TV | Nyheder

Ny dansk dokumentar 'Bedraget i Helmand' er nu tilgængelig på DRTV

Af
Louise Due
19. september 2023
DR-dokumentaren 'Bedraget i Helmand'
De to danske dokumentarister Nagieb Khaja og Martin Tamm Andersen med Issa Khan fra afghansk politi / Foto: Pluspictures/DR

Del artikel

Sager om pædofili, voldtægter og henrettelser bliver belyst i dokumentaren 'Bedraget i Helmand', der retter alvorlige beskyldninger mod afghansk politi

Den Cavling-belønnede krigskorrespondent og dokumentarist, Nagieb Khaja, står sammen med sikkerhedsrådgiver og tidligere soldat, Martin Tamm Andersen, bag den nye DR-dokumentar, Bedraget i Helmand.

En dokumentar, der skildrer en brutal og morderisk politistyrke, som under krigen mod Taliban-bevægelsen førte den danske hær bag lyset.

Formodningen om en alliance, der havde til hensigt at beskytte civilborgerne under Talibanoprørerne i 2006, viste sig at tage en markant drejning, efter at politichefen, Koka, og hans bror, Issa Khan, tog del i styringen.

I stedet for at beskytte, peger flere danske militærfolk nu på, at de to afghanske brødre og deres politistyrke udførte adskillige, voldsomme forbrydelser mod civilbefolkningen.

Bedraget i Helmand får premiere i Horisont på DR1 klokken 21:25 i aften og kan også streames på DRTV.

Del artikel

Læs mere omDokumentarDRTV

Andre TV | Nyheder

Mest læste