Vores vovede Valentinsdag

(Foto: Game of Thrones/HBO)

Indlægget er skrevet af Kim og Jonas

Vi er begge nogle charmerende og romantiske typer. Derfor er vi, som passionerede serieentutiaster, dybt splittede på en dag som Valentinsdag. Skal vi lade os rive med af kærligheden, tilbede vores bedre halvdele og lade Amor sætte dagsordenen? Eller skal vi forblive tro mod vores natur og bare binge derudaf alene, i et ustyrligt anfald af streamania. At balancere modpoler er noget af det sværeste i tilværelsen, men kunne det tænkes, at man kan være romantisk uden at lægge serierne på hylden? At man kan være tro mod sin passion, uden at være sin partner ‘utro’? Vi har tænkt os at gøre forsøget. Her er vores planer for dagen:

(Foto: Game of Thrones/HBO)

Kim – Sådan fikser jeg en god Valentinsdag for ”os”

Klokken 06.45 er jeg oppe i dagens anledning. Jeg ved, at jeg må komme børnene i forkøbet og gøre en ekstra indsats, for at komme i kridthuset. Og jeg ved, at jeg skal optræde fattet, kærlig, overskudsagtig og hengivent. For denne dag handler jo ikke om mig. Denne helt specielle dag handler om at give og vise sin kærlighed.

Der er placeret tolv smukke roser i vasen, der symboliserer hvert år kærligheden og samhørigheden mellem os har vokset sig stærkere. Bordet er dækket med hendes favorit-morgenmad, som omfatter to kerneboller, en skål A38 samt et glas friskpresset appelsinjuice og en caffelatte.

Jeg har købt et armbånd til hende, og det er naturligvis det jeg ved, hun har gået og kigget på længe. Jeg fik ekspedienten til at pakke det pænt ind, og selvfølgelig har jeg skrevet et kort, der ville kunne gøre den mest hærdede havnearbejder rørstrømsk.

Planen er at gå tidligt fra kontoret, hente børnene fra institutionen og selvfølgelig stå klar med maden, når hun kommer hjem. Jeg bestiller hendes favorit Thai-mad nede fra den lokale. Jeg vil måske endda hælde et glas Pinot Noir fra 2009 op i glasset. Det må gerne blive til to… ja måske endda tre glas. Det plejer, at være den præcise dosis der skal til for at opnå den ønskede effekt.

Ja, selvfølgelig har jeg bagtanker. Jeg vil gerne hylde kærligheden i dag – bevares. Men den bør vi jo fejre hver dag, eller når det er muligt med børn involveret i puslespillet. Når effekten af vinen sætter ind, og hun dejser om på sofaen, så hopper jeg ind og ser 4-5 afsnit af Game of Thrones, (Ja, korrekt den er jeg først lige startet på) og det er jeg ret sikker på, at jeg i dag kan gøre med god samvittighed.

(Foto: Altered CArbon/Netflix)

Jonas – Undskyld på forhånd, skat

Når man har børn, vækkes man ofte af familiens yngste før computeren er blevet kold fra afspilningen af sidste afsnit af yndlingsserien aftenen før. Det samme sker formentlig i dag. Men i dag vil tingene udvikle sig anderledes end normalt. Jeg vil ikke – som jeg plejer – beklage mig og forsøge at tørre morgentjansen af på min kone. Nej, jeg vil være proaktiv og med et blidt kys med mine let fugtede læber hviske: “Jeg tager mig af den lille engel, min elskede”. Jeg vil placere min søn forsvarligt i Tripp Trapp-stolen og overlade Nutella-krukken til ham og fjernbetjeningen til det tv, han elsker at tænde… og slukke… og tænde igen. På den måde har jeg købt mig selv de første 54.17 minutter (den gennemsnitlige længde på et afsnit True Detective) inden konen vågner og sønnen har afsluttet sukker- og kakaofesten. Når hun så spørger, om hun skal aflevere ham i vuggestuen, nærmest skriger jeg: “Neeeej! Du skal bare slappe af min blomst, så du er klar til vores date senere!!”. Jeg ved nemlig, at hvis jeg står nede foran vuggestuen 06.59 (stedet åbner kl. 7), så kan jeg nå at se et afsnit Friends i det iskolde læskur på stationen, inden mit tog kører mod København.

At få kringlet vores date og resten af aftenen, så jeg kan se det højeste antal nordiske krimier som overhovedet muligt, bliver naturligvis afgørende for, om mit Valentins-eksperiment lykkes. Jeg har lokket min kone med hjemmelavet mad (romantic as hell!) og her kommer genistregen, hvis jeg selv skal sige det: Hun har indvilliget i at aflevere vores søn hos farmor (en operation på sammenlagt 2 timer tur-retur med toget) mens jeg “laver mad”. Men jeg laver aldeles ikke mad! Ikke så meget som en brødcrouton vil blive kreeret af disse hænder selv! Alt er bestilt og skal nu bare hældes i vores egne fade. Så, mens jeg nøjes med at dække bordet, har jeg to timer til at tjekke det nyeste Nordic Noir ud. HALLELUJA!

Jeg elsker min kone, så jeg afstår naturligvis fra at se serier mens vi spiser, smiler og kysser som var vi nyforelskede (bortset fra et enkelt youtube-klip med ‘5 best scenes from Twin Peaks The Return’ mens jeg skyller af). Men da jeg bestilte maden, præciserede jeg over for restauranten, at vi skulle have så tung og fed mad som overhovedet muligt, hvilket sammen med den lange togtur med vores søn har gjort, at min kone er tidligt træt, og efter et enkelt afsnit af hendes yndlingsserie (Barnaby – som vi ser mens hun ligger trygt i mine arme) vil hun i seng: Det er jo hverdag i morgen og Valentinsdag for en børnefamilie er jo hård. Men hvor har du været betænksom og kreativ i dag skat!”

Mission accomplished! Klokken er 20.15 og jeg skal først møde på Vi Elsker Serier-kontoret klokken 9 i morgen. Jeg kan nå hele 1. sæson af Altered Carbon på Netflix.

Værdsæt hver hverdag

Ingen koner, kærester eller børn kom til skade i denne artikel, og vi anser det derfor som bevist, at man sagtens kan være romantisk OG se en helvedes masse serier på Valentinsdag. Det eneste du behøver for at opnå det, vi har opnået, er en vilje til at ofre alt for at gennemføre din plan. Men hvis du er det, så har du mulighed for at opnå de to største kilder til tilfredshed med tilværelsen: Kærlighed og streaming-tid.

Bestil hyggen til Valentinsdag på www.just-eat.dk og husk at værdsæt hinanden hver dag.

Læs også: Galentines Day: Hvad skal du se med din bedste veninde?

Læs også: Vi Elsker Serier og JustEat præsenterer: Den ultimative binge-guide!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like