemlig kommet med på værtsholdet som huskok. Og menuen kommer til at stå på andet end det berømte smørrebrød, som det velklingende efternavn ellers er blevet synonym med, når der skal spises frokost i København.

Cammo

cammo nabolandskanalerne
'Cammo'
Foto: Nabolandskanalerne

Cammo (Caroline Glomnes) er en ikke særlig succesfuld influencer. Faktisk går forretningen så dårligt, at hun er gået konkurs og derfor har været nødt til at tage et ganske almindeligt arbejde.

Det blev som støtteperson for den unge Kamilla (Katelyn Kristine Dlugokinski Garbin), der har Downs syndrom. De to finder fælles fodslag og bliver en ganske populær influencerduo.

I anden sæson står de to dog overfor hver deres dilemmaer i forhold til i berømmelsens skær. Der er både grin og tårer i den hjertevarme norske komedieserie.

Del artikel

Læs mere omAnnonce