TV | Nyheder

Se de afgørende mesterværker i 'Den store bagedyst' 2023

Af
Louise Due
28. november 2023
Terese Sau Hansen blev vinderen af 'Den store bagedyst' 2023
Terese Sau Hansen blev vinderen af 'Den store bagedyst' 2023 / Foto: DR / Carsten Mol

Del artikel

Dette års udgave af 'Den store bagedyst' er slut, og vinderen er fundet. Vi kaster et tilbageblik på finalisternes allersidste mesterværk.

Lørdag 25. november 2023 blev det sidste afsnit af dette års 'Den store bagedyst' vist, og de tre finalister Christina, Tharsiny og Terese, sluttede af med lidt af et finalebrag.

Finalaopgaven lød på at lave en spiselig udgave af en personlig drøm, og det resulterede i en række fascinerende og yderst kunstneriske værker.

Se dem alle i artiklen her.

Ud i verden

Mesterværkeret 'Ud i verden' af Tharsiny
Mesterværkeret 'Ud i verden' af Tharsiny
Foto: DR

'At rejse er at leve' lyder det gamle ordsprog, og det er i den grad et ordsprog, Tharsiny også forsøger at efterleve.

Hendes drøm er at rejse mere, og denne rejselyst er hendes mesterværk 'Ud i verden' en afspejling af.

De to kager er overhældt med en glace, som symboliserer en himmel med skyer i fondant. Ovenpå er der et fly og en røgsky, som forbinder kagerne.

Indeni har Tharsiny anvendt rabarber, honning, cashewnødder, fennikel og tonkabønnemouse som de dominerende smage.

En tegning

Mesterværket 'En tegning' af Christina
Mesterværket 'En tegning' af Christina
Foto: DR

Christina har mange drømme, og derfor er den ene af hendes kager også pyntet med en lille skål fyldt med nedskrevne sedler om netop dette.

Derudover har hun kva sin baggrund som designer også en umådelig stor drøm om at tegne noget mere. Den anden kage illustrerer derfor en tegning i chokolade og med marcipanblyanter som pynt.

Smagene udspringer på samme vis fra hendes kreative hjørne, hvor hun har kastet sig ud i at eksperimentere med birkes, orangelikør, bergamotte og en mouse med passionsfrugt og estragon.

Kvium i kage

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-11-28/dr-0756871.jpg
Mesterværket 'Kvium i kage' af Terese
Foto: DR

Terese har en drøm om af eje et maleri af den danske billedkunster Michael Kvium. I tråd med hans surrealistiske og noget absurde univers, har hun derfor gjort brug af farverne gul og lilla foruden hans karakteristiske symboler som pynt.

Kagerne har fået en chokoladebund, og ovenpå er der blevet lavet røde pølser, en citron af passionsfrugtmouse og en maske i modelleringschokolade.

Passionsfrugt, hasselnødder, chokolade, lemoncourt med basilikum og en mousse med brombær er de nøje udvalgte smage, som dommerne, Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo under afgivelse af deres vurdering, beskrev som "fantastiske".

Den store bagedyst kan ses på DRTV.

Del artikel

Læs mere omDRTV

Andre TV | Nyheder