Vinyl – Anmeldelse af pilotafsnit

Når Martin Scorsese slår pjalterne sammen med selveste Mick Jagger med det formål at skabe en serie omkring musikindustrien i 70’erne, så skulle man forestille sig, at rammerne for en dundrende succes var på plads.

Langt hen ad vejen var jeg også rigtig godt underholdt efter at have set det godt og vel to timer lange pilotafsnit. Jeg synes dog, at jeg savnede lidt mere intensitet og substans i handlingen, hvor jeg ofte sad med en følelse af, at det her er lige ved at blive rigtig godt uden, at den helt kom op at peake.

Der er dog for lange og kedelige passager. Mange af dem vil sikkert give bedre mening, når man kommer lidt i gang med serien, hvorfor jeg selvfølgelig også giver den en chance mere.

Jeg vil meget gerne tilføje, at der også er rigeligt med fede karakterer, underholdende sekvenser og cool dialog, samt en mega fed 70’er vibe med sindssygt fed og legendarisk musik fra velkendte bands som f.eks Led Zeppelin allerede i dette afsnit.

vinyl1

I seriens pilotafsnit følger man Richie Finestra, som spilles af Bobby Canavale. Han ejer pladeselskabet American Century Records, som er på randen af konkurs og kæmper for at blive solgt til den tyske pladegigant Polygram Records. Dette foregår ikke helt uden problemer, og der opstår en del komplikationer for Richie og hans entourage i forhandlingerne med det tyske selskab.

Serien foregår i New York og går tæt på den barske og kompromisløse forretningsverden bag den glamourøse rockstjerne verden, hvor A&R’s og pladeselskabsdirektører hustler sig igennem branchen med det formål at lande det næste store navn.

vinyl2

Næsten symptomatisk for musikbranchen flyder det med stoffer, sex og sprut i stride strømme, og seriens hovedkarakter Richie Finestra (blæret navn i øvrigt) har selv sine dæmoner at slås med og en del lig i lasten, uden at jeg vil komme nærmere ind på, hvad der menes med dette af frygt for at lave en spoiler.

Jeg glæder mig til at følge resten af sæson 1 af serien og vil gerne give 4 hjerter til piloten, selvom jeg måske havde håbet på, at jeg kunne have være mere rundhåndet.

Du kan se trailer til Vinyl her:

…Og alle afsnit af Vinyl kan ses på HBO.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like