Annonce |

TV | Guides

Kender du til NabolandsKanalerne?

Af
Redaktionen
23. maj 2024
Martin Gruber (Hans Sigl, r.) drängt Anton Grainer (Peter Kremer, r.) dazu, Emmi  Neumann (Lotta Herzog, M.) und ihre kranke Mutter zu unterstützen.
'Bjerglægen' / Foto: Erika Hauri / ZDF
Vi har kigget nærmere på tv- og streamingguiden NabolandsKanalerne og giver dig her vores guide til det store udvalg af kanaler, og hvorfor du skal se dem.

I labyrinten af streamingtilbud bliver man let rundtosset og farer vild igen og igen, når man skal finde det helt rigtige indhold.

Men hvorfor spilde tid på at have et hav af streamingtjenester, som alligevel gør dig træt med deres ensformige indhold, når du i stedet kan få noget af det mest varierede kulturelle udbud overhovedet, næsten lige om hjørnet?

Hvis du allerede er stor fan af DR og TV 2, ligger det nemlig lige til højrebenet at skæve til vores nabolande Norge, Sverige og Tyskland.

Kort om NabolandsKanalerne

Du kan se serier fra NabolandsKanalerne, hvis du har et tv-abonnement hos fx Norlys, YouSee, Waoo, Altibox eller hos en antenneforening.

Vores vidunderlige år
'Vores vidunderlige år'
Foto: ARD / WDR / Martin Valentin Menke

Streamingguiden NabolandsKanalerne.dk arbejder for at udbrede kendskabet til de største tv-stationer hos vores naboer, og man kan rent faktisk se kanalerne ganske nemt.

Her giver vi dig en introduktion til, hvad NabolandsKanalerne er, og hvordan du kan se dem.

Læs desuden vores guide til fem fremragende serier, du kan se med NabolandsKanalerne.

1. Hvad er NabolandsKanalerne?

Exit
'Exit'
Foto: Nabolandskanalerne

Navnet NabolandsKanalerne dækker over de største public service-kanaler fra vores nabolande Norge, Sverige og Tyskland. Det er de lande, vi historisk har mest tilfælles med og har udvekslet mest kultur med igennem tiden, og det er derfor kun naturligt, at vi også ser hinandens film, serier og dokumentarer.

NabolandsKanalerne er dermed ikke en særskilt streamingtjeneste eller pakke, man kan købe specifikt. Derimod skal du have en tv-pakke fra en af disse tv-udbydere:

  • YouSee
  • Norlys
  • Waoo
  • Altibox
  • Din lokale antenne- eller boligforening


Nabolandskanalerne.dk kan du nemt få et overblik over, hvilke kanaler det drejer sig om, og hvilke spændende aktuelle programmer, serier og dokumentarer indenfor forskellige genrer, som bliver sendt eller er tilgængelige.

2. Hvilke kanaler er med i NabolandsKanalerne?

Historien om Sverige Bildtext: Seriens berättare Simon J Berger under inspelningen av Historien om Sverige. Foto: Ulrika Malm/SVT
'Historien om Sverige'
Foto: Ulrika Malm / SVT

SVT1, SVT2, NRK1, ZDF og ARD er med i NabolandsKanalerne. Det er kvalitetskanaler fra alle tre respektive lande. SVT-kanalerne har en hæderkronet historie, som minder om den, vi kender fra danske DR. Således var det i 1956, at svenskerne for første gang kunne tune ind på den svenske public service-kanal SVT.

Et lignende billede gør sig gældende med NRK1. Denne public service-station begyndte at sende rigtigt – der havde været flere testsendinger i årene forinden – i 1960 og havde monopol i Norge frem til 1992. Skam og Exit er et par af de meget populære norske serier, som NRK er afsender på, og som i flere omgange har hensat danskerne i eufori.

De to tyske kanaler, ZDF og ARD, begyndte at sende i henholdsvis 1950 og 1963 og er faste samarbejdspartnere omkring flere tv-kanaler og radiostationer i Tyskland og omkringliggende tysktalende lande. Det er ARD, som står bag den populære krimiserie Babylon Berlin og den over 50 år lange filmføljeton Gerningsstedet, som Dar Salim medvirkede i 2021.

3. Hvordan kan jeg se NabolandsKanalerne?

hændelser ved vand
'Hændelser ved vand'
Foto: Nabolandskanalerne

Alle kanaler er fast bestanddel i alle tv-pakker hos alle danske tv-distributører. Kanalerne fås allerede i basis- eller grundpakken, og det bedste er af det hele er, at der er danske undertekster inkluderet i langt de fleste pakker.

Dermed skal man ikke selv sidde og rode med at slå undertekster til eller forsøge at tyde de svenske, norske eller tyske undertekster.

Når du først abonnerer på kanalerne, ligger de sendte programmer oftest også tilgængelige som streaming eller i tv-udbyderens arkivtjeneste.

Afhængig af, hvilken digital tjeneste, som tv-udbyderen tilbyder, har man adgang til programmerne i op til 90 dage.

Del artikel

Læs mere omAnnonce